Nisu se zabunili tj jesu ispod kune je 1mb .
Ne gledam ove ispod 512 mb jer nije isplativa kupovina .
Recimo kod mene je cca omjer mb - kuna 1 prema 40 lipa
Kad se kupuje fotić,ako ima 5 ili više MP dobije se memorija od 32MB a ako ima manje piksela 16MB. Da na to možeš spremit 20-etak kvalitetnih slika, a to pretpostavljam nije nikome dovoljno,sva sreća da su u zadnje 2 godine jako pojeftinile memorije.
Ja uvijek volim snimit neki filmić sa zvukom, a još više volim uraditi sliku sa "dušom", jer slika vrijedi više od 1000 riječi. Nju uvijek možeš nositi sa sobom, a film baš i ne.
Kad sam prije mjesec-dva kupio sony dsc-w5 u SVETOJ NEDJELJI u dućanu su mi rekli da 1MB memorije dođe 1 kunu, tako da 128MB dođe 128 kuna, ali sad kad gledam na internetu svagdje 128MB đođe oko 220kn, tj.znači da nije kako su mi rekli.
Jesu li se možda zabunili ili ipak ima MB za kunu???
POZDRAV PRIJATELJI!
Nisu se zabunili tj jesu ispod kune je 1mb .
Ne gledam ove ispod 512 mb jer nije isplativa kupovina .
Recimo kod mene je cca omjer mb - kuna 1 prema 40 lipa
Zadnji uredio cook22 : 13-07-2005 u 22:18
Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !
Da inace ja imam Micro drive .
Pogledaj na nabava.net
najbitnija razlika medju njima jest ona u dimenzijama, dakle jednake su sirine, a Memory Stick Duo je uploa kraci i tanji od Memory Sticka!
I jedan i drugi standard dolaze jos i u Pro izvedbi, dakle:
Memory Stick Pro i Memory Stick Duo Pro
sto se dimenzija tice, vrijedi prethodno napisano (manje dimenzije Memory Sticka Duo Pro od Memory Sticka Pro), a bitna razlika u odnosu na prethodno navedene jest veca brzina rada (u novijim Sonyjevim aparatima i mogucnost snimanja Movie Clipova u boljoj rezoluciji uz veci frame rate)!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
za SONY DSC-W5 mogu koristiti bilo koji ud ovih memorija, a najbolja je memory stick i memory stick PRO? koliko dođe adapter za memory stick duo?(to mi je najveća glupost koju su izumili)
Evo, da to rijesimo konacno, bez nadmudrivanja:
Sljadece dvije slike prikazuju Memory Stick memorije (s prijeda i straga, o kvaliteti slika dalo bi se raspravljati, ali bitno se vidi):
Opis (vrijedi za obje slike, s lijeva na desno): prva kartica jest Memory Stick (dakle ona vecih dimenzija), konkretno ova na slici je Pro, sto samo znaci da je brza, aparati koji koriste Memory Stick mogu koristiti i Memory Stick Pro. Druga na slikama jest Memory Stick Duo (to je ona o kojoj sam pricao, manjih dimenzija), ova na slici je takodjer Pro, ali to opet znaci samo da je brza, i opet aparat ili bilo sto sto koristi Memory Stick Duo moze koristiti i Memory Stick Duo Pro. Treca na slikama jest Memory Stick Duo/Memory Stick Adapter. Dakle on omogucava uredjejima koji rade na Memory Stick ili Memory Stick Pro kartice da prime i rade sa Memory Stick Duo ili Memory Stick Duo Pro karticama (jer ocito takvi uredjaji moraju imati veci slot da bi ubacili Memory Stick, pa treba adapter za Memory Stick Duo koja je kako se i sa slika vidi manja)! Ne znam koliko adapter kosta, ali ja sam ga dobio i uz manje vise svaki Sony fotic koji sam imao, a dobio sam ga i uz P900 i P910.
