..Zanima me vase misljenje..planiram kupiti jedan od ta dva vec duze vrijeme ali uvijek su problem bili novci..sad imam paru al ne znam koji.. vec lagano gubim zivce...grrr...pomoc..!!
..Zanima me vase misljenje..planiram kupiti jedan od ta dva vec duze vrijeme ali uvijek su problem bili novci..sad imam paru al ne znam koji.. vec lagano gubim zivce...grrr...pomoc..!!
Pa sad...naoko to izgleda jednostavno...ali mogu postojati dvojbe.Izvorno postao hacky_os
Ponajprije valja reci kako se, bez obzira na razlicitost u konstrukciji, radi o dva aparata vrlo slicnih mogucnosti, ponajvise sto se optike tice. Prema rezultatima koje sam ja imao prilike vidjeti i dobiti radeci sa modelima iz c7xx Olympus serije, radi se definitivno o doista impresivnoj optici koja je inkorporirana u te modele. Po meni iza navedenih modela Olympus nije imao pravoga predstavnika niti njihova dostojna nasljednika u ultra zoom klasi. Ta situacija se nesto popravila sa pojavljivanjem SP500 i SP510 modela. S9500 je jedan od hvaljenijh Fuji modela...serija je inace nastavljena S9600 modelom, koji je takodjer polucio uspjeh. Mislim da ne treba posebno spominjati da je najveca prednost koje se cesto navodi uz Fuji modele ta sto su uspjeli vrlo kvalitetnu optiku i elektroniku zapakirati u prilicno privlacna kucista i sve to ponuditi za razumnu cijenu.
Mislim da se na model S9500 vise ne moram referirati, pogotovo zato jer na forumu imamo odlicnu recenziju, pa samo dajem link na nju:
http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23420
E sada, odluka je naposlijetku vasa i nitko ne moze za vas odluciti. Moja odluka i nacin razmisljanja da sam u vasoj dvojbi, bili bi sljedeci. Ipak kupujete aparat koji nije potrosna roba, dakle ne kupujete neki konzumni model kojega cete vec sutra ili za kratko vrijeme pozeljeti zamijeniti za neki drugi "ljepsi". Kupujete ipak nesto ozbiljniji digitalni foto aparat. Usprkos svoj kvaliteti Olympusa, to je aparat koji je doista dugo na trzistu. Pomalo, ako cemo biti blagi, a prilicno ako cemo biti realni, je pregazen vremenom. Tu bi posebno skrenuo paznju na samu rezoluciju chipa, koja je podnosljiva s obzirom na veliku ponudu raspona objektiva (tako da za kadriranja ostaje dovoljno slobode), ali koja je ipak za danasnje poimanje daleko ispod prosjeka. Inace bi u ovoj klasi (ekvivalent 10 x opt.zoom) preferirao aparat koji je opremljen bilo kakvim IS sustavom, ali posto niti jedan niti drugi nemaju IS to ne igra ulogu...Fuji je noviji aparat na trzistu, raspolaze sa chipom dvostruko vece rezolucije, ergonomski i estetski je daleko bolje rijesenje od cetvrtastoga Olympusa, a pored toga je i veci i tezi primjerak aparatam sto je u ovoj klasi po meni definitivna prednost.
Nabrojivsi sve navedeno, jasno je da moj glas u ovoj dvojbi ide Fuji - ju i da biram kupnju izmedju ova dva aparata, to bi bila moja odluka.![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Pridružujem se mišljenju kolege Bimbi-ja.
Fuji S9500 je daleko napredniji model i pruža daleko veći spektar i slobodu prilikom fotografiranja, što ćete shvatiti kada ga kupite.
Ako se dvoumite samo između ta dva navedena modela onda možete bez bojazni izabrati Fuji-jev aparat.
Osobno posjedujem navedeni model kao što se može vidjeti i iz navedene recenzije i mogu reći da sam poprilično zadovoljan aparatom, iako sam imao i radio na daleko boljim aparatima...mislim treba biti svjestan da on nije neki DSLR već je u prosumer klasi, a za tu klasu vjerujte jako dobro služi.
Bookmarks