Mislim da moraš baš u postavkama za poruke odabrati jezik posebno...
Kad odaberem hrvatski kao jezik unosa, on normalno radi kod davanja imena kontaktima. Dakle, ide: "abcčć2" recimo.
No, kad pišem SMS, Pojave se sva moguća slova osim hrvatskih... "abcäâ...žbljhijeroglifi...2".
Mobitel je kupljen u VIP-u, nije dekodiran...
Mislim da moraš baš u postavkama za poruke odabrati jezik posebno...
Nemoj to koristiti. Skrati ti poruku a i neki mobovi to ne mogu normalno prikazati.
Ako hoćeš uključiti hrvatska slova kad pišeš poruku onda odi -> poruke -> napisati novu -> SMS poruka -> onda izabereš opcije -> opcije pisanja -> jezik pisanja i izaberi Hrvatski...
Ali se slažem sa ovim što je kinggo rekao... To je bespotrebno, makar većina mobitela podržava i hrvatske znakove...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Pa odabran je i u postavkama za SMS. Dugo držanje '#', i iskoči mi English, Croatian, i 123...Izvorno postao frish-KI
Sad sam probao i sa drugim jezicima (Slovenski, Mađarski, Srpski...) i problem je isti. Jedino se English i Standard Abc razlikuju od od ostalih, dakle po tipki se nalaze ona slova/brojevi koji pišu na tipki, i ništa više, a na 0 se nalaze 0 i +.
Kad promijenim na bilo koji drugi jezik unosa (govorim samo o opcijama u SMS-u, nekim čudom kad upisujem imena kontakata radi) nalaze se ta ista, plus raznorazne inačice slova sa umlautima, kvačicama itd (osim hr naravno) i grčka slova. Na 0 se onda nalaze Omega, Eta, Psi... i još nešto.
Nije mi problem pisat bez hr slova, štoviše, lakše je. No, ponekad mi zatrebaju, a želim ih dodati bez da idem pisat novi kontakt, kopirat slovo, i pasteat nazad u sms![]()
Onda se očito nemože pisati SMS sa našim znakovima čćđšž.
Malo offtopic, ali još jedan problem sam našao![]()
Naime, desna tipka bočna bi trebala otvarati "activity menu"... Dakle onaj koji se otvara pritiskanjem joysticka gore na glavnom ekranu...
Meni otvara web browser... A mob nije "vodafoniziran"...
Zadnji uredio Punio4 : 24-12-2006 u 15:00
Probaj ovo:Izvorno postao Punio4
Ides pisati novu poruku -> More (desna tipka) -> National chars. -> On
Inace se slazem sa ovima gore, da su HR znakovi u SMS-u vise stete nego koristi.
Nema te opcije.Izvorno postao ravilov
Još jedno pitanje, nije baš u vezi tj. dva za navedeni mobitel.
Moj stari M55 (prije 4 godine) je imao na tipki 0 kod duljeg držanja u stand by modu, predbrojeve svih zemalja, na K510i to nisam našao.
Drugo, u imeniku sam mogao bilo koji broj tj. ime poslati kao SMS text, na K510i to nije moguće ili bar meni, nego, zapiši broj na papir, pa ga onda šalji.
![]()
Moj mobiteli: Ericsson GA 628, Siemens C35, S35, C45, C55, M55, Nokia 6020, SE K510i, BB Curve 8900.
Imaš copy-paste
Prvo nađeš broj u imeniku, pa copy, i onda paste u poruku.
Evo... Idem ja malo još offtopičarit...
Kako reguliratu glasnoću zvuka u izbornicima/java aplikacijama, bez da otvaram media player i tamo reguliram glasnoću?
Zadnji uredio Punio4 : 24-12-2006 u 19:26
Nema te mogućnosti, copy/paste. Ne znam gdje si ti to vidio ili imaš drugi soft ili mobitel.
Moj mobiteli: Ericsson GA 628, Siemens C35, S35, C45, C55, M55, Nokia 6020, SE K510i, BB Curve 8900.
Bookmarks