se ovo moze staviti u neki drugi mob? tau6, fabi imamo posla sa nasim sl45icama
Uputstvo na www.vlada.co.sr
Trenutno imam samo srpski T9 ali sam dao i uputstvo kako ubaciti i neki drugi (hrvatski). Potrebno je samo naci firmware nekog telefona koji ima ugradjen trazeni T9 (srpski sam iskopao iz neke Nokie).
se ovo moze staviti u neki drugi mob? tau6, fabi imamo posla sa nasim sl45icama
Trebalo bi da moze; skinite .lng fajl sa mog sajta i onda mu promenite bajt na 36h da bi vas telefon prepoznao taj .lng fajl kao neki vec ugradjeni jezik.
nisam mogao ukljuciti t9 na svom sl45, nekuzim zasto, moze mi neko reci kako se ukljucuje (je glupo pitanje, al ******, meni nece)
Zadnji uredio Sljaka : 20-01-2004 u 23:08
Dodao sam tacne jezicke kodove za x4x seriju telefona na sajt.
de nadite hrvatski!
Treba naći nekog sa Nokiom ili SE.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
a samsung?sljaka jel ti to znas napraviti ako nadjem mob iz kojeg iscitas t9?
ja imam pristup t610 sa hrvatskim t9, ali nemam ni kabel za se, a niti jedan potreban soft da to iscupam
@coma
ni meni ne radi t9 vec odavno na sl45. mislim da je to zbog nekog patcha. Tj, ja ga ukljucim, ali nista se ne desava, pa sam se pomirio s tim. BTW koji jezik koristiš?
Ako slucajno koristis hrvatski, onda probaj prebaciti na engleski ili neki drugi pa onda probaj pokrenuti t9. Meni, kako sam vec rekao, to vec jako dugo ne radi...
maraschino - PTICICA
e decki, jos jedno pitanje. Kojim programom mogu editirati ldb file. Znam da bi trebao sa workbench-om za accsess, ali ne ide![]()
maraschino - PTICICA
koristim engleski, i neradi mi, i ja isto mislim da bi moglo biti zbog patcha
siguran sam da je zbog nekog patcha jer je meni jos davno prije patchinga to radilo sasvim ok![]()
maraschino - PTICICA
znaci nista od hrvatskog t9 smrc
Zasto, samo vrati orig flash i stavljaljas patch po patch dok ne skuzis u cemu je problem...
poslao sam covjeku mail da mi objasni kako iz njoke dobiti ldb datoteku s hrv. t9, jsp ce to onda iscupati iz svoje nokie.
ajde, pa podijeli s nama da mi nesto od toga iskemijamo za siemens![]()
maraschino - PTICICA
a sta ako je taj patch jebeno dobar?
onda se upucaj...vazno je da se moze, pa tko voli nek izvoli...
Poslao: gog
vazno je da se moze, pa tko voli nek izvoli...istina...
maraschino - PTICICA
Evo kako da izvucete hrvatski (ili bilo koji drugi jezik) iz Nokia firmware-a:
U hex editoru otvorite firmware i nadjete tekst "Copyright © 2002 AOL Mobile". To je pocetak nekog T9 recnika (nekoliko bajtova ispred toga verovatno pise koji je jezik u pitanju, npr ENG). Kada nadjete jezik koji vam treba, zabelezite njegov pocetak i pronadjite sledece pojavljivanje "Copyright...". Nekih 10-20B ispred toga cete videti niz sastavljen od karaktera 00h. To je kraj recnika koji vam treba - vas recnik treba da se zavrsi sa tacno 32 karaktera 00h. Selektujte sve od pocetka zeljenog recnika (pocevsi sa "Copyright...") do malo pre pocetka sledeceg (treba obuhvatiti tacno 32 karaktera 00h) i to vam je vas T9 (koji jos nije spreman).
Ukoliko je recnik koji zelite poslednji u nizu, kraj cete naci tako sto nadjete taj niz 32*00h. Ako iza tog niza (u narednih nekoliko kB) postoji jos jedan takav niz, napravite dve verzije, jedna koja se zavrsava prvim a jedna drugim, pa koja radi. Srpski T9 je velicine oko 76k, tako da bi i hrvatski trebao biti tu negde.
Kada ste izvukli T9 iz nokie, morate ga malo editovati. Treba da nadjete niz bajtova ovog oblika:
0B XX XX XX XX 00 20 00 XX (X je nepoznato, znaci u hex editoru traziti 002000h i onda videti da li se uklapa u gornju semu)
Zabelezite na kojoj adresi se nalazi pocetak ove sekvence (0Bh), obrisite tih 9 bajtova (izbacite ih iz fajla) i na tacno 2000h od pocetne adrese cete naci niz takvog oblika. Obrisite ga, kao i sve ostale koji se nalaze na svakih 2000h.
Kada to uradite, imate hrvatski T9 koji radi na Siemens telefonima. Jos samo korigujte bajt na adresi 36h i upisite kod nekog jezika ciji T9 menjate hrvatskim T9 (najzgodnije je da poslednji T9 recnik u vasem tel. zamenite hrvatskim).
Header svih T9 recnika promenite (osim ako ga ne koristite na SL45 i slicnim, gde se samo ubacuje na mem karticu) po uputstvu sa
http://forum.gsmhosting.com/vbb//sho...threadid=57341
Samo treba naci hrvatski T9 u nekom firmveru; nasao sam nekoliko takvih na www.cellular-support.com ali nijedan u stvari nema hrvatski iako na sajtu pise suprotno....
Ukoliko sam bio previse konfuzan posaljite mi link ka firmveru koji ima hrv T9 pa cu ga ja prilagoditi za Siemens.
Pozdrav
Svaka čast čovječe, ovakvih stvari trebamo
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
stavio sam full flash kojeg sam izvuko iz moba kada je izaso aplication meni, i opet nema t9, budem probo sa starijima
Nisam ovo vidil, nisam to probal, ali uvijek se može naučiti, zar ne?Poslao: coma_zgb
a samsung?sljaka jel ti to znas napraviti ako nadjem mob iz kojeg iscitas t9?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
da, ali se treba od nekuda nauciti
Bookmarks