Da nažalost tako je kod nas.
Evo ovi post sam postavija isključivo da negodujem T-Com jer nije u stanju nakon 6 mjeseci šta je obećan postavit ruter za adsl. Dolazim iz malog mjesta koje ima oko 750 stanovnika, dobili smo 1998 god. novu centralu koja je tada bila najsuvremenija. Kroz selo su te iste godine provučeni novi kabeli i još je stavljen i svjetlosni kabel. Centrala povezuje dva mjesta, moje sa 750 i drugo mjesto sa 220 stanivnika šta je ukupno 970 stanovnika. Po T-Com naredbi je da je potrebno naći 16 zainteresirano za uvođenje adsl-a u jednu centralu. Mi smo našli 32 zainteresiranih i taj smo spisak dostavili u T-Com u Zagrebu na navedenu adresu koju su nam dali i tad su nam obećali da ćemo u roku 2 mjeseca dobiti adsl ali prošlo je otoga punih 6 mjeseci a niko ništa ni pomaka nije napravio. Na naš ponovni upit šta je sa uvođenjem adsl u centralu oni nam odgovaraju "da nam se zahvaljuju na suradnji ali da trenutno nisu u mogućnosti u našu centralu ugraditi ruter jer trenutno nemaju raspoloživih jedinica koji bi to ugradili to jest da su zatrpani poslom". Sad nek mi neko kaže da smo uz bok europskim zemljama što se tiče interneta!!!! Možda je Zagreb a di smo mi mali??????![]()
![]()
Zadnji uredio Sljaka : 06-12-2006 u 22:48 Razlog: Neke osnove pravopisa ipak treba naučiti, inače ispadamo smiješni, a možda i glupi!
Da nažalost tako je kod nas.
I feel the need -the need for speed!!!!!
A to kaj njima saljes ti je nista moras otic u neko srediste, bit lud napravit neku frku (obavezno se derat) pa da vidis dal ce se onda pokrenut![]()
Zar niko nema razumjevanja za nas male nego nas kečkaju okolo ko budale, a izgleda da njima nije stalo do novih korisnika. Od nas 32 koji ćemo uzed adsl će 10 minimalno uzet maxtv a uvik će se još neko nać zainteresiran za adsl i maxtv.
Zadnji uredio Sljaka : 06-12-2006 u 22:49 Razlog: ads ne postoji
Prova li smo i to, ovaj frend mi je 45 min sra na telefon one u zagrebu ali opet ništa. Probali smo ujtit neke veze ali bez uspjeha i na kraju smo pokušali priko politike ali politika ko politika obećanja luda radovanja.Izvorno postao EagleONE
Nije to diskriminacija nego ekonomija. Ako ti je lakse, na udaljenosti 15 minuta od centra zagreba (15 minuta pjeske) ne mozes dobiti ADSL.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Čak i neke mikrolokacije u samom Zagrebu nemaju ADSL... Oni ga uvode gdje oni misli da bi im bilo najisplativije... Najbezobraznije mi je kad šalju sa telefonskim računima prospekte u kojima oglašavaju ADSL...
Mi smo dostavili popis zaintersiranih od preko 50 ljudi prije vise od 15 mjeseci...., do danas nista!!
tako da se ne nadaj previse njihovim obecanjima......
Ljudi moji stavite se u obrnutu poziciju. Imate na jednoj strani gradove koji nisu potpuno pokriveni i na tisuće potencijalnih korisnika, a na drugoj strani imate neku provinciju gdje imate nekoliko desetaka zainteresiranih potencijalnih korisnika. Ako uzmete u obzir da uvijek netko od zainteresiranih odustane jer interesiranje nikog ne obavezuje, razmislite gdje ćete prije ponuditi svoju uslugu.
Mislim da vam je odgovor poznat. To je nažalost surova stvarnost i ako i T-com pokrije ADSL-om neku provinciju to je više slučajnost nego pravilo.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
istina...i to me jako zivcira...
pola grada je obuhvaceno pola ne,..
