Pronasao sam genijalan program za daljinsko upravljanje kompom preko bluetootha - anyremote. Sastoji se od servera na kompu i java clienta na mobitelu (na taj nacin podrzava vise-manje sve mobitele sa bluetoothom).
Program je prilicno mocan. Za razliku od HID upravljanja, ovdje je komunikacija potpuno dvosmjerna - server moze dinamicki kontrolirati izgled clienta (slikice za pojedine tipke) kao i slati tekst, tekstualne liste i krace tekstualne fileove u sam java client. Client na server, pored samih keypressova moze slati i tekst (odabrana opcija u listi dobivenoj sa servera, tekst upisan u editbox...). Recimo, kada kontrolirate radom svog omiljenog mp3 playera, na mobitelu vam moze biti napisana trenutna pjesma, koliko jos ima do kraja, pa cak teoretski mozete dobiti i kompletnu playlistu koju mozete urediti na samom mobitelu!
Program je potpuno besplatan (GPL) i sve sto trebate napraviti je prebaciti se na Linux
Stvar provjereno radi na V360. Za ostale ne znam (cini mi se da moraju imati JSR-82 API).

Odgovori uz citat
Bookmarks