Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9
    Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Savjet,molim ...Fujifilm FinePix S9600

Želio bih mišljenje o isplativosti kupnje navedenog fotoaparata.
    Fujifilm FinePix S9600
    Unaprijed hvala.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav majstore!

Znad da si novi i sve to i da se bas ne snalazis po forumu, ali sigurno si ga citao prije nego si se registrirao, pa znas da cesto kazemo da se malo pretrazi forum prije nego se nesto posta ili pita.

Ne znam jesi li vidio ali imamo vec tema koje se ticu ovoga sto ti pitas, pa baci malo oko na njih:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...highlight=fuji
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=26791
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=26830

A imamo i detaljnu i vrlo kvalitetnu recenziju modela S9500:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23420

Naglasavam da je jedina razlika izmedju modela S9500 i S9600 u veličini displaya (S9600 ima 2 incha display, dok je kod S9500 on 1,8 incha, ostalo je gotovo identicno).

Eto pa malo procitaj, pa ako te jos ista konkretnije nakon bude zanimalo, postaj!
    Zadnji uredio Bimbi : 18-11-2006 u 03:09

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala. Sve sam navedene postove pročitao, zanimale su me samo novosti kod
    Fujifilm FinePix S9600.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao yyyyyy
    Hvala. Sve sam navedene postove pročitao, zanimale su me samo novosti kod
    Fujifilm FinePix S9600.
    A to! Pa tako reci

Samo da najprije kazem kako S9600 model nisam imao prilike oprobati u zivo, pa cu ti navesti samo ono sto sam procitao po raznim forumima i review stranicama po netu, koje su mi redovito stivo.

Naime kada sam vidio da je Fuji izbacio novi high end model svoje prosumer ponude nije mi bio jasan taj potez bas previse, s obzirom da sam usporedjujuci specifikacije S9500 i S9600 modela, dosao do zakljucka da je jedina razlika u specifikacijama velicina samoga display - a (sitno povecanje u dimenzijama i rezoluciji kod 9600). Tako mi nije imao previse smisla potez izbacivanja novoga modela i pokretanja nove reklamne kampanje, bez znatnoga pomaka u performansama kod novo predstavljenoga modela.

Ipak, ako je Fuji - ju za vjerovati, razlika nije samo u velicini display - a. Medjutim, razlike koje proklamira proizvodjac nisu opipljive niti vidljive citajuci same specifikacije.

Tako Fuji u svoga novoga modela (S9600), a neki su testovi navedeno i potvrdili, hvali i predstavlja neka prilicna poboljsanja u odnosu njegova prethodnika, pa ih i ja navodim ovdje:

- ponajprije najvise hvale bolje performanse sustava fokusiranja i to njegovu brzinu i preciznost, dakle S9600 trebao bi brze i preciznije fokusirati i odredjivati ostale parametre bitne za fotografiju (AWB, AF i AE), a navedeno bi se pogotovo trebalo ocitovati u uvjetima smanjena svjetla, gdje Fuji obecava brzi i precizniji fokus i do 40% u odnosu na S9500

- nadalje kao komparativnu prednost S9600 modela navode i njegove poboljsane ili potpuno nove algoritme za obradu slike, tako da bi fotografije uslikane sa navedenim modelom trebale imati znatnu prednost u ostrini, detaljima i balansu u odnosu na one uslikane sa S9500

- osim dviju navedenih prednosti navodi se jos i sustav "inteligentne bljeskalice", to bi u slobodnome prijevodu bili nesto malo dotjerani i poboljsani modovi ugradjene pop up bljeskalice i jedan SW sustav mjerenja svjetla koji omogucuje pravilniju i konstantniju upotrebu snage bljeska i njeno uskladjenje sa intenzitetom svjetla kadra

E sad, kako sam vec i rekao ove prednosti nisu opipljive poput vecega display - a. U nekim su testovima ljudi koji su ih obavljali napisali kako su zamijetili znatnu rezliku u navedenim parametrima u odnosu na S9500 model u nekima su izvjestili samo o nesto vecoj kvaliteti fotografija u uvjetima smanjena svjetla...kako god ja ne mogu govoriti iz prve ruke.

Evo nadam se da je barem malo pomoglo!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo samo da nadodam komentar.
    Svaka čast svemu tome, veći ekran..ajde dobro, i tako gledam na EVF, zatim brži autofokus...e o tome bi se dalo raspravljati (što brže to bolje), a ostalo je recimo zanemarivo.

Meni najviše fali ono što malo tko gleda očito dok kupuje, pa sam se i ja tako zahebao.
    Naime nema pinova za sinkronizaciju sa vanjskom bljeskalicom (samo za okidanje). Damn.
    Zadnji uredio Wisher : 18-11-2006 u 17:25

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na pomoći.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja se ispričavam što upadam kao padobranac, ali morao sam napisati: Fuji ima jako dobre CCD chipove. Ako se ne varam tvoj model ima CCD pete generacije. Imao sam prilike raditi sa Fuji F30 , malim 6 MP digitalcem i moram vam reći da šije mog Panasonica u modovima IOS 400, 800, 1600 i 3200. Nevjerojatno je kako taj model i na jako visokim ISO vrijednostima ima jasnu i čistu sliku! Njegov inteligentni blic je još jedna stvar za pohvalu. Poznato je da blic ubija sjene. Ovaj to ne radi. Imam osjećaj da on koristi blic u djelovima slike koji su tamni i malo ih posvijetli, ali to radi jako fino i precizno. Samo na jako reflektirajućim predmetima možete primjetiti da je blic korišten. Pravo malo čudo! I vraški dobro radi. Znam da nije aparat o kojem si se raspitivao, ali eto morao sam napisati!
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pepi_31
    Ako se ne varam tvoj model ima CCD pete generacije. Imao sam prilike raditi sa Fuji F30 , malim 6 MP digitalcem i moram vam reći da šije mog Panasonica u modovima IOS 400, 800, 1600 i 3200. Nevjerojatno je kako taj model i na jako visokim ISO vrijednostima ima jasnu i čistu sliku!
    Je, to su novi CCD senzori, poprilično su dobri, ali moram još napomenuti i da ne zaboravimo na Fujinon optiku koja se ugrađuje u modele S9500 i S9600.
    Ne koristi novi Hasselblad Fujinon objektive za bezveze.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao observer
    Je, to su novi CCD senzori, poprilično su dobri, ali moram još napomenuti i da ne zaboravimo na Fujinon optiku koja se ugrađuje u modele S9500 i S9600.
    Ne koristi novi Hasselblad Fujinon objektive za bezveze.

Moram se sloziti!

Sve se vise hvali elektronika i shipovi os Fuji - ja, a ljudi nekako zaboravljaju, da je za move H module Hasselblad, prekinuo suradnju (navodno sporazumno) sa Carl Zeiss Optics - om i sklopio ugovor sa Fuji - jem. Premda je ispocetka bilo sprdanja (neki su to poceli zvati Fujiblad i slicno) zlosutnici su, pokazalo se, bili u krivu.

Hasselblad je pionir srednjega formata i ima reputaciju kakva se samo pozeljeti moze, tako da ne bi riskirao sa losim komponentama, uostalom i iskustva korisnika H1 i H2 sistema su pokazala da je posao sa Fuji - jem bio pun pogodak.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Fujifilm Finepix S3Pro
    By jooker in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 23-01-2008, 16:54
  2. Fujifilm FinePix S5600
    By ReNE in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 30-04-2006, 18:55

Bookmarks

Pravila postanja