Sto se tice tvog W5. On moze primati samo Memory Stick ili Memory Stick Pro (vrlo savjetujem da kupis pro) ili si moras nabaviti adapter ako mislis koristiti Memory Stick Duo ili Memory Stick Duo Pro (iako ne kuzim zasto, odmah si kupis Memory Stick Pro i ne traba ti adapter, ako vec kupujes memoriju)!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
...stvar je u tome što je Memory Stick Card jedna od najskupljih flash memorija, dok su najjeftinije Compact Flash i MultiMedia/Secure Digital Card...Izvorno postao sony
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
hvala na pomoći
nema veze naravno što je SD, MMC i CF sporiji!Izvorno postao Eminem
Tu si u krivu !!!!
U klasi aparata do 2000 kn, aparati sa MSPro su daleko brži prilikom snimanja u odnosu na one sa SD-om i CF-om.
Pogledaj samo brzine snimanja Canona i Olympusa u odnosu na Sony-a
Pozdrav
Kako neidu ... idu sasvim ok i rade na onoj brzini koja je deklarirana !!! Jedino sto "neki" nemaju podrsku za cf2 karticae . A sto se tice kontrolera oni su isti u svim modelima tj svaki kontoler je "standardiziran" - imas jednostavno sporije i brze kartice .
Bas bum pogledal . Da vidim na kaj mislis .
Ako neko zna, molim odgovor: Koliko je stvarni kapacitet memorijske kartice? Npr. na Sony duo pro kartici od nazivnih 512MB, explorer pokazuje 499milijuna bajta, odnosno 476MB. Razlika je vrlo solidnih 7%. U čemu je caka, osim u - PREVARI?
Stvar je jako jednostavna.Izvorno postao dcepek
1 Bajt ima 8 bita....eto kratko i jasno
A proizvođači to iskorištavaju.
Pretraži forum ili jednostavno google i naći ćeš što , kako i zašto.
O ovome je već bilo i previše rječi, nema smisla sada sve iznova objašnjavati (znam da je teško ne-elektroničaru tako nešto odmah shvatiti, no to ima doista smisla).
1 byte = 8 bitaIzvorno postao dcepek
Nadalje:
1 kB = 1024 (a ne 1000) byte - a (dakle 2 na 10 - tu byte - a)
1MB = 1024 kB (a ne 1000), ponovno 2 na 10 - tu
Tu je ta toliko spominjana misticna razlika koju marketing proizvodjaca "ispusti" navesti.
Evo vec kad je ova tema podignuta, da je malo i osvjezimo!
Ponajprije evo linkova na teme slicne tematike na forumu, neka se nadje:
O Memory Stick medijima
O Memory Stick Micro medijima
Memory stick data rescue aplikacija (spasite podatke sa svoga MS - a neovisno o tipu)
Nadalje, evo i malo novosti:
Sony je najavio svoju prvu HG memoriju. Radi se o standardu koji bi trebao naslijediti Sony Memory Stick Pro seriju (kako standardni tip, tako i duo i micro izvedbe).
Ova memorije radi na 8-bit sucelju, za razliku od najbrzega prethodnika (Mem. Stick Pro= koji se bazirao i radio na 4-bit sucelju i trebala bi omoguciti brzine citanja/pisanja do 60 MB po sekundi (gotovo tri puta brze od standarda Mem. Sticka PRO).
Kapacitet ovakvoga tipa kartice bi mogao ici do 32 ili prema nekim nagadjenjima cak i 64 GB.
Kartica je inace jedankoga izgleda i dimenzija, i pretpostavlja se da ce na trzista pocetkom 2007 godine.
Njenu uporabu podrzavati ce Sony uredjaji novijega datuma proizvodnje.
Evo i slicice kartice:
Kao i uvijek, za one koji zele znati vise:
http://www.dpreview.com/news/0612/06...stickprohg.asp
Bookmarks