mislim da to nije moguće...![]()
Bok svima,
dali se moze Tomato racun nadoplatit sa VIP bonovima,dali je netko probao??
zanima me posto Tomato koristi VIP mrezu,a i tak i tak je to Discount VIPnet.
Ovdje kod nas u njemackoj postoji citavo cudo tzv.virtualnih mreza kao sto je Tomato,npr. ALDI-TALK,BLAU.de ........koji koriste mrezu E-Plus.Iako kod sviju govore kak racun nadoplatit sa E-plus bonom neide,(naravno da bi se bonovi kod njih kupovali,npr kod ALDI-ja)al ja isprobao i ide.
Dal netko ima tomato i VIP pa kad bude nadoplacivao racun kod vipa da proba s tim bonom nadoplatit tomato,kaj nemre se nis desit.
mislim da to nije moguće...![]()
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
sve je moguce,samo treba probatIzvorno postao nijala
![]()
frend mi nedavno bio ovdje u njemackoj u posjeti i nadoplatio svoj vipme racun sa njemackim vodafone callya bonom,a ja sam ljetos svoj Callya racun u Hrv.sa Vip bonom nadoplatio,hehehe ak moze to,zasto nebi moglo i ovo.
mene to najvise zanima zbog toga,sto ponekad hocu nadoplatit racun,i odem do kioska a ono recimo nemaju tomato bonova od 50 Kn,nego samo od 100(nikad ne kupujem po 100 inace),a recimo imaju vipovih od 50,pa sam mislio,eto bilo bi dobro kad bi radilo![]()
![]()
e da zaboravio sam prosli put kad sam bio u Hrv.pazljivije pogleat na bankomatu,meni se cini da nema tomato bon za kupit,ili????
zagrebacka i pbz nemajuIzvorno postao bubbaloo
iPhone 5s 16 GB
shitt a ja bas imam u zabi tekuci.Izvorno postao imatic
![]()
a ciji bankomati onda imaju???
a kako se konverzija valute isla?Izvorno postao bubbaloo
ne znam, ja imam ta dva racuna, za ostale ne znamIzvorno postao bubbaloo
iPhone 5s 16 GB
Tomato bonove nije moguće kupiti na bankomatima.
Ovo za nadoplaćivanje vip računa vodafone bonom i obratno je poznata stvar i redovna je usluga vipa, ovde imaš listu upotrebljivih bonova i njihove vrijednosti http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8723679&idnews=220524.
to se nemože to je sigurno,a kad će doć na bankomate to niko nezna,ipak su novi na tržištu
pa valjda po tecaju,al meni se cini da se uzima kao neka mala provizija.Izvorno postao coma_zgb
ma isprobao bih ja dali se moze nadoplatit sa vip bonom da sam u hrv.Kad mi frend bude sebi nadoplacivao vip racun,probao bih s tim bonom prije nadoplatit tomato.al ovako moram cekat do bozica.a taaaako sam radoznao,hehehehe,
pa i glupo bi bilo recimo da evo pojavi se jos koja ta virtualna mreza kao tomato.(kod nas u njemackoj svaki lanac jeftinih ducana ima sad svoj prepaid hehehe),i ako sad hoces nadoplatit preko bankomata ,pa ko bi ih sve tamo stavio.
ja imam ovdje karticu Aldi-Talk(od lanca ducana Aldi,nesto kao Lidl),i jedne nedjelje mi bas zafalilo novaca na racunu,i di sad napunit,aldi neradi,a samo kod njih ima bonova za kupit,hm.otiso ja do prvog bankomata,tamo kod nadoplate za mobitele pise samo(vodafone,e-plus,T-Mobile i O2).Posto Aldi-Talk koristi mrezu E-plus,biram ti ja E-plus,utipkam na koji broj da idu novci bla,bla.i vidi vraga,zbilja nadoplatio ja svoj prepaid racun.
Iako,u Aldiju,tj.Medion-Mobile-u kazu da to NIJE MOGUCE,da samo rade njihovi bonovi koje kupis u aldiju,bla,bla,bla.A vecina ljudi ih mjesecima kupuje tako ko i ja na bankomatima,e ko ce 20 minuta cekad u aldiju u redu samo zbog bona![]()
vjerujem da ce se pojaviti jos virtualnih operatera. evo citam da t-mobile planira slican projekt poput tomata.
