Je li sigurno kupovat mobitele na crno-ne sam oradi uređaja.Nego,da li me neko može uvalit za to
Je li sigurno kupovat mobitele na crno-ne sam oradi uređaja.Nego,da li me neko može uvalit za to
danas ti nis nije sigurano,ja sam par mobitela kupovao al sam se naso s covjekom i pregledao mob prije neg sto sam ga kupio
gle ja sam večinu svojih mobitel kupio na crno i svi su radili ko urice samo zapamti kad kupuješ mob na crno uvjek probaj zvučnik mikrofon tastaturu ako je preklopni dali se jako klima jel ima ogrebotina....ako sve radi onda je sigurno uzeti mob....
A KAJ SAD TI GLEDAS�
dali te neko može uvalit? pojasni ukradeni mob ili šta?
A KAJ SAD TI GLEDAS�
1. prije nego sto kupis mob od nekog svercera isprobaj ga metnes svoju sim karticu i isprobaj sve ono totalno (bluetooth,irda,sms,zvucnik,kameru...(ponesi i svoj da prebacis nest na svoj i obrnuto da vidis jel radi BT,irda...)) ako neda da ga isprobas nemoj ga kupit jer sigurno je sj....
2.ako kupujes na crno seri mu da nemas love i spusti cijenu za 200-300kn ako neda za manje reci ´´to mi je puno,imam(pokazez mu kesovinu) samo(npr.) 1500kn(izvadis iz dzepa samo 1500kn, drugo ostavi u dzepu)´´kad vidi kesovinu prodat ce ti ga a ustedices nesto love taman za mem. karticu
tak sam ja kupio svoj k750 i odlicno radi vec 1godinu i par mjeseci ,cuo sam da se na k750 cesto sjebe joystick al ja nisam imo tih problema
3.ako mislis da je mob ukraden promjeni imei(serijski broj mobitela)jer ako je mob ukraden kad stavis sim karticu u mob i upalis ga on se spaja na mrezu kartice ,ako je vlasmik prijavio krađu mobitela i dao imei svom operateru oni ce znat koga zoves s tog moba,saljes poruke,cija je sim kartica u mobu saznat ce ko si i naje... ces .Lik od kojeg kupujes sigurno ti nece rec jel ukro mob,zato prvo promjeni imei ako mislis da ga je lik ukro(na TopSony imas programe koji to mogu npr. sonics tools,GsmOnlineTool ovo bi trebo bit odgovor na drugi dio tvog pitanja![]()
Zadnji uredio Most Wanted : 20-01-2007 u 19:37
Koliko znam IMEI broj se ne može mjenjati.
Eto ja sam imao peh i kupio od jednog člana na forumu mobitel prije mjesec i pol dana, i prije dva tri dana sam čuo da je policija bila kod mojih doma i tražila me zbog moba jer je ukradena roba.
Naravno našli su me jer je registriran moj broj.
Nikada nisam imao nikakvih problema do sada. Nisam uopće očekivao da će me netko ovdje ovako sjebati.
Koliko znam sada se ne smijem rješiti uređaja jer činim krivično djelo...svjesno preprodajem ukradenu robu, tako da sada čekam kada će i meni pokucati na vrata i doći oduzeti uređaj.
Ostat ću i bez para i mobitela.
Za popizditi.
Ako netko ima kakav pametan savjet dobrodošao je.
Samo molim bez dječjih pametovanja.
Zadnji uredio Wisher : 28-01-2007 u 12:57
http://img262.imageshack.us/img262/4...8120732dm2.png
ovaj program mozes skinut na www.topsony.com
Evo da se i ja ukljucim u ovu temu!
Ja bi se koncetrirao na ovo drugo tj ukradeni mob, jer sto se tice ispravnosti to mozes najvaznije opcije provjeriti odmah a dosta ljudi daje i pisanu garanciju tak da to nije problem.
Dakle ak je ukradeni mob, ja sam imao takav slucaj tj meni su ukrali pa znam sve cake, ali mala ti je vjerojatnost da ces na takvi naici tj ak netko traga za takvim mora se ici preko suda, platit dosta skupa tuzba a to se ne isplati.
