tek sad vidio svoj post.zbog velkog -š.![]()
![]()
napisao sam isto ko i BD.nema veze.
Instalirao sam Win ME, nemojte mi govoriti da to ne valja, znam i sam al nema veze. De neka mi samo neko objasni ako zna prije sve gdje je pisalo č,ć,š u folderima na ekranu uvijek su mi se tako slova i prikazivala, a sada mi stoje neke uspravne crtice, je li zna neko o cemu se radi i kako da rijeseim problem???
###1410989180026
tek sad vidio svoj post.zbog velkog -š.![]()
![]()
napisao sam isto ko i BD.nema veze.
Zadnji uredio yager : 24-02-2007 u 23:48
Pogledaj kako su ti podešeni Regional settings u Control Panelu. Provjeri SVE opcije unutar toga, i gdjegod ima varijanta za HR stavi na HR.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
sve sam ja to tako postavio, gdi god ima mogucnost za HR ja stavio, al ono i dalje!!!!!
###1410989180026
Negdje nisi, očito, i samo to te zeza. Na winXP se HR mora namjestiti na 3 mjesta unutar Regional Settingsa:
1) odmah kad se otvori applet, na prvom tabu (Regional Options) ima na 2 mjesta
2) drugi tab (Languages), pa se odabere "Details" pa se opet pojave dva nova taba: settings i Advanced. Pod settings se stavi Croatian, a pod "installed services" isto tako (to je za tastaturu). Pod Advanced se uključi opcija "Extend support....for all programs"
3) treći tab, advanced, stavi se "croatian" i uključi opcija "apply all settings to the current user account and to the default user profile".
Tražit će restart u par navrata, ali ga je dovoljno restartati nakon svega.
I to mora raditi...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Windows ME nije Windows 2000 pa znači da nije ni XP. U starim Windowsima je to iznimno debilno riješeno. Naime, par fontova dolazi u svojim specijalnim varijantama, pa se tako neki fontovi potrebni za prikaz naših znakova ne instaliraju ukoliko isključivo prilikom instalacije ne odaberete hrvatske regionalne postavke (dakle tipkovnicu i lokalizaciju). Znači ne možeš nešto previše učiniti osim da reinstaliraš idiotske Windowse i nadaš se da se ovaj put instalacija neće zblesirati i instalirati ti prikladne fontove...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Bookmarks