Rastavljao sam ovu motorolu i od onda ne radi osvjetljenje tipkovnice, zanima me ima li tko kakvu detaljniju shemu koja objašnjava kako je izvedeno ili pak praktičnih iskustava s popravkom istog.
Hvala.
Rastavljao sam ovu motorolu i od onda ne radi osvjetljenje tipkovnice, zanima me ima li tko kakvu detaljniju shemu koja objašnjava kako je izvedeno ili pak praktičnih iskustava s popravkom istog.
Hvala.
prvo pregledaj flat od tipkovnice, da li je dobro sjeo
Mislim da jest, očistio sam kontakte, sve tipke rade bez problema.Izvorno postao Inovator
Ne vidim nigdje diode![]()
diode su u SMD tehnici, znači male kvadratične mrvice na pločiIzvorno postao dbogdanic
![]()
Apsolvent na elektrotehnici (op.a) znam kako izgledaju diode ali mi nije jasno kako je izvedeno osvjetljenje tipkovnice kad ih jednostavno nema.Izvorno postao Inovator
Naime radi se o sljedećem: lim koji se montira na matičnu a na njemu zaljepljena tiskana pločica s kontaktima i povrh nje plastična folija s metalnim krugovima koji pritišču kontakte i zatvaraju strujni krug. Dioda nigdje, ni sastrane, nigdje.
Pitam se treba li ona zapravo svijetlit, ja mislim da da.
kolega, a.Izvorno postao dbogdanic
na mom faksu ima masa ljudi koji nikad vidjeli SMD diodu, tako da ti op.a ništa ne znači u ovom slučaju, ne generalizira stvari.
ajd uslikaj taj PCB pa ću ti označiti šta je šta
Nisam baš rastavljao Motorole ali neki od starijih mobača (čini mi se Ericssoni)su imali riješeno osvjetljenje tipkovnice nekakvom varijantom svijetleće folije bez klasičnih SMD ledica, ispravite me ako griješim...
Bookmarks