Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Operater
    t-com,tele2
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

monitor na sta obratit paznju

hej ljudi kupujem lcd monitor trenutno sam u njemackoj i tu se daju nac za 190€ 19" monitori ili za nekih 250€ 22" pa mene sad zanima na sta bih trebao najvise obratit paznju i kakve su cjene kod nas u lijepoj nam nasoj hrvatskoj.i koliko je vazno ono vrijeme odaziva na jednom sam vidio 4ms jel to uredu ili?i da treba mi uglavnom za igre i malo rada na photoshop-u.hvala na svim informacijama unaprjed i jos da kazem ti monitori po tim cjenama su uglavnom lg,samsung,philips(nisam ih vidio puno),i da se naci pokoji sony! i jos zaboravih napisat svoju konf.
    amd atlhon 64 3200+
    VGA AGP GAINWARD, BLISS 7800GS 512 GS DDT Silent, Geforce 7800 GS, 512 MB, tv-out, Dual DVI
    Opis: - Procesot GeForce 7800 GT
    - Memorija 512 MB GDDR3
    - Frekvencija procesora 425 MHz
    - Frekvencija memorije 1200 MHz
    - 256 bitna
    - Pixel-Pipelines: 20
    - AGP 8x
    - 2x DVI, TV-Out
    2 gb ram-a
    silverstone 400w napajanje
    ostale komponente ja mislim da nisu vazne za monitor. i da jel mogu ja na svoju graficku spojit ove widescreen monitore i kakvi su ti monitori za igranje?
    i oprostite ako sam malo pretjerao u broju slova i ako sam otvorio novu temu a vec ima ista.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neka monitor obavezno ima DVI ulaza, granciju na sto manje mrtvih piksela i sto duzu garanciju.
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    MOTOFONE
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Godina
    38
    Bodovi
    21.706
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.706, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reci konkretno recimo koju igru zelis igrati? pa cu ti reci koliko su slabije perfomanse na 1440x900 rezoluciji.

Inače, sve igre koje su na DirectX9 ti podrzavaju sve moguce rezolucije.
    Igranje na wide rezoluciji je odlično. Gledanje filmova također.

po prosjeku na X1950 kartici , što je slično kao tvoja, ako igraš na 1024.768 onda imaš recimo 50 FPS, dok ako igraš na 1440.900 imaš nekih 25 do 30 FPS...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Operater
    t-com,tele2
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma nemam sad neku konkretnu igru al mi je za igre.recimo oblivion igram na sadasnjem monitoru na ultra al nisam siguran na kojoj rezoluciji.i to me zanima dal trebam obrat paznju na max. rez. monitora na odaziv slike jel 4 ms uredu ili je to puno i dali se to osjeti u igicama poput sc-a ili nekim zahtjevnijim igrama,kakvi su to "mrtvi pikseli" i kako da primjetim dali ih monitor ima? i na sta jos da obratim paznju nisam strucnjak u tom podrucju.widescreen ima dvi ulaz ili? znaci moze na moju graficku? a sta mu pruza taj dvi ulaz,sta je to nesto kao hd ili?i dali mogu uzet monitor koji ima hd kvalitetu slike i stami znaci to fps i dali trebam obratit paznju koliko monitor ima max "herca" ili "megaherca" ili kak se to vec kaze nadam se da me razumjete sto sam pitao
    Zadnji uredio Lord_Dude : 16-04-2007 u 10:07

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    MOTOFONE
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Godina
    38
    Bodovi
    21.706
    Nivo
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ovako.
    Prvo u vezi igara. Recimo ako sada igras na ultra na 1024 rezoluciji vjerojatno, onda kad stavis novi monitor i na veliku rezoluciju, moci ces igrati na neki medium detaljima.
    Svaki LCD monitor ti ima rezoluciju veću od HDTV televizora...
    Jedino sto 1080p imaju jos veliki monitori u slucaju da ih spajas na konzole ili slično. Odnosno, ako ne kupuješ više od 22" to zanemari.

Sad, mrtvi pixeli ti svaki proizvođač ima svoju definiciju, i garancija kod svakoga ima svoj princip. Najbolje je isprobati monitor u trgovini i uvjeriti se da nema nijedan bright ili dead pixel.
    To ces lagano primjetit, mjenjaj pozadine, udji u paint i slikaj nesta preko cijelog ekrana i vidjet ces dali je jedna od 1440 puta 900 točkica malo retardirana.

