Jel ima uopće struje na tom 4 pinskom konektoru? Ima on na sebi zakačku i vodilicu,ali svejedno se zna desit da se krivo priključi na ploču. To mislim da je slučaj kod tebe pa malo provjeri i ispitaj napon. Ako ne pali,probaj s drugim napajanjem.
Imam problem sa matičnom MS-7091 v1.0 Stvar je u tome da kad računalo priključim na struju i prtisnem gumb za power, ventilator na procesoru se upali i za par sekundi se ugasi i tada sam to nastavi raditi dok ga ne isključim iz struje, pali se na par sekundi i gasi. Na matičnoj ima taj 4-pinski konektor koji služi (upute kažu) za napajanje procesora. Kad ga izvadim tako da nije spojen na matičnu onda ventilator radi stalno ali se računalo ne pokreće. U čemu bi mogao biti problem, ako netko ima ideju molio bih pomoć.
Jel ima uopće struje na tom 4 pinskom konektoru? Ima on na sebi zakačku i vodilicu,ali svejedno se zna desit da se krivo priključi na ploču. To mislim da je slučaj kod tebe pa malo provjeri i ispitaj napon. Ako ne pali,probaj s drugim napajanjem.
Probao sam promijeniti napajanje. Izvadio sam ga iz svog računala koje radi odlično, spojio i opet je ista stvar. Može li se taj 4-pinski konektor spojiti negdje drugdje. Da li može biti da je matična otišla, ili procesor možda?
Vrlo je vjerojatno da je matična otišla. Ako si spojio dobro oba konektora (veći i manji) i ako ne želi upalit,još možeš pogledat da to power switch nije otkačen s ploče pa da se stiskanjem njega ništa ne dešava. On je konektor sa dva pina i na njemu piše POWER SW i spaja se na označeno mijesto na matičnoj kod ostalih spojeva za POWER LED,RESET SW i HDD LED obično blizu jedni drugih) Ako je i to dobro spojeno,pokušaj okrenut POWER SW iako je isti efekat i tad ili prebaci RESET SW na POWER SW jer je možda crko prekidač pa pokušaj upalit s drugim dugmetom... Nisam pametan...![]()
...probaj restartat bios (CMOS)...ako i tada ne proradi - otišla je matična...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Probao sam sve što ste mi predložili i ništa. Ista stvar se ponavlja. To je to, matična je otišla.
^^ Bojim se da je tako.
daj provjeri jesu ti napuhnuti kondenzatori elektroliti na matičnoj ploči (izbočeni), ukoliko jesi jedan kondenzator ti dođe cca 4-5 kn u chipoteci, prelotaš ih i sve riješeno. Jer smatram da ti se ruši radi preslabog napajanja prem aprocu tj.pada mu napon nedrži mu linearnu konstantu. A kondenzator služi da to odrađuje. Provjer pa javi, ako misliš da nećeš znat javi se na PM.
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
Bookmarks