Ja bi izabrao p910i iz dva razloga: tipkovnica i blackberry klijent. To a1000 nema. A i ljepši je..... Ne da je moto loša, ali kad bi već morao odlučiti ne bi se previše dvoumio.... Vidiš da ga svi hvale....
N-joy....
Razmisljam o kupovini nekog Symbian 7.0 UIQ telefona.
Razmisljam se izmedju (polovnih) SE P900/P910 i Motorole A925/A1000.
Cijene su relativno slicne.
Sto se tice A925 vrlo je povoljna, ali je jako glomazna. A1000 sam cuo
da ima probleme s Bluetoothom, nema IC, USB2.0 i ima malo memorije.
Mane SE je Memory stick duo koji je skup, nije 3G, nema GPS, losija
kamera.
3G i GPS mi nisu bas jako bitni (posto ne zivim na podrucju gdje ima
3G, a jos ne zivim u Zagrebu pa mi ne treba bas GPS), ali svaka
funkcija je dobrodosla.
Bolja kamera je dobro dosla posto nemam digitalac. Hardverska
tipkovnice na P910 mislim skinit i koristit on-screen numericku
tipkovnicu (ako postoji).
Najvise se dvoumim izmedju P910 i A1000
Zanima me kako se ponasaju u radu s korisnikom, brzina rada,
stabilnost, duzina bootanja, nadogradnje sistemskog softvera, ostalo
sto zna zivcirat ako nije dobro napravljeno,...
Ja bi izabrao p910i iz dva razloga: tipkovnica i blackberry klijent. To a1000 nema. A i ljepši je..... Ne da je moto loša, ali kad bi već morao odlučiti ne bi se previše dvoumio.... Vidiš da ga svi hvale....
N-joy....
Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.
I cijena kartica za p910 je pala, sad od gigu kupis za 298kn u optimumu. Mislim da ti je p910 bolji izbor, manje mu pada cijena zbog velike reputacije na trzistu, toplovnica s koju mozes maknut iako je preklopljen super brz za sms-anje. Ja ga imam vec 2godine i ne zelim ga prodat
zašto da se svađam kada sam u pravu?
Ja imam A 1000 i promijenio sam puno najnovijih mobova, ali ni jedan mu nije ni ravan u ukupnoj ocjeni.
A1000 je definitivno bolji i napredniji mob od P910
Evo i zašto:
- Moto A1000 je zasnovan na istom OS-u kao i popularni SE P910
- ima bolju kameru (1.3 megapixela)
- podržava 3G videopozive
- ima interni GPS prijemnik koji u kombinaciji sa softom funkcionira odlično
- manjih je dimenzija
- baterija duže traje (1600 mAh !)
Ako i sada niste uvjereni, žao mi je, nema vam pomoći, okorjeli ste SE ljupci![]()
Usporedba se može povući sa Golf II GTI kojem je cijena i danas kao nekom puno boljem i novijem 10 godina automobilu. Al' to je džitara, jelte? :bunny:
evo male usporedbe veličine, bez beda stane u džep od hlača
![]()
Zadnji uredio God's Servant : 25-11-2006 u 16:08
Kao prvo moram reći da se slažem sa tobom andrija, ali...Izvorno postao andrija
-3G videopozivi...hmm...još to nije baš ono jel...da bi to sada bila neka velika prednost
-ima bolju kameru...da ali ne baš toliko da bi se mogla pohvaliti fotkama, vidio sam ih
-manjih dimenzija...jest, ali je na P900/910 veeelika prednost numerička tipkovnica
-interni GPS...dobro tu se slažem sa tobom, doista je prednost, samo što ne rade svi programi sa internim GPS modulom
-baterija 1600 mAh...opet se slažem, no vjerujem da je dosta i ova na mojem recimo 1260 mAh koja drži 5-6 dana, pa ti reci jel ti treba jača.
u plus SE ide ovo:
-drži bolje cijenu
-rašireniji je pa je to povoljno i što se tiče djelova
-dodatna oprema i servis
-moto A1000 koliko znam ima problema sa nekim programima koji uredno rade na SE P900/910
samo da kažem,kamera je 1.3mpx ali je u razini sa vga p900/p910![]()
To sam i ja htio reći.Izvorno postao smogovac
U biti kada pogledamo malo realnije, na A1000 je prednost jedino GPS modul (i to je još onaj "A-GPS")...a sad koliko ga mislite koristiti vaša stvar.
Ako ćemo gledati inače kako i koliko korisnici koriste svoj mob možemo lako doći do zaključka da je tipkovnica na SE P seriji jako velika prednost u svakodnevnom radu i samo zbog toga može bez problema pomesti A1000
Zadnji uredio Wisher : 25-11-2006 u 17:15
@ observer
sve što si rekao je točno
...ali nisu nebitne opcije kao 3G, one netkom puno znače, dok nekom kao tebi ne
GPS i ostalo nabrojano se i dalje računa i meni je jako bitno
@ smogovac
kamera je doista loše kvalitete, ali da daje fotke kao VGA - to je u najmanju ruku smiješnoDosta je bolja od VGA kamere, 1.3 mpx remember?
ha gle,možeš ti meni do sutra rebember kad nije dosta bolja negu u rangu sa vga od p900..
još ću par primjera dati:mpx 220,mda vario-sve katastrofa...
nokia n80 je 3mpx,pa k750 daje bolje fotke,velićina reze nema puno veze sa kvalitetom fotke,nisu ovo fotići...
U potpunosti se slažem sa Smogovcem!!![]()
Imao sam priliku to isprobati na Motoroli MPX220,kamera 1.3MPix,a fotke zbilja
loše (lošije od npr. SE K700 sa kojim sam uspoređivao)
I na kraju moj glas ipak SonyEricssonu jer mislim da je za nijansu bolji!!!
ne, ne i NE![]()
![]()
Ljudi nemojte mješati sada tu druge modele...ako ste već toliko zapeli onda možete skinuti cijele fotografije sa review stranica pa ćete vidjeti kakve doista motorola A1000 pravi.
Mogu reći da su bolje naravno nego one sa vga kamere P900/910 ali za nijansu, jer očito motorolu muče problemi sa balansom bjele boje i osvjetljenjem tako da zaista izgledaju poražavajuće u odnosu na 1.3 mpx fotke slikane sa nekim SE modelom. To je istina.
Dobro hajde nekome je bitno ali velikoj većini ljudi nije.Izvorno postao andrija
Ljudi prvenstveno kupuju takve modele da im služe kao PDA, i to je ono za što su najkorišteniji.
Stoga ako gledamo najveću potrebu i ono što mobiteli pružaju, onda ja svejedno kažem da su SE modeli superiorniji.
Nego samo da te priupitam...zašto je tebi toliko "jako bitno" da mob ima 3G, mislim u koje svrhe ti osobno to koristiš i koliko često?
Bookmarks