Join Today
Zatvorena tema
Prikazujem rezultate 1 do 21 od 21
    Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

primjedbe na moderatore rucna racunala # PDA

1. jedan moderator se nije pojavio na forumu vise od mjesec dana dok drugi ne radi nista s obzirom na svoju moderatorsku funkciju, a ove je godine imao tek jedan post. Nisam proucavao, no oba mi se cine kao da su odabrani jos kada je MDA Compact bio najpopularniji uredaj jer oba od onda nisu nista posebno napravili.
    2. gotovo sve teme iz stickyja su stare i danas imaju tek ogranicenu korisnost: MDA Compact je zastario i vise se ne koristi toliko, a uskoro izlazi vec drugi OS koji nasljeduje WM 2003 / 2003SE.

Na podforumu je tek nekoliko ljudi koji su sposobni dati dobar odgovor na pitanje, a sve te teme sa korisnim stvarima odlaze u proslost i pitanja se ponavljaju 100 puta. Vjerujem da su i ostali iz tog podforuma uz mene kad kazem da se moze napraviti toliko vise, toliko korisnih i vise univerzalnih stvari na tom podforumu koje bi bile korisne i za par godina.

Zato predlazem reviziju sadasnjih moderatora i natjecaj ili anketu za buduce moderatore.
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    HTC Trophy 7, SE Arc S
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    12.762
    Nivo
    27
    Bodovi: 12.762, Nivo: 27
    Bodovi: 12.762, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Potpuno se slažem!

ovo je moje iskustvo...

jesenos sam se počeo zanimati za PDA te zalaziti u dotični podforum... prvi put kad sam došao, našao sam, pa ništa... sve je bilo razbacano.... kako sam poćeo aktivnije pratiti i malo se uhodo u tu tematiku, tako mi se postalo puno lakše snalazit u tome potpunom đumbusu...

Definitivno treba mijenjati moderatore...
    Zadnji uredio Bimbi : 30-01-2007 u 01:41

Forumaš sa stažem
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    HTC TyTN
    Operater
    ·T···Mobile·
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U potpunosti se slazem sa rospayom i podrzavam njegov prijedlog..

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Symbian Pregledaj post

također, kokibj, drug mile i sodom bi mogli taku jednu dužnost obavljati...

sodom kao supermod može moderirati i moderira i taj forum. isto vrijedi i za ostale supermodove.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    je, vidiš... živa istina. no nisam se previše oko toga zamarao jer sam bio slabo aktivan u tom forumu jer nikad nije bilo novih postova. Štoviše, rospaya je jedan od članova koji se stvarno razumije bolje od skoro svakog forumaša te bi ga podržao kao novog vođu tog foruma jer sam 100 % siguran da bi on unio puuno živosti i svježine te novosti u taj dio foruma.

Podržavam u potpunosti. Lijepo da se netko sjetio reagirati!

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Inovator Pregledaj post
    sodom kao supermod može moderirati i moderira i taj forum. isto vrijedi i za ostale supermodove.
    kak se meni čini da super modovi u zadnje vrijeme slabo moderiraju! Živi primjer je BlueDevil koji je dobio super modersko mjesto za chataonicu. Nemoj zamjerit BD, ali stvarno te uopće ne viđam u motorola forumu i ne sjećam se da si otvorio koju temu u zadnjih 2 mjeseca u moto forumu. ili neki post editirao.

No ovdje nije riječ o izvršavanju dužnosti, nego sam 100 posto siguran da taj dio treba jednog moderatora koji se kuži doslovno u te stvari, a ne recimo 5 super moderatora koji neznaju zajedno kao jedan moderator o toj temi.

Opet, bez uvrede dečki, ne sumnjam u vaše znanje, ali taj forum stvarno nitko ne održava!!