čakstovise i kvartovi,naime polovica kvarta koja je prikljucena na novu centralu ima adsl,a polovica na staroj .....![]()
uzas
Pa onda netribaju obećavat, oni su namprije pola godine obećali da će za 2 miseca uvest to, samo te prave budalom. Nebi se baš složija da je to ekonomija jer je selo do moga koje imaju 10 ljudi spojeno na ads su im uveli ima već skoro pa godinu dana jer su imali nekakvu jaku vezu u T-Coma a ****** mi tu vezu nemamo.
mislim da to nema veze sa ekonomijom.ipak se tu radi o T-comu i kod njih nista nije cudno.![]()
A ****** nažalost je tako niko neće da mari za malim korisnicima kad nema konkurencije
Mozda tko otprilike zna koliki je trosak postavljanja ADSL opreme u tel. centralu?
Nije to ni do ekonomije ni do T-lopova nego do države! Država im je poklonila infrastrukturu i uvjetovala im je broj korisnika koje trebaju imati, a ne područje koliko trebaju pokriti, ali to je manja greška države. Veća greška je sama prodaja infrastrukture. Trebali sui infrastrukturu prodati firmi koja bi ugovorom pristala da neće moći dobiti licencu za pružanje telekomunikacijskih usluga već bi samo mogla iznajmljivati infrastrukturu i ulagati u istu. U nekim zemljama na taj sistem svaka kuća ima optički vod!
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Jesi ti čuo za onu obećanje ludom radovanje i usput, daj već nauči da nije ADS nego je ADSL.Izvorno postao rx-5
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Mislim da je oko 100 000 kn. Neka me netko ispravi ako nisam u pravu...Izvorno postao Zabac1
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Pih..šta je to za njih,to oni zarade za par dana ako ne i prijeIzvorno postao rospaya
I feel the need -the need for speed!!!!!
trud trud i trud ,.......
kod mene u mjestu je lik koji ima kompjuter shop skupljao potpise,.,,
mjesto ima cca 6000 stanovnika , potpisalo se njih oko 60 , ja nisam iz principa.
za sad jedini ja imam dsl u mjestu .
svima se ekipa najavila tek za mjesec-dva .
zasto ?
svaki dan mailovi upiti pitanja. cak sam 2-3 puta otkazivao ugovor .
pozovite se na njihovu nesposobnost i neposlovnost .![]()
Nije njima problem svaki dan poslat meil i napadat ih samo daj adresu??Izvorno postao Aureus
Zamolio bih vas za savjet, da li da idem skupljati potpise za adsl ili se to uopce ne isplati, kako sam citao na ovom forumu. Nalazim se u Baranji i probao sam pitati u ht-u hoce li ista biti za mjesto Čeminac, a oni meni biti ce moguce tek negdje 2008., doslo mi je da ih posaljem u pm. Nije mi jasno kako to da ce mjesto Karanac dobiti ove godine adsl a upola je manje selo.
Cak sam cuo jednu verziju da je neki tip htio prosle godine da vidi nesto u vezi adsl-a da li se moze uvesti, i po prici sam cuo da su mu rekli da opcina ne zeli adsl, kada je otisao u opcinu oni su mu rekli da oni nemaju za to interesa. Pa me sada zanima da li opcina moze kociti takve stvari.
I da li da pocnem skupljati potpise skupio bih ih barem 20-30, ali kako sam citao ostale postove izgleda da se to ne isplati.
Pozdrav.
Odmah ću ti reć iz vlastitog iskustva da ti se to neisplati ali svakako to skupi pa im provaj dosađivat. Općina kao općina sa tim nema ništa osmo oni prebacuju odgovornost sa jednih na druge nebili se probali izvuć. ovo šta kažeš da manja mista prije dobiju adsl nego veća to ti je zato šta su nekog našli ko im to dobro gura ipak mito u ovoj državi cvita!!!!!!!!!!!Izvorno postao Kensai
KaranacIzvorno postao Kensai
![]()
??????????????????????????????????Izvorno postao ojpi
Ne samo da se ne isplati sakupljati potpise, već je ta akcija i završila početkom ove godine... Znači, samo ste u njihovoj (ne)milosti...
Bookmarks