Npr meni su maznuli njoku 6630 i sad tuzba su mi rekli preko soma pa sam odustao, ali caka je ta sto NITKO ne moze izbrisati stari imei broj tj moze se ukucati i novi, ali ostaje i stari, tako je tvornicki napravljeno, stvar je sigurna, to pouzdano znam od visoko rangiranog tipa u policiji, nazalost nije mi uspio sredit da pratim mob bez tuzbe...ali nikad se ne zna mozda jednog dana se odlucim cisto iz znatizelje...znaci ekipa ne zna da u biti nisu prekucali stari vec mob odasilje oba imeia, tak da bi i servis mogao nadrapati....
ljudi oprostite sta ovako upadam ali da li postoji neki WEB SITE na kojemu postoje podaci o ukradenim mobitelima(npr modeli telefona i njihov IMEI),tj da mozemo provjerit preko neta jeli nas mobac kojeg kupimo na crno ukraden, pa u tom slucaju mozemo odmah prijaviti policiji?
da ali rijetko tko ce ti dofurat mob a da prije niste dogovorili cijenu.kuzis?
ja sam skoro sve svoje mobove kupovo na crno (s55,s65,s700,d600,e900,d900) i nisam imao nikakvih problema.Normalno je da mob upalis i provjeris da li sve stima.
na crno je bolje nekom dat 100-200 kuna vise za novi aparat neg nekome koji je svoj koristio primjerice 3 il' 4 mj
sa drugim djelom sam mislio nešto u vezi zakona je li te može iko prijavit za ilegalu-mislim znam da može ali je li se to događa.......Ne usudim se cjenkat da me zafrkne i da mi nešto zasrano
kak mislis prijavit za ilegalu? pa neces se hvalit da si kupio mob od nekog svercera,sam malo kak se zove ,(npr.)marko markovic,niko nemora znat gdje si ga kupio od koga ako znas da je lik ukro mob nemoj ga pitat za ime ,dovoljno je da se uvjeris da je mob ispravan malo se cjenkas i kupis mob![]()
uvijek se cjenkaj,ako je mob ukraden on/onaga se oce rijesit sigurno ce ti ga dat za manje
Taj lik ima neki prostore i ne krade več šverca negdje na veliko potpuno nove i daje mi garanciju 6 mj. u njega da če mi ga popravit-jer to inače radi.Ali ja baš nemam sreče sa mobitelima pa nisam siguran
Ja znam lika kod kojeg kupujem i sigurno ce ti dati ispravan mobitel i garanciju(ali trebas mu dati 10€)ali zato ti je cijena mobitela niza....Koji mob te zanima??
Uzmi,ak lik ima iskustva s tim i ak to radi na veliko,a jos ti daje i garanciju znaci da nebi trebalo bit nikakvih prolema.Ja sam svoj kupio na crno prije godinu dana i jos radi kao nov
pa ja sam prvi put kupio mob u ducanu kad je bila ona akcija 548kn mob, 500 dobis nazad na racun(meni najdraza akcija), do tad uvijek na crno, a gle ako uzimas novi mob na crno, onda stvarno nemas straha, vise puta sam kupovao i nikad nisam imao problema, imao sam s35 dok je jos kostao 1700kn, pao mi je i nije se mogao upaliti, samo sam nazvao lika on dosao uzeo mob(brijo sam nikad se vise nece vratiti) sutra mi ga donio, mob radio kao nov..
Fora je ako kupujes polovan mob, to je onda malo zahebano, moras paziti sve radi itd. to je druga prica...nekih prijava zbog ilegale se ne moras bojati, za to nikad cuo
Pretty women make us wanna BUY beer. Ugly women make us wanna DRINK beer.
dosad sam na crno kupio nekoliko mobova i svi su radili ko urice, nikad problema s njima..
hm... ja bi tražio podatke od osobe od koje si uzeo mob... pa da onda pokušaš to nekako sa njim riješiti... ali to je malo komplicirano jer je mob kupljen na crno i nema neki račun da si ga kupio od te osobe (pretpostavljam)...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
neces vise? pa koje su sanse da se bas tebi to opet dogodi..heh...ma svakako na crno,al nove zapakrane....i sta trebo si rec murji da si izgubio mob i promjenit IMEI .. i nek se sisaju,nece im se dat vodit te po sudovima za tak nes, a znas ti ko ti je prodo mob,pa ako je ta osoba znala da je ukraden odi tamo i rjesi u 4oka...ako ne pusiona,ja bi promjenio imei,nasro bi murji i liku naplatio odstetu....
ja jednom kupio mob u ducanu i od tad uvijek na crno...makar ustedio 100kn,a dođe mi na isto,otiso u t-centar kupit mob,il ga kupi netko za mene jos mi donese zapakiranog doma i naplati manje nego u ducanu ne vidim problema...i smatram da je glupo kupovat u ducanima mobitele...
bio nekad oglas...
Ja u svom životu a imam 19 godina kupio sam 2 moba u dućanu a promjenio sam ih stotinjak.Smatrao sam da znam neki ***** o mobovima i nikad fala bogu nisam popusio,s tim ako uzmem u obzir da je velika većina bila rabljena.Ovisno o čovjeku pregledas mob cim je mlađi tim će te prije zajebat....uglavnom isplativo je
Bookmarks