Zahvaljujem

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sve je to OK, no htio bih vas samo upozoriti da nije uputno povezivati aktivnost moderatora gledano sa stajališta koliko je tema otvorio ili postova napisao, jerbo je osnovna zadaća moderatora upravo to što mu ime govori, a to je da uređuje, održava forum. Pa se može dogoditi da neki mod ne napiše ništa 3 mj, a da je ujedno iznimno aktivan u onome što se od njega zbilja traži. Ovo govorim globalno, nema veze s nikim ponaosob, ali čisto da shvatite neke stvari. Situacija pak, u kojoj se mod ne pojavljuje mjesecima, a da to nije najavio nije u skladu s nekim moralnim kodeksom foruma. Određenih problema u forumu rucna racunala # PDA ima, s njima smo upoznati, a rješenje ćete vidjeti.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao kiki1989 Pregledaj post
    ako se vec trazi novi moderator u tome podrucju,predlozio bih rospayu jel je aktivan i dosta se kuzi
    Slažem se.
    Dečko se sa tim uređajima nosi na svakodnevnoj bazi, čak i radi u servisu.
    Znam da "nekima moderatorima" nije bilo po volji kako se je Rospaya odnosio prema njima...neću sada navoditi imena...ali je činjenica da se takvi ljudi nemaju što petljati u u taj dio podforuma jer nemaju pojma o tome, i što ti uređaji sve mogu.

Ako će to netko moderirati onda to treba biti netko sa znanjem u tome užem području jer samo on zna što treba tamo raditi.

Nema štete niti da dečka bar pustite na probni rok.
    Inače će taj dio foruma biti u kaosu kakvom je sada, što je zaista velika šteta za jedan ovakav forum jer je poprilično mnogo korisnika koji koriste PDA uređaje i na ovaj ih način podcjenjujete.

Ne vidim kako se netko može više založiti za neki Brand dummy mobitela, i da taj dio foruma bude bolje moderiran, nego li za kompletne PDA uređaje...a to je upravo ono što se događa na ovome forumu.

Sramota !

Jedno je sigurno, a to je da sadašnje moderatore tamo TREBA SMJENITI !
    Ne samo zbog njihove neaktivnosti već i zbog moje izrazite sumnje u njihovo znanje i sposobnosti. NHF

I molim bez bedastih isprika poput "imamo super moderatore koji to mogu moderirati kada njih nema", jer očito ne mogu.

Eto toliko od mene.
    Zadnji uredio Wisher : 30-01-2007 u 01:37

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Molim da se u ovoj temi ne biraju novi moderatori!

Ako je tema imala za smisao da se kao korisnici pozalite na rad postojecih modova na tome podforumu, onda je tema ispunila svoju svrhu i po potrebi za to i dalje moze biti koristena!

U svakome slucaju u ovoj temi se modovi niti mogu niti ce se birati!

Moderiranje podforuma Rucna racunala#PDA ce biti razmotreno i u sto kracemu roku zakljucci ce biti prezentirani i vama u ovoj ili nekoj novo otvorenoj temi!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Molim da se u ovoj temi ne biraju novi moderatori!
    Zahvaljujemo na upozorenju
    No ovdje je bilo potrebno povući neke paralele da bih usporedio i ukazao na razloge upravo zašto bi se trebali smjeniti navedeni moderatori.

Iz toga razloga sam spomenio Rospayu i obrazložio svoje stajalište.
    NHF

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Postoji jedna opcija i zove se PM.
    Ako smo svi korisnici PDA, i ako nam je svima u interesu boljitak PDA podforuma, a valjda je, i ako nam je svima u interesi međusobno surađivati zajedno onda bi trebali i komunicirati međusobno!!!
    Mogu reći da nisam dobio ni jedan PM kojim bi se tražila komunikacija na ovu temu!
    Stoga, uzevši to u obzir, ovakav rad iza leđa, i ovakav odabir načina za iskazivanje svojeg neslaganja izgleda mi pomalo, pa fali mi riječi.
    MDA Compact IV

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koliko ja znam nije rad iza leđa, jer je čitav forum otvoren, a pogotovo se za moderatore obvezuje da prate ovaj dio foruma i da pritom odgovaraju i daju svoja riješenja na kritike koje su ovdje postavljene. I ovakve se stvari ne razriješavaju preko PM-a, jer se tiču pitanja o forumu, a takve rasprave uvijek trebaju biti javne.
    Tko se ljuti, uvalim mu kruti...

