Majstore...sto je tu dvojbeno?
Mislim osim rezolucije...sto ova dva aparata imaju slicno da dvojis bas izmedju ta dva modela?
Ovak, moje je misljenje, da u ovom slucaju ne bi trebalo biti tesko odluciti. Nikon P3 precjenjen je aparat, previsoke cijene za ono sto nudi! Ergonomski je vrlo nezahvalno, da ne kazem i cudno, rijesen, kvaliteta kao i proizvodjac optickih elemenata je nepoznata. Opcijama je prilicno skrt. Cak bi rekao da u kompaktnoj i ultra kompaktnoj klasi Nikon modeli doista nisu "ozbiljna" konkurencija Canonu ili Sonyju (ovdje se moram ograniciti vremenski na recimo zadnje dvije godine, jer je Nikon u pocetku izbacivanja svojih kompaktnih modela bio daleko svjeziji, inovativniji i recentniji).
Komparativna prednost Nikon O3 modela je i njegiva WiFi funkcionalnost. Eto to zna dobro doci iako je navedena cinjenica jedna od zadnjih na popisu bitnih, a koje bi ja gledao pri kupnji foto aparata.
Canon A710 ima senzor nesto manje rezolucije, ali u ovoj klasi aparata, s obzirom na velicine senzora, razlika od 1 MP je zanemariva i ne predstavlja ama bas nikakvu razliku. Sve ostalo je ili jednko navedenomu Nikonu ili bolje.
Tako Canon ima kvalitetniju optiku na ovome modelu (bolja svjetlosna vrijednost, veci raspon-ekvivalent 6x optickoga zooma za razliku od Nikona koji ima 3x). Zatim Canon ima sitnicu bolji display i nesto veci raspon ISO vrijednosti. Mored toga Canon A710 raspolaze sa ponudom manuelnih modova koje P3 ne nudi. I na kraju (ova opaska je subjektivna) meni je A710 i ergonomski i "pojavom" dopadljiviji foto aparat.
Eto, to je moje misljenje!
Inace sto se Coolpix P serije tice...ako si citao ista po netu mogao si uvidjeti da svim modelima iz te serije pripisuju uvijek dvije stvari: previsoku cijenu i cinjenicu da u rukama onih koji znaju sto rade daju odlicne fotografske rezultate. Takodjer se obicno navodi i to da oni koji doista znaju sto rade u fotografiji aparat za sebe nece traziti u ovome segmentu ponude trzista, tako da taj plasman cesto prigovaraju Nikonu.
Eto...nemam vise sto reci...vidjeti Nikona P1, 2 ili 3 je doista rijetko, osobno jednoga sam samo vidio a da nije bio u izlogu, na zalost nisam ga imao prilike probati, pa ne mogu iz prve ruke...

Odgovori uz citat

Bookmarks