pogledaj i task menager kad si vec tu...![]()
Primjetio sam da u posljednje vrijeme, dosta dugo treba da se digne sustav na mom laptopu.
Ne gasim ga gotovo nikad već ostavim u Stand by-ju (samo zatvorim ekran). Prije bi se u roku od 5 sec od otklapanja i pokretanja pojavio Account kojeg bih kliknuo i odmah bi ušao na Desktop.
Međutim, sada mu treba do 1,5 min da se pokaže Account, kad uđem na Desk, ikone su sve jednake pa ih onda jednu po jednu pretvara u "prave" ikone.
E, da, i s forumom imam problem, nekad se zaledi, ma što pritiskao, ne pokaže se "ruka" nego stoji strelica...
Virus ili što?
BTW, koristim ADSL, možda sam pretrpao HDD, ne znam...![]()
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
pogledaj i task menager kad si vec tu...![]()
www.gadgethive.com Gadget E-Zine
PDA / SMARTPHONE / GADGET
odi na start->all programs->accessoris->system tools->disk cleanup i očisti ga malo bit će brži sigurno,a i disk bi mogo očistit malo ako si ga nakrco to isto ima puno veze s brzinom,ako nebude koristi od svega toga opališ jedan format i bit će ko nov,pogledaj temperaturu u biosu od procesora da ti nije krepo cooler
taj disk cleanup ti moze obrisati i datoteke nekih programa i igara pa si bolje skini Tune Up Utillities 2006 i s njim pocisti
Skenirati komp od mogucih virusa; koristit AVG i Ewido
Instalirati TuneUp 2006 ko sto je MadDog reko, te ga pustiti da poslozi stvari...
Normalna je stvar, da nakon nekog vremena se racunalo uspori, jer je natrpano programima, podacima i sranjima koje windowsi naseru po disku...
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
... i jos dok to sve napravis defragmentiraj disk
Ako si instalirao neke fontove, obriši ih..
Koliko dugo ga nisi resetirao? Meni se nakon uptimea od 20-30 dana toliko toga natrpa u memoriju da ga moram resetirat ili barem se ponovo logirat.
Ma, ja se toliko "brinem" o lapu, da ga držim na "čekanju" dok se ne dogodi nešto ovakvo.![]()
Skenirao sam moguće viruse sa XoftSpy-em. Bokte 664 nova virusa je našao, a NOD32 mi je prvi put otkad imam lap (14 mj) našao nekoga trojanca.
Sve sam ili karantinirao ili obrisao. Sad jest malo brži, ali isto zna zapinjati.
U Mobisu!
mozda ti treba dodatna memorija ovisno o tome koliko ti je komp star
Provjerio sam, HDD veličina 37.7GB, free-17GB.Izvorno postao daspei
Može li zbog toga biti usporen? To je više od pola harda natrpano svim i svačim.
U Mobisu!
Ne, to nema veze s popunjenoshchu diska, tj to kaj je tvoj disk do pola pun, ne bi smjelo usporiti racunalo.
Radi se cisto o tome sto, imas podosta programa instaliranih, jedan dio njih se dize zajedno s windowsima, pa dok on ucita i cijeli registry itd i dok se dignu svi servisi i svi programi koji se automatski dizu s windowsima, to traje.
To usporenje je normalno kod svakog duzeg koristenje windowsa (vise manje)....
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
mislila sam na RAM memoriju ne memoriju u smislu velicine diska memorija se s vremenom 'uspori' pa bi mozda trebao uzeti jos jednu
A mozda su ti jednostavno windowsi malo po****** , probaj stavit friske
Bookmarks