Dajte ljudi pomozite...(
Jel moguće da nova verzija softwarea popravi ovaj problem? Trenutno imam 3.82.
Ovako, kupio sam novu Nokiu 6280 i sve radi kako treba. Slider nije idealan ali to sam i očekivao jer sam puno puta na netu vidio da se na to ljudi žale i Nokia nema toliko kvalitetne slidere.
Mene muci sto na fotografijama uslikanim Nokiom 6280 imam neke zelene točke, izgleda nešto kao mrtvi piksel kod LCD monitora. Jednostavno neke piksele kamera ne "ulovi" nego jednostavno budu iritantne zelene točkice, i plave, imam i plave točkice al se one ne primječuju toliko jako. Kada slikam vani na suncu sa puno svjetlosti uredu je, koliko toliko. Ali ako slikam u zamračenom prostoru ili u mraku sa uključenom bljeskalicom točkice su jako vidljive i to me jako smeta.
Da li netko od vas ima sličan problem i kako se to može popraviti. Možda Stavljanjem novog softwarea? Ja trenutno slike koje su takve sredim u ACDSee, tako da odem tamo na edit mode i alat "heal" pa "zdravi" dio fotke stavim preko tih točkica.
Evo tu su slike pa da vidite o čemu je riječ.
Slika 1 - http://img201.imageshack.us/img201/7008/slika002cn4.jpg
Slika 2 - http://img266.imageshack.us/img266/644/slika003cl4.jpg
Na slikama točke nisu toliko ni uočljive, zna to biti i puno lošije, nekada kada slikam nekoga jednostavno fotke budu loše, na pola lica dobijem zelene točke![]()
Zadnji uredio bomatija : 19-01-2007 u 11:51
Dajte ljudi pomozite...(
Jel moguće da nova verzija softwarea popravi ovaj problem? Trenutno imam 3.82.
to je normalno, ja imam dvije 6280 i isto je, jednostavno je kamera osjetliva u mraku
tak je meni i na 3 komada 6233 bilo..![]()
upravo sam pregledao poveču količinu slika uslikanih 6280 i nisam nigdje uočio te točkice.stavi slike pa da vidimo.
meni dobra stranica za upload slika: www.imageshack.us
EDIT-pogledao sad slike slikane u noći bez blica i s njim i mjestimično se vide točkice crvene boje,al samo kad slikam po noći,po danu ih nema
Zadnji uredio yager : 18-01-2007 u 22:21
da, stavi slike pa da vidimo iz prve ruke.
Meni se kod premalo osvjetljenja pojavljuju neke prugice i slično ponekad jer sustav radi preveliko pojačanje signala sa CMOS senzora.
Možda i tebi se slično pojavljuje iz sličnog razloga.
Evo ekipa stavio sam slike da vidite kak to izgleda. Ma zao mi je zbog tih točkica jer imao sam Nokiu 6131 i zamjenio sam ga za Nokiu 6280 samo zbog tog fotoaparata od 2 MP. A moram reci da sam bio zadovoljniji sa fotkama sa Nokie 6131. Nije bilo nikakvih točkica i slike su bile čiste. Na Nokiji 6280 su slike nekako zrnate. Pogotovo kada se slika u daljinu.
Nego nešto sam načuo da su slike jasnije kada se stavi novi software, jesu li to samo naklapanja ili ima tu istine? Trenutno imam V 03.82. Hoće li mi slike biti jasnije tj. manje zrnate, oštrije ako stavim novi software. Moguće je da im baš niju dobri algoritmi za spremanje slike na karticu ili mob i tako slike baš nisu kakve bi mogle biti. Ili ja previše očekujem od fotiča na mobitelu?
Nego gdje u ZG mogu staviti novi software i dali gubim garanciju ako odnesem nekom tko nije u servisu? Dali u Mobisu rade to i gdje točno. Koliko to košta?
Hvala svima!
Ako imaš garanciju od mobisa, onda će ti to napraviti besplatno...
ako pak imaš garanciju i odneseš nekom serviseru da ti stavi novi soft, onda se gubi garancija... Inače Mobis Servis ti je u Heinzelovoj, dole kod policije...
Može biti da će ti slike biti bolje, ali meni su slike sa oba softa bile jednake, jedino što je 5.92 bio brži...
A što se tiče toga da su ti slike znate po noći (ili po slabijem osvjetljenju), to je tako jer mob nema pravi blic, a i možda previše očekuješ od moba, jer nemože on davati slike ko pravi digitalac...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ne zamaraj se previše time problemom, nije tako strašno.
Ja sam mislio da je mnogo gore
Takav ti je senzor i to je to, software nema veze sa time.
Ah, pa tu i tamo im se u proizvodnji mora potkrasti koja greškica...nisu svi senzori isti taman da gledaš jedan iza drugog kako se proizvode.
kao što su rekli software ti neće pomoći,a slike koji si stavio su slikane u prostoru u kojem je svjetlo prigušeno (slabo).stavi koju sliku uslikanu po danu.slikaj vanjski svijet.
btw.slika uslikana po noći ili pri takvoj slaboj svjetlosti uvijek će imati mrtve pixele,bar je meni tak.
Ma ne mogu se oni nazvati mrtvim pixelima.
Postoje u fotografiji "vrući" pixeli koji nastaju zbog prevelikog zagrijavanja senzora pa pojedini fotoelementi krivo zapisuju informaciju.
Do toga bi moglo doći i zbog prevelikog pojačanja signala sa senzora prilikom slikanja u uvijetima smanjenog osvjetljenja.
Na mojoj 6280 su slike u zatvorenom prostoru imale te tockice, a u mraku sa blicom su bile katastrofa. Slike po danu su bile jako dobre, bez ikakvih tockica. Mislim da tu nema velike pomoci. Sada kad slikam sa k800 fotke su dobre i u potpunom mraku, blic je odlican.
PREDATOR
6280 sto se tice kamere i nije konkurent k800.to je ipak n73.
...pomiriti cu se s tim. Hvala ljudi...
Ja na 6230i imam isto problem s kamerom...
Kad slikam s 3x zoomom na slici se pojavljuju neke trake narančaste i žute bez obzira na svjetlost al slika nije da se nevidi neg su te trake problem
kao sto ste i rekli, morate se pomiriti s tim...
od 7650 pamtim te crtice, i tockice, odnosno "smetnje", ali to je blio samo u uvjetima loseg osvjetljenja...
VK 1010-IO
Danyx, jesi proba da ocistis socivo na poledjini. Mozda je to problem?
BR
Miki
Bookmarks