Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Note 2
    Operater
    '91
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.363, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nikon Coolpix P3 ili Canon Powershot A710

Koji kupiti? Omjer cijene i kvalitete? Iskustva ako je tko imao.. Bitno mi je kako funkcionira Image Stabilizer.

Molim svajete, komentare..
    Sex with goats isn't wrong. It's just baaaaaaaaad!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Majstore...sto je tu dvojbeno?

Mislim osim rezolucije...sto ova dva aparata imaju slicno da dvojis bas izmedju ta dva modela?

Ovak, moje je misljenje, da u ovom slucaju ne bi trebalo biti tesko odluciti. Nikon P3 precjenjen je aparat, previsoke cijene za ono sto nudi! Ergonomski je vrlo nezahvalno, da ne kazem i cudno, rijesen, kvaliteta kao i proizvodjac optickih elemenata je nepoznata. Opcijama je prilicno skrt. Cak bi rekao da u kompaktnoj i ultra kompaktnoj klasi Nikon modeli doista nisu "ozbiljna" konkurencija Canonu ili Sonyju (ovdje se moram ograniciti vremenski na recimo zadnje dvije godine, jer je Nikon u pocetku izbacivanja svojih kompaktnih modela bio daleko svjeziji, inovativniji i recentniji).

Komparativna prednost Nikon O3 modela je i njegiva WiFi funkcionalnost. Eto to zna dobro doci iako je navedena cinjenica jedna od zadnjih na popisu bitnih, a koje bi ja gledao pri kupnji foto aparata.

Canon A710 ima senzor nesto manje rezolucije, ali u ovoj klasi aparata, s obzirom na velicine senzora, razlika od 1 MP je zanemariva i ne predstavlja ama bas nikakvu razliku. Sve ostalo je ili jednko navedenomu Nikonu ili bolje.

Tako Canon ima kvalitetniju optiku na ovome modelu (bolja svjetlosna vrijednost, veci raspon-ekvivalent 6x optickoga zooma za razliku od Nikona koji ima 3x). Zatim Canon ima sitnicu bolji display i nesto veci raspon ISO vrijednosti. Mored toga Canon A710 raspolaze sa ponudom manuelnih modova koje P3 ne nudi. I na kraju (ova opaska je subjektivna) meni je A710 i ergonomski i "pojavom" dopadljiviji foto aparat.

Eto, to je moje misljenje!

Inace sto se Coolpix P serije tice...ako si citao ista po netu mogao si uvidjeti da svim modelima iz te serije pripisuju uvijek dvije stvari: previsoku cijenu i cinjenicu da u rukama onih koji znaju sto rade daju odlicne fotografske rezultate. Takodjer se obicno navodi i to da oni koji doista znaju sto rade u fotografiji aparat za sebe nece traziti u ovome segmentu ponude trzista, tako da taj plasman cesto prigovaraju Nikonu.

Eto...nemam vise sto reci...vidjeti Nikona P1, 2 ili 3 je doista rijetko, osobno jednoga sam samo vidio a da nije bio u izlogu, na zalost nisam ga imao prilike probati, pa ne mogu iz prve ruke...

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Note 2
    Operater
    '91
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stari ga je kupovao sebi.. I to kao drugi aparat koji se moze drzati u torbi, SLR bas i nije za svaki dan vuci na posao.. Cijena nije bila bitne jer je kupovan od strena firme, tako da starom ni u dzep ni iz dzepa.. No, kako bilo Canon je doma, i cini se dobrim aparatom.. Jedina zamjerka na prvi pogled je to sto nema lako dostupan QuickPrewiew onog sto je slikano.. Al sve ostalo, zadovoljan sam...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Trapavi Pregledaj post
    Stari ga je kupovao sebi.. I to kao drugi aparat koji se moze drzati u torbi, SLR bas i nije za svaki dan vuci na posao.. Cijena nije bila bitne jer je kupovan od strena firme, tako da starom ni u dzep ni iz dzepa.. No, kako bilo Canon je doma, i cini se dobrim aparatom.. Jedina zamjerka na prvi pogled je to sto nema lako dostupan QuickPrewiew onog sto je slikano.. Al sve ostalo, zadovoljan sam...
    Eto ipak je pao izbor na bolji!

Drago mi je!

Javi nam malo dojmova! Rado cu i recenziju procitati!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Note 2
    Operater
    '91
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zasad dvije zamjerke, iako ga nisam bas imao puno imao u rukama, jer prvo se mora stari malo izgustati.. Al, zasad osim naveden mane ne bas prekticnog QuickPrewiewa, velik je sum kad se slika na vecem zoomu na ISO 800.

Inace, aparet je prekrasan, i skoro pa granici s SLR-om, iako je to malo presmjelo za reci. Jer novci su zaista maleni, s obzirom na ponudjeno. No, na aparat se mogu staviti koliko sam shavtio i dodatni objektivi.
    Eto, to su ovako brzi dojmovi na prvi pogled..
    Kad se ulovim na malo duze, napisem nesto vise, nadam se..

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Nikon D80 vs Nikon D200 vs Canon EOS 30D
    By rommel in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 04-04-2008, 10:42
  2. Fotografiranje brzih pokreta u dvoranama (Canon 350D vs Nikon D50)
    By Namid in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 21
    Posljednji post: 30-06-2006, 12:05
  3. Nikon COOLPIX 4800
    By 750 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 25-12-2005, 23:52
  4. Nikon d70 Vs Canon Eos 350d
    By cook22 in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 06-10-2005, 11:58

Bookmarks