Dali je itko radio doma Home Theatre PC?!
Dali je itko radio doma Home Theatre PC?!
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
kako to mislis? ne razumijem bas pitanje....no komp mi je spojen na 5.1 pojacalo preko optickog spdif kabla (dolby digital) i na tv tako da bi to odprilike bilo to? jedino jos daljenski nemam za media player al kolko vidim u hgspotu ima za kojih 100kn
jesi na to mislio?
i da puno mi je lijepse gledat film na svom lcd monitoru neg onoj gromadi od tv-a, steta sto nemam projector
After all...
Ja sam radio, ali mi više uopće nije interesantno... Kupuju ih ljudi koji uopće nemaju pojma čemu HTPC zapravo služi.
Uf, kad ovo pišeš, ko da Lihtu opisuješ....
LOLČINA
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60226
A da li ti znaš čemu služi Google?
http://en.wikipedia.org/wiki/HTPC
Hahahaha, ne za*ebavaj...Nije samo on u pitanju, mnogi ih imaju po stolovima i koriste kao da je "normalan" komp...
Jap, HTPC nebi trebao biti spojen na monitor. Nego na HDTV panel ili projektor.
Što se zahtjeva kod HTPCa..
-Iznimna tišina dok radi
-Vrlo malo grijanje ( pasivno na svim komponentama )
-Slabiji grafički procesor, ali zato računalo obogaćeno DVB karticom, dobrom zvučnom, zvučnim sistemom...
-Vrlo velik prostor na HDDu
-Kompaktni operativni sustav ( da se sve operacije mogu radit iz fotelje )
-Remote pristup.
HTPC treba biti baziran na obradi multimedijalnog sadržaja.
Reprodukcija filmova i pjesama.
HTPC se ne pravi da bi se na njemu igralo...
HTPC nije prvenstveno namjenjen korištenju interneta.
Minimum minimuma bi ti bio neki proc od 600 do 800 MHz, 256 MB RAM-a, neka grafa s pasivnim hlađenjem, TV kartica (za slabiju konfu će ti trebat s hardverskim enkodiranjem), disk od barem 80 GB, DVD-ROM ili RW, neko tiho napajanje i kućište po želji, a ostalo po potrebi. Za HDTV će ti trebat barem pet puta bolja konfa...
istina. iako bi ja uvijek preporučio da se ne gleda ništa ispod 2 Ghz što se tiče procesora i ispod 512 rama općenito radne memorije.
2 Ghz celeron je jedno od odličnih rješenja za ovakve konfiguracije. procesor sam po sebi ne košta mnogo
Matična ploča i neka pasivna grafička su dobar izbor. svakako preporuka na nešta tipa X300 od ATIa odnosno 7300 od Nvidie
Ako imaš HDTV panel bilo bi jako poželjno napraviti i konfiguraciju spremnu za to.
Tu već u igru ulazi dual core procesor tipa intel D805 D820.. nema potrebe za snažnijim...
Matična ploča 775 neka novijeg chipseta, sa 512 MB rama minimalno.
Od grafičkih kartica preporučam ATI X2300 sa pasivnim hlađenjem ( ako je još nema , doći će za koji dan ) a ima podršku za HDTV, full vista podrška tako da je eto lijep izbor.
kod oba računala ne treba se pretjerivat sa napajanjem, dakle neki chiftek će biti sasvim dovaljan izvor ( 350-380 w ) Bitno samo da je napajanje tiho.
uređaj se treba držati na otvorenom mjestu da je sa svih 5 strana moguće dobit svjež i hladan zrak, a ako ga se planira stavljati u ormar ili slično, onda se treba osigurat dovod hladnijeg i odvod toplijeg zraga
D 8xx serija baš i neće dobro radit u HTPC-u...Bolje neki A64 3600+ X2...
![]()
šta, misliš zbog grijanja?
poanta je da je neki DC procesor potreban samo da izgura bandwith HDTVa...
a dobro, ako je grijanje problem onda se downclocka...
no et, ako je cijena 3600 tice tu negdje onda je ona bolji izbor...
mislim da 939 athlonima X2 pala cijena
Bookmarks