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja nisam znao da moderator mora imat najviše postova, niti da ima određen PPD ratio (post-per-day) niti tako nešto. Moderator = urednik. A urednik != novinar. Moderator uređuje stvari, briše, upozorava, pazi na red, dok članke piše novinar. To što i mod piše postove nema veze s tim da je mod: kad piše je kao i svaki drugi član.
    Ako u forumu (podforumu) nema nereda, nema (previše) offtopica, nema vrijeđanja itd (da ne nabrajam sva pravila foruma), ne vidim nikakvog razloga da bi se nekog smjenjivalo.

Šta bi onda supermod trebao raditi? U svakom podforumu imati 3 posta dnevno? I tako svaki dan? Da ne velim forum admin...
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao T-Maca Pregledaj post
    Koliko ja znam nije rad iza leđa, jer je čitav forum otvoren, a pogotovo se za moderatore obvezuje da prate ovaj dio foruma i da pritom odgovaraju i daju svoja riješenja na kritike koje su ovdje postavljene. I ovakve se stvari ne razriješavaju preko PM-a, jer se tiču pitanja o forumu, a takve rasprave uvijek trebaju biti javne.
    mach1 misli na nešto drugo. Kod mene u firmi nas je 8 u odjelu, i ako netko zapinje, štrajka, ili tako nešto, onda mu onaj tko to primijeti u 4 oka prvo veli da MISLI da nije uj redu, da MISLI da bi trebalo tako i tako. Pa ovaj veli "OK". Onda je to 1 na 1. Ako mu to veli par kolega, onda se zamisli i promijeni nešto. Ali ne ide se nikad đonom, u glavu i prozivat čovjeka, napadat ga.
    Za to je mislio (pretpostavljam) da postoje PMovi gdje se veli to i to. I ja sam od kolege moda dobio takav PM, i dogovorili smo se, bez nekih javnih potezanja, navlačenja i sličnog.
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Opet vidim da se moderatori izvlače i štite jedan drugoga...no dobro to je u redu.

Da vam obrazložim zašto je ova tema otvorena....jer je NAVEDENI PODFORUM U RASULU!!!

Jel vam treba i nacrtati...?ž

Nema to veze sa brojem postova i koliko tko visi na kojem djelu foruma...nemojmo sada zastraniti.

Nekvalitetno obavljanje posla, neorganiziranost.

Ima kao što mnogi članovi vele ljudi koji bi to bolje i sa više znanja radili.

Da ste imalo pošteni priznali bi greške i rješili to.

No kako vidim ovdje na ovome forumu to nije moguće.

Iskreno...sramota da o tome treba i raspravljati!

E jeste zaista frajeri...

EDIT: da se nadopunim što se tiče spominjanja mojeg imena (samo što je to kolega Bimbi uredno obrisao )...hvala na dobrim željama ali ja zaista ne želim biti moderator u niti jednom podforumu ovdje...da ne bi mislili da nešto radim iz neke koristi (mada ne znam kakve)

N
    emam vremena i ima mnogo boljih kandidata.
    A da ne govorim da imam "kratak fitilj" i da bi mnogi ovdje nadrapali jer prave "zločeste" stvari (u to su uključeni i neki moderatori)

@kolega Bimbi...poštujem tvoje postupke ali ovdje si rekao svoje upozorenje što se tiče prozivanja nekih članova za nove mod. i tu si trebao stati. Editiranje tuđih postova i njihovo brisanje nije u redu, ma koliko god gledali da si htio napraviti ispravnu stvar...to nije nimalo korektno.
    Svatko ima pravo na svoje mišljenje, i ako je netko fulao bilo je dovoljno upozorenje.
    Idući mod. koji se pipne u mjenjanje tuđih postova kao i mojeg a da to nije bilo potrebno bit će mi na zubu, ma koliko god bio dobar sa njime
    Zadnji uredio Wisher : 31-01-2007 u 16:43

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao observer Pregledaj post
    @kolega Bimbi...poštujem tvoje postupke ali ovdje si rekao svoje upozorenje što se tiče prozivanja nekih članova za nove mod. i tu si trebao stati. Editiranje tuđih postova i njihovo brisanje nije u redu, ma koliko god gledali da si htio napraviti ispravnu stvar...to nije nimalo korektno.
    Svatko ima pravo na svoje mišljenje, i ako je netko fulao bilo je dovoljno upozorenje.
    Idući mod. koji se pipne u mjenjanje tuđih postova kao i mojeg a da to nije bilo potrebno bit će mi na zubu, ma koliko god bio dobar sa njime

Obrisao sam postove koji su sadrzavali iskljucivo imena i prijedloge za nove moderatore u dotivnome podforumu.