Tomato nije virtualni operater.
a nego sta je drugo,cim koristi tudju mrezu(tj VIP),jeIzvorno postao jay
Recimo Kunzum,ili Billa pocnu prodavat svoje sim karte s nekom ludo jeftinom tarifom i koriste recimo mrezu t-mobile-a.sto su oni,pa virtualni operateri,je oni jesu operateri a zapravo nisu(nemaju mrezu i sve ostalo szo u to ide)
evo procitaj
http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_...twork_operator
prva recenica je bitna.iako tomato pripada vipu,al je valjda zasebna firma(cini mi se da sam to negdje procitao)
Je... Vip nema ništa s njim i ne pruža nikakvu podršku... Samo ga je stvorio... Naravno sa strane profita profitira vip... Ali definitivno se radi o virtualnom brandu i operateru...Izvorno postao jay
Svi smo mi u krastavcu...
Kolko ja znam, bilo koji operater, pa tako i virtualni mora dobiti koncesiju, a pošto je tomato vipova prčija, nije mu bila potrebna koncesija, pa tako ni ne može biti virtualni operater, nego vipov jeftini brand.Izvorno postao Tito Puentes
Upravo tako, riječ je o brandu isto kao što je i Vip brand, a svi su u vlasništvu Vipnet d.o.o.Izvorno postao ojpi
Tomato nije nikakva zasebna firma, niti virtualni operater... čak na njihovim stranicama jasno piše:tomato je novi brand na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu.
malo si promasio ne moze se nadoplatit tomato vipom, ali vip se moze nadopaltit stranim bonovima vodafone partnera..Izvorno postao bubbaloo
vrijednosta stranog bona se preracunava po trenutnom tecaju s tim da vip jos oduzme 15kn. za nekek troskove. inace sve pise na njihovim stranicama.
Ajde dobro... pogledao sam i sam...
I sad sam uvjeren da nisam bio u pravu...![]()
I naučio nešto novo...![]()
Svi smo mi u krastavcu...
mislim da si tu malo pogrijesio,virtualni operateri bas netrebaju koncesiju,jer virtualni operateri (MVNO - Mobile Virtual Network Operator) ne koriste svoju mrezu (jer ju nemaju ).Kad recimo neki mobilni operater zatrazi od drzave koncesiju,on se automatski mora obavezati da ce izgraditi svoju mrezu,ukoliko to ne uradi gubi koncesiju(Primjer Tele2,znas da su mu cak prijetili oduzimanjem koncesije,jer nije niti poceo u pocetku sa izgradnjom vlastite mreze)Izvorno postao ojpi
Idtina je da je Tomato u 100% vlasnistvu Vipnet-a,i potpuno je odvojena od VIp(sami tak kazu),moze se reci da je Tomato tvtka-kci vipnet-a.(vip je vlasnik,ali nemaju veze jedni s drugima).Da nije tako,mogao bi se u slucaju neakih problema obratit i vip-u,nebi morao samo zvat tomato.Izvorno postao jay
![]()
ovdje ti pise sve:
http://de.wikipedia.org/wiki/MVNO
(pise izmedju ostalog,MVNO su najcesce od Velikih mobilnih operatera osnovani,brandovi,tvrtke kceri...,koje iako koriste njihovu infrastrukturu,samostalno djeluju,u svrhu poveceanja korisnika
Primjer kod nas u njemackoj.E-plus mobilni operater,osnovao marku Simyo(90%vlasnik je E-Plus),nemaju niakve veze sto se tice servis,nadoplata(ide samo online sa kreditnim karticama).time je Simyo postao prvi virtualni operater ovdje u njemackoj(barem tako pisalo u svim novinama)
e da malo sno skrenuli s teme![]()
i? jel probao neko napunit tomato vip bonom??kaj niko nema tomato i vip?
Upravo tako !Izvorno postao ojpi
Nije ovo za mene ...
U Hrvatskoj virtualni operateri trebaju dozvolu u obliku koncesije.Izvorno postao bubbaloo
Tomato nije tvrtka kći, i vlasnik Tomata nije Vip (Vip je brand) nego Vipnet d.o.o. i prestani pričat glupostiIzvorno postao bubbaloo
to što Vip i Tomato posluju kao odvojene organizacije unutar iste firme je potpuno logično i čest je primjer u poslovnom svijetu.
Izvorno postao jay
aj cuti nemas pojma.ovdje ti pise da je tomato virtualni operater.
http://www.prepaidgsm.net/en/croatia.html
![]()
Da, naravno da je tomato virtualni operater, zato i ima isti kod ko i vipnet 219 10.Izvorno postao bubbaloo
Evo lijepo jedan službeni link End of story :throw:
Bookmarks