DVI ti pruža digitalni izlaz na monitor. Digitalno je uvijek bolje, u ovom slučaju dobivaš bolji kontrast i oštrinu slike. Mogućnost izbjegavanja interpolacije.
    Odnosno kad ti recimo pokreneš igru u rezoluciji 1024x768, monitor ti ju ne mora razvuči preko cijelog ekrana i učinit mutnom, nego može sa strana ostaviti crne blokove, tako da ti dobiješ kristalno čistu ( ali manju ) sliku.

4Ms je sasvim solidno. U praksi, 16 Ms pa na niže ljudsko oko svjesno ne može primjetiti.

6 Ms i niže se ne očituje u nijednoj igri. Pogotovo ne ovakve spore igre tipa SC. hehe...

Kod LCD monitora njihova hercaža uopće nije bitna. To je bitno kod CRT monitora. Svaki LCD montor ti radi na 60, 65,70 i 75 Hz.
    To je standardno. To je brzina osvježavanja kondenzatora i na LCD monitorima on ne pruža nikakvu razliku. Ako i pruža to je minimalno i zanemarivo.

Te još šta zanima?

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Operater
    t-com,tele2
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    znaci moram se dobro zagledat u monitor? pa mogu li ja igrat na istoj rez kao i do sada ali uzmem monitor s dvi izlazom,i hoce li slika bit sta bolja?jer mislim da mi nije bas pametno pretjerivat s rez da mi nebi komp trzo il tako nesto. hvala na pomoci

Hardcore forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    iphone 3g+ipod video 30Gb
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa ako uzmeš veći monitor tipa 19'' wide čemu držati rezu na 1024*768?..kad ju možeš povećat za bolje performanse.Ja imam wide-aša i držim rezu na 1280*720 i igre mi izgledaju bolesno isto kao i filmovi.Stvarno je gušt igrat na tako nećem.

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    MOTOFONE
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Godina
    38
    Bodovi
    21.706
    Nivo
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nazalost, kod LCD monitora to je jedini problem, sto ako je nativna rezolucija 1280x1024 ili 1440 x 900 ti moras igrat na tim rezolucijama.

Jer na svim ostalima ce slika izgledati očajno... ono mutno...

izgledat ce slično kao kad na CRT monitoru staviš rezoluciju 640x480...

Hardcore forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    iphone 3g+ipod video 30Gb
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Krompirko Pregledaj post
    nazalost, kod LCD monitora to je jedini problem, sto ako je nativna rezolucija 1280x1024 ili 1440 x 900 ti moras igrat na tim rezolucijama.

Jer na svim ostalima ce slika izgledati očajno... ono mutno...

izgledat ce slično kao kad na CRT monitoru staviš rezoluciju 640x480...
    Da,slažem se.Samo ja nemam niti jednu zamjerku na rezu...naime sve igre mi izgledaju jako dobro.Ne vidim neku potrebu da mjenjam rezu kada ovako lijepo radi.

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cijene u hrv. najlakše provjeriš na www.nabava.net

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Operater
    t-com,tele2
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a jel mogu ja povecat rez na ovu moju konf tj. nece mi nista trzat il stekat to mi je bitno da nema trzaja jel od tog poludim i onda cu ga razbit a kasnije plakat zato jer sam bacio pare (a mozda i pricam gluposti)
    i kak da ja znam koja mu je to nativna rez? jel to rez na kojoj monitor daje najbolje od sebe ili mu je to min rez. pitam iskreno jer do sad se jos nizam upoznao s tom rjecju,i to nije smjesno(barem meni) to je za plakat al tko se rodio da sve zna
    tko pita taj ne skita
    Nec/Mitsubishi 2170NX, 21" LCD, 1600x1200
    ova rez kaj pise za ovaj monitor(1600x1200) to mu je ta nativna rez ili ? ako je, kad bi mi recimo neka igrica stekala na toj rez i ja ju smanjim dobio bih mutnu sliku ili nebi to bas primjetio. ili da uzmem obicni lcd znaci ne widescreen od 19" nebih imao problema jel mi to bolja opcija?
    Zadnji uredio Lord_Dude : 16-04-2007 u 22:14

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove