Jutros sam doznao na faksu što se dogodilo curi koja je 4 godine išla samnom u srednju školu .... Ostao sam zatečen i šokiran kako se nečiji život promjeni u jednoj minuti... Treba cijeniti sve što imamo u životu, jer tek kad nešto izgubimo shvatimo sve ostalo...JELENI ŽELIM BRZ OPORAVAK I NADAM SE DA ĆE PONOVNO STATI NA NOGE. U srijedu 7.2. na Ek. fakultetu odrzava se humanitarna akcija za nju gdje će se moći dati dobrovoljni prillozi, kao i na žiro račun koji je napisan u tekstu. Tko god može neka da jer je svaki prilog dobrodosao
---------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
Slijedi članak kopiran sa neta:
Malo je osmijeha u sobi 34 Spinalnog odjela Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama. Tamo uz mnogo boli i strpljenja novi korak života traži i Jelena Šišić, 22-godišnja rukometašica i studentica treće godine ekonomije.
Bilo je strašno
- Svi moji snovi, planovi i izazovi stali su 12. listopada na cesti u Zaprešiću. Do trenutka nesreće za mene je to bio dan kao i mnogi drugi prije. Učenje, trening, trčanje, vožnja biciklom Vozila sam bicikl, a onda je na mene s leđa naletio auto. Nepažnja 18-godišnjeg vozača. Od udarca i pada zadobila sam teška oštećenja kralježnice, bila sam natučena, ostala bez zuba - prisjeća se Jelena.
Brza Hitna,Traumatološka bolnica, operacije... No unatoč svemu, Jelena je ostala prikovana za bolnički krevet i kolica. Bez pomoći roditelja i medicinskog osoblja trenutno sama ne može napraviti ništa.
- Što moj oporavak u Varaždinskim Toplicama dulje traje, sve sam više uvjerena da ću uspjeti stati na svoje noge. Znam da to neće biti tako lako. Trebat će mi vremena, ali u meni još ima volje i snage. Uvjerena sam da ću uspjeti. Ja ću pobijediti. Invalidska kolica nisu moj životni cilj! Planove i snove koji su stali u trenutku nesreće ponovo ću pokrenuti. Od studija i sporta, unatoč svemu što proživljavam, neću odustati - odlučno poručuje Jelena.
Sa srećom u Novu
Mlada Zaprešićanka u Varaždinskim Toplicama ostaje još nekoliko tjedana, a sredinom prosinca u Zagreubu u Traumatološkoj bolnici čeka je još jedna operacija leđne moždine.
- To će mi biti treća. Puno nade polažem u nju, iako neće biti lako. Osoblje i liječnici Traumatološke i bolnice u Toplicama daju sve od sebe. Jako sam im zahvalna i nadam se da ću za Novu godinu biti već mnogo bolje - uvjerena je i odlučna Jelena. Njena mama Sanja otkriva nam da bi već sada na Jeleninu licu bilo više osmijeha kad bi dobila novi zub.
To što je ostala bez zuba jako je muči. Stalno me pita kad će moći zubaru. Jelena je često imala osmijeh na licu - rekla je mama Sanja i pokazala nam sliku Jelene s osmijehom bisernih zubi. Obitelj Šišić trenutačno živi vrlo teško. Otac je bez stalnog zaposlenja i uglavnom na burzi.
Majka je nezaposlena i dane provodi uz Jelenin krevet. HZZO pokriva troškove liječenja i operacija, no u kupnji nekih skupih lijekova koje će Jelena uzimati nakon treće operacije, prema saznanjima obitelji, morat će participirati s određenim novčanim iznosom. Stoga će joj 10.000 kuna Plive i Večernjaka dobro doći.
Račun za uplatu je slijedeći PRIVREDNA BANKA ZAGREB (JELENA ŠIŠIĆ) 2340009-3100942301 svrha uplate: donacija za lijekove ili dobrovoljni prilog za lijekove.
skinuto sa: http://www.rkhd.hr/index.php?option=...d=475&Itemid=2
http://www.vecernji-list.hr/home/otv...81563/index.do

Odgovori uz citat

Bookmarks