Editirao sa postove koji su osim prijedloga imena i ljudi sadrzavali i nesto drugo, upravo iz razloga da omogucim ljudima da kazu sto zele, ali bez spominjanja imena i kandidatura!

Obrisani i editirani dijalovi su obrisani ili editirani jer im nije mjesto u ovoj temi. Moju tezu dokazuje i sljedeca tema:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=35175

U navedenoj se temi predlazu "kadrovske" promjene u drugome podforumu na istim osnovama kao sto su se predlagale i u ovoj. U navedenoj temi nisam obrisao ili editirao niti jedan post jer je ispravno smjestena. Isto tako ne bih dirao postove ljudi da su temu sa prijedlozima za moda Rucna racunala#PDA otvorili na nacin na koji je otvorena i doticna tema!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    observer malo smo si zabrijali...tko si ti da prozivaš bimbija....
    moderator je,ima pravo na editiranje postova,ak ti ne paše odi sa ovog foruma,a ne se prijetiti,kratak fitilj,imam ga na zubu,daj molim te,tu smo da pomognemo jedni drugima a ne prijetiti čovjeku koji je svojom stručnošću uvelike pomogao mnogima...

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To sto je mod ne mora znaciti da ne moze raditi pogreske. Covjek je izbrisao puno relevantnih informacija iz ovog threada.
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vise ljudi sa toga podforuma je napisalo gdje je problem i SVI osim dvojice su priznali da problem postoji, a Sljaka je u drugom threadu napisao da nismo dali dovoljno razloga za promjenu.

Dakle, tko jos treba nekih dokaza da je nesto trulo u PDA # Gadgets?
    www.gadgethive.com

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Osim tvojih tvrdnji u prvom postu nigdje se ne vide dokazi da je PDA dio u rasulu i kaosu kako nas to neki ovdje pokušavaju uvjeriti.
    Tvrdnja nije dokaz. Tvrdnju treba dokazati, a u ovom slučaju to nije napravljeno. Neću ulaziti u raspravu o motivima za ovaj pokušaj promjene moderatora, ali na ovakav način kako se ovdje pokušalo neće se mijenjati moderatori.
    EOD
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    samo da se nadovežem - ovakav način neće riješiti probleme. kao prvo, upozorite moderatora, skrenite mu pažnju na greške, dajte mu neke ideje kako bi moža mogao bolje organizirati stvari. a ne odma o smjenama... nije svaki mod isti, svatko vidi na svoj način organizaciju, a ostali članovi ga mogu usmjeriti konstruktivnim kritikama a ne ovako. možda tada postojeći mod predloži sam svojeg novog suradnika po kriteriju tko mu je najviše pomogao i s kim je vidio da može surađivati... primjer takve suradnje su inovator i BD u motoroli

što se tiče spomenutih nekih prijedloga za moda - osobno ne smatram da je riječ o forumašima koji imaju potencijala za moderatorska mjesta. i da se razumijemo - niti mod mora najviše postati, niti mora znati najviše o tematici.

mod mora znati na razini da razumije tematiku, te mora imati komunikacijske vještine za suradnju s ostalim članovima i organizacijske vještine da uredi forum. to je oduvijek bio moj stav na forumu i nikad nisu moderatori birani samo zato što najviše znaju, čak su neki koji su puno znali bili uvijek izvan okvira za moderatore.

mene slabo ima u zadnje vrijeme, ali su kolege supermoderatori i moderatori stava da ne postoji osoba koja iskače kao potencijal za moda PDA prema svemu gore navedenom...

probajte dakle komunicirati s trenutnim modom, pa će on možda ako dobije konstruktivne ideje naći načina kako će stvari urediti da odgovaraju i njemu i članovima.

Zatvorena tema

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove