mislim da to ne mozes iskljuciti.
Kupio sam ovaj mobitel i nemogu nigdje naći di da isključim edge, u uputama ne piše, a u mobu toga nigdje ne vidim, a bezveze mi troši bateriju. Hvala
mislim da to ne mozes iskljuciti.
Od kuda ti to da ti trosi bateriju? to je oznaka da je u dosegu paketnog prijenosa podataka isto kao i na SE onaj plavi trokutic.
Probaj izbrisati sve postavke iz telefona ili zatrazi da ti deaktiviraju GPRS.
dobar grah daleko se čuje
Plavi trokutić je za GPRS, a za EDGE je vjerujem kvadratić sa nekim elipsama pored signala i tog trokutića.Izvorno postao KaKaV NeReD
Što se tiče gašenja EDGE-a, pokušao sam maknut tu ikonu, al nije baš išlo![]()
Ja sam imao na K800 uključen EDGE, pa sam ga maknuo....mislim da sam ugasio, pa upalio mob il tak nekaj...
Bom Chicka WahWah
i meni je na mom x670 taj EDGE konstantno upaljen..
kod mene je to plavi kvadratic s bijelim slovom E gore desno (blizu pokazivaca baterije) na ekranu(inace, ikonica je identicna kao i ikonica za GPRS, samo sto je tamo u plavom kvadraticu slovo G).
niti kod mene u postavkama nema opcije za iskljucivanje, niti u uputstvima.
da li pojacano zdere bateriju, to ne znam, jer, iskreno receno, nisam niti sama sigurna cemu taj EDGE sluzi.. sogor mi je rekao da je EDGE kao nekakv preduvjet za 3G (sta god), a to moj mob nema, i kao da poboljsava slanje podataka, ali ja zaista nemam pojma kako i sto..
ne treba mi taj EDGE..
i ja bih ga voljela iskljuciti (ako je ikako moguce!)
zvao sam europatrade i vele da je dakle edge mreža koj ubrzava gprs i prijenos podataka i ta mreža je prostranjena diljem hrvatske i nije ju moguće isključit,ne troši bat niti ometa mob onima kome smeta e nek uzmu marker i prefarbaju display.Izvorno postao La_LuNa
![]()
![]()
probajte sa sifrom za D900 koja ide ovako,*#4777*8665#gprs detash
Isti drek ako negdje ima EDGE-a mnogi telefoni ce to prpoznati kao GPRS. Rijetki su telefoni kji bas prikazu EDGE umijesti GPRS-a, jer je rijec o istoj stvari koja radi do tri puta brze ali se temelji na istim osnovama. Edge koristi 8-Phase Shift Keying aodnosno za razliku od GPRSa koji u jednom pulsu prenese 1 bit EDGE prenese tri.Izvorno postao mbusic
dobar grah daleko se čuje
ja ugasim E protok pa surfujem sa gprs pa onda ukljucim E i nema razlike u brzini,to je samo propaganda mob operatera,bar ja tako mislim,
Bookmarks