Evo me i ovom forumu! Odmah na pocetku pozdrav svima.
Imam BS EL71 od 10. mjeseca i tako-tako sam zadovoljan njime. Ovo mi je 4. Siemens (S25, C55, CX65 i sad BS EL71).
Prvo sto sam primijetio je da nemam editor za EMS poruke, dakle na prijasnjem sam mogao birati font size, poravnavanje lijeco, centar, desno, dodati animacije i zvukove i jos neke sitnice, a sad mogu dodati samo mikro smajlice. Doduse, prima EMS poruke kako se i napisu, samo su animacije iste velicine kao i font, dakle svega 3 mm.
Kako pisati sa onim malim prednostima EMS-a?
Drugo, prije su se kontakti sa SIM kartice mogli prebaciti u adresar moba i jednostavno SIM karticu "baciti" u pozadinu, a adresar uciniti glavnim, odnosno primarnim izvorom podataka i brojeva. Sada postoji neki filtar, ali su brojevi sa SIM kartice i dalje glavni, pa recimo kad saljem sms, dodam broj iz adresara, a on meni ispise ime kako je navedeno na SIM kartici, a ne u adresaru. Isto je i kad se primi poruka, napise ime iz SIMa a ne iz adresara.
Kako staviti da bude adresar primarni, a SIM sekundarni ili cak zanemaran?
Trece, jedva sam podesio da mi prima MMS. Inace sam na VIP mrezi. Sluzba za korisnike nema nista vezano uz ovaj mob, a izgovor im je da oni nemaju taj model u ponudi. Cak mi je neki tip iz sluzbe odbrusio da se niti ne nadam da cu nesto naci za taj model jer je BS propao. Bas pohvalno za sluzbu!
Inace, na kraju je sve proradilo jer su mi pomogli na Club-Siemens forumu, no MMS nije stigao kako treba. Datoteka poslana uz MMS nije bila citljiva, a poslana je obicna jpg slika.
Cetvrto, imam BT Dongle i soft od BlueSoleil-a. Kada koristim BT direktno, mogu normalno primati i slati datoteke, no kada pokrenem MPM, sve se cini ok tako dugo dok ne probam nesto poslat ili primiti, nakon toga gubi vezu. U BS Customercare su mi rekli da je problem u mojem BT software-u, pa sam ga update-ao, no to nije rijesilo problem.
Zasto mi gubi vezu sa MPM-om preko BT?
Peto, ponekad mi na signalu pise GPRS, a ponekad EDGE i ponekad kad ugasim mob, ugasi mi se i egprs pa ga moram upaliti. Malo cudno.
Poslao sam mail u Agramservis i rekli su mi da ce mi zamijeniti software besplatno ako imam garanciju, koju naravno imam jer je mob kupljen u Bossizu.
Jel netko imam kakve savjete, ideje, primjedbe ili ista slicno za navedene tocke?
Unaprijed hvala!
PS. Mob mi je odlican u dizajnu (kupio sam si crni model), odlican ekran, zvuk,... , ali los u software-u, pa sam malo i razocaran njime. Imam jos tvornicku verziju software-a (31), pa se nadam da ce nova verzija 41 to poboljsati. Sto donosi nova verzija?
Pozdrav!

Odgovori uz citat
Bookmarks