Kupujem fotic i nemogu se odluciti izmedju ovih modela:
Samsung NV3 Digital Camera ,
Nikon Coolpix® S7c Digital Camera ,
Sony Cyber-shot® DSC-T50 Digital,
Canon® PowerShot IXUS 900 TI 10.0-Megapixel Digital ELPH Camera
Jel mi netko moze pomoci, bilo kakav savjet ili korisna informacija bi mi puno pomogla...
Ajde...bar si malo osvjezio dvojbe...rijetko ljudi dvoje oko modela koje si ti izabrao.
Moram reci sljedece. Modeli koje si izabrao pripadaju ultra compact klasi. To je klasa u kojoj performanse aparata i nisu bas u prvome planu. Korisnicima koji se odluvuju na ovu klasu aparata mnogo je bitniji njihov vanjski izgled, sto manje dimanzije i sto manja masa. Dakako u zadnje vrijeme je trend i sto kvalitetnija finalna dorada materijala (mahom metalna kucista u bojama) te, naravno, u ovj klasi neizostavni, sto veci display.
Tako da kada biramo aparat iz ova klase to ima i dost asubjektivnosti, jer ce se svakome korisniku dopasti izgled razlicitoga aparata.
Sto mogu definitivno sugerirati jest da ti odluka ne bude Canon Ixus 900. Taj je aparat previsoke cijene za ono sto nudi. Glavni razlog njegover ovako visoke cijene jest senzor od 10 MP, koji s obzirom na svoje dimanzije i dimenzije i karakteristike optike koja je ugradjena u taj aparat definitivno nema znatinu, ako uopce ikakvu nad aparatima iste klase rezolucije senzora 7 ili 8 MP.
Od tri ostala, potpuno je svejedno sto ces izabrati sa stajalista performansi aparata. Dakle neka te vodi ono sto ti se na izgled svidi, to je u ovoj klasi i najbitnije.
Neke specificnosti bi bile da recimo Sony ima touch screen sto moze olaksati kretanje izbornicima i fokusiranja, a i zanimljiv je dodatak jer nije cest na foto aparatima. Nikon ima WiFi sto je takodjer prilicno unikatan doddatak. Samsung te pak moze privuci svojom cijanom, posto je ipak 500 njak kuna jeftinije od ostala dva modela!
Ja bih u ovoj trojbi uvijek izabrao T50, ali kako rekoh u ovoj je odluci vrlo mnogo subjektivnosti!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks