Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    HTC Desire X
    Operater
    Tomato
    Godina
    47
    Bodovi
    8.287
    Nivo
    21
    Bodovi: 8.287, Nivo: 21
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Savjet u vezi popravka K510i

Drzhim fige da che mi shtovani forumashi mochi pomochi svojim savjetima.
    Rijech je o sljedechem:
    Nedavno ostadoh bez SE K510i. Uslijed pada, joystick se kompletno odvojio od PCB-a. Poslah ga ovlashtenom serviseru koji mi je pak odgovorio da je kvar nastao zbog mehanichkog oshtechenja (vidi chuda!!) i kao takav, popravak ne ulazi pod garanciju. Joystick se utisnuo u sam PCB i, kako vech spomenuh - odvojio od njega. Po njima, cijena popravka bi me doshla gotovo kao i novi uredjaj.
    Moram napomenuti da, osim joysticka, uredjaj radi normalno (mogu slati i primati pozive, kamera radi, tipkovnica takodjer, punjach, USB kabelom se i dalje bez problema mogu prebacivati datoteke s PC-a), tako da ne vjerujem da je doshlo do oshtechenja samoga PCB-a.
    Nakon toga sam nazvao jedan privatan servis koji mi je "priopchio" da je aparat moguche popraviti i to po cijeni od...cca 360 kn.
    Sada me zanima vashe mishljenje u vezi popravka. Konkretno, da li je ta cifra (360 kn) previsoka?
    Ako jest, zna li tko nekoga ili kakav drugi servis na podruchju grada Rijeke koji bi popravak mogao obaviti po nizhoj cijeni od navecene??

Ischekujem optimistichno vashe savjete i..ne shkrtarite s odgovorima! Svaka pomoch (savjet) mi je..dobro doshla!!!

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Bodovi: 109.480, Nivo: 80
    Bodovi: 109.480, Nivo: 80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne znam, to o tebi ovisi. novi ti na crno dode 700 a u t-mobile 900. cijena popravka ti je pola novog moba. ja bi popravio mob. ipak ima razlike u 360 i 700 (900) kn
    iPhone 5s 16 GB

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Po meni, sve sto su ti rekli je realno i tocno. Ako se joystick odvojio, gotovo SIGURNO ima ostecenja na ploci, naime joystick je zalemljen na plocu i vjerojatno je pri nasilnom odvajanju otkinuo foliju sa PCB-a. To sto mob inace radi ne znaci da ploca nije ostecena. U servisu bi ti to popravili zamjenom ploce, sto te onda stvarno izadje skoro kao novi mob. U ovom drugom servisu bi ti mozda popravili tu ostecenu foliju na PCB-u, no to je JAKO za*ebano, pa i ja da sam na njihovom mjestu ne bi to radio za manje novce.

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    HTC Desire X
    Operater
    Tomato
    Godina
    47
    Bodovi
    8.287
    Nivo
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oukej, potvrdili ste moje sumnje.
    Ah, dileme, dileme...
    Dati 360 kn za popravak, ili ga prodati za kakav sitnish poshto vidim po oglasnicima da se i pokvareni mobiteli kupuju (ima logike u tome jer, ako nishta drugo, display i baterija su i dalje u odlichnom stanju - netko bi na tim djelovima mogao i zaraditi), nadodati josh cca 100-tinjak kuna pa za okruglo 600 kn uzeti polovnog BenQ-Siemensa C81.

@ravilov: Koliko je realno ochekivati da bi se takav popravak (lemljenje joysticka nazad na PCB) uopche uspjeshno mogao obaviti? Naime, chovjek mi je rekao da je popravak moguch - preko telefona, dakle nije mogao pogledati uredjaj (iako mu ja jasno naglasih da ovdje nije rijech o onim uobichajenim problemima sa joysticima na SE uredjajima, vech da je joystick doslovce otrgnut s plochice).
    Hoche li nakon popravka mobitel raditi bez ikakvih problema??

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A cuj, ja sam sad u istoj poziciji kao i tip na telefonu, pricam a da nisam vidio mob. U principu moguce da se sam lem otkinuo a da je PCB folija u redu (najbolji slucaj), onda se samo nazad zalemi joystick i sve super. A moguce je i da je joystick osim lema otkinuo i tu foliju, e to je onda zeznuto. Ja bi to onda popravio tako da bi ostrugao lak sa krajeva PCB folije te na svaki zalemio jednu tanku zicu, a na drugi kraj naravno joystick. Obzirom da je ta folija takodjer i noseci element za joystick, a te zice vise nisu adekvatne, jos bi na kraju dolje zalio joystick ljepilom. To je jedini nacin da se ikako drzi, ali naravno ako ti se ikad kasnije pokvari sam joystick, zaboravi zamjenu. Dakle u ovom drugom slucaju je stvar dosta zeznuta, treba puno truda i zivaca, a na kraju nema garancije da ce uopce uspjeti (ti krajevi folija su uglavnom jako sitni, pa se u toku popravka lako moze i nesto sa strane jos strgati). Znaci sve ovisi u kakvom je trenutno to sad stanju. Mozda da uslikas i stavis tu par slika PCB-a i joysticka (sto ostrije naravno, po mogucnosti sa macro funkcijom)?

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    HTC Desire X
    Operater
    Tomato
    Godina
    47
    Bodovi
    8.287
    Nivo
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nazhalost, nishta od postanja slika. Jedini fotoaparati koje posjedujem su - oni na samim mobitelima, tako da je nemoguche napraviti dovoljno jasnu sliku.
    Istina, imam i jednu od onih prastarih ruskih kamera koje koriste film za slike ali niti to nije rjeshenje.
    U svakom sluchaju, zahvaljujem na informacijama.
    Kako sada stvari stoje, blizhi sam odluci da prodam ovaj mob za par kuna pa se baciti u nabavku polovnoga.
    A hbt ga, takve sam ja sreche u zhivotu.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Savjet u vezi odabira softvera
    By g4nd in forum Windows Mobile
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 26-02-2006, 19:51

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove