bilo bi dobro da ukinu celibat:bunny:
Iz Monitora:
Dakle, da otvorimo kladionicu?Papa Benedikt XVI danas je u Vatikanu sazvao sastanak glavnih savjetnika kako bi razmotrili zahtjeve katoličkih svećenika koji se žele oženiti. U zadnjih nekoliko godina nekoliko tisuća njih napustilo je Crkvu kako bi se oženili. U svijetu ima oko 400,000 tisuća katoličkih svećenika, a prašina se podigla zbog ekskomunikaciranog (oženjenog) zambijskog nadbiskupa Emmanuela Milinga koji je krajem rujna zaredio četvoricu oženjenih svećenika. Milingo je dalje pritisnuo Vatikan najavivši medijima skup sa 1,000 oženjenih svećenika i njihovim ženama od 8.-10. prosinca u SAD-u. Njegov glavni argument je da je 140,000 svećenika moralo napustiti crkvu zbog ženidbe, te da se većina njih želi vratiti u službu
Oće, neće, oće neće
Osobno imam poznanika koji je napustio službu zbog svoje Fate, s kojom je BTW bio 10 godina u vezi dok je bio župnik u jednom mjestu u Dalmaciji. I sad lijepo ima 3 sina, a radi neki usran posao. Studirao je u Rimu, čak je i doktorirao......pa ću se zbog njega radovat, ako ukinu celibat, jerbo će se onda vratit u crkvu gdje mu je i mjesto.
Šta mislite o ovome, ekipa?
Inače, ja sam u crkvu išao dok su me tjerali, tako da zadnje vrijeme (nekih 20 godina) odem samo ako je neka svadba/sahrana, ali bez obzira što to nije moja sfera interesa, ipak će mi biti drago da ukinu celibat, jerbo mislim da će to direktno utjecat na društvo u cjelini.
bilo bi dobro da ukinu celibat:bunny:
i ja mislim da bi to bilo ok,jer svećeniku njegova obitelj može samo pomoći a ne odmoć u poslu...![]()
Ne vjerujem da ce ga ukinut, al mislim da bi trebali. Cijeli svijet danas ima drukcija uvjerenja i kolektivna svijest ljudi se promjenila generalno, samo se jos Crkva drzi nekih starih uvjerenja koji ne pasu vise u ovaj svijet...Istina jest da kad postajes svecenik, to zapravo znaci da ce vjencas za Boga i mislim da ce to bit glavni adut da ga ne ukinu, ali opet, tradiciju nije izmislio Bog nego ljudi sami, pa je oni mogu i ukinut... Mislim da Bogu nije bitno hoće li jedan svecenik uz svoju funkciju voljet jos jednu zenu i par djece i ja ne vidim razloga zasto ne bi... I jos gore, ne vidim zasto bi smijeli vozit se u skupim autima i zivjet ko bubreg u loju, dok se zalazu za suprotno, a ne bi mogli zivjeti zivot koji propovjedaju...
Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...
Pa trebali bi da.Bilo bi manje pedofilije , homica i vanbracne djece .!!!
O tome se radi. Najviše popizdim kad čujem svećenike kako laprdaju "o obitelji". Mislim.... odakle njima uopće pravo i legitimitet da pričaju o nečemu o čemu nemaju pojma.Izvorno postao smogovac
Bilo bi super kad bi bilo toliko jednostavno. Ako je neko pedofil, biće to i sa ženom ili bez nje.Izvorno postao lili
...pa znam da nije jednostavno !!Izvorno postao Drug Mile
Poanta celibata je bila da svecenik svu svoju energiju posveti svome 'stadu', a ne da mora razmisljati hoce li imati novca za skolovanje svoga djeteta. Protiv sam ukidanja celibata. Ako se sad svecenici ponasaju kao pijani milijunasi, zamislite tek kako ce se ponasati kada im budu trebali cetverostruko visi prihodi. I koliki cete onda milodar morati davati...
Testis unnus, testis nullus!
Pa oni vec dobivaju za cetvero...Izvorno postao marko6630
Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...
...ha pa samo nek daju, po meni se nebi previse pomogli!![]()
A protestanti, pravoslavci .....??? šta fali njihovoj konfesiji u odnosu na katoličku???Izvorno postao marko6630
potpisujem...Izvorno postao Drug Mile
samo sto je nas svecenik toliko lud da ne mozes ni dobiti potvrdu da si krizman ako mu ne dolazis zadnjih godinu dana na misu
A sta je sa casnim sestrama?
Tako je, slazem se u potpunosti...mislim da to moze samo dobro donjet...ionako svi oni imaju nekoga sastrane i radi celibata zapravo rade grijeh, a voljet nekog zbilja ne bi trebao bit grijeh, za nikoga...Izvorno postao Drug Mile
Hmm, dobro pitanje...Izvorno postao prof.Immortalis
Njima ništa, nek peglajuIzvorno postao prof.Immortalis
A valjda se razmatra celibat u cjelini. Međutim ti redovi časnih sestara su toliko različiti međusobno, recimo "klarise" su potpuno izolirane od valjnkog svijeta. Tako da čisto sumnjam da će se to njih ticati.
tako je Peky!!Izvorno postao Peky
![]()
Izvorno postao Peky
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
E ovo je najpametnija izjava dosad. Svaka šast![]()
Izvorno postao lili
Izvorno postao Drug Mile
Tnx
![]()
ovo o casnima me podsjeca na jedan vic o casnoj i svijeci, kako je ostala trudna..Izvorno postao Drug Mile
najbitnije od svega da ni u bibliji nepiše da se svećenik nesmije ženit ... sve je crkva izmislila da se nedjeli crkvena imovina
ajde da i ovaj papa napravi nesto ok.... inace mi se ne svida lik....
Behind Every Bitch Is A Man That Made Her That Way
evo jedan prigodna
![]()
ha ha, ne budu ipak mogli fukat s blagoslovom majke crkve.![]()
a ovaj papa mi nekak zlo izgleda.
i jesam i nisam za odnosno protiv ukidanja celibata..nemam neko logicno objasnjenje..navikla sam se da svecenici nemaju obitelj...opet s druge strane svatko ima pravo stvorit si obitelj i uzivat u zivotu, u svim segmentima.zapravo povlacim ovo gore,ja sam za ukidanje celibata))
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
I oni su ljudi od krvi i mesa i svakako se treba ukinut. Bit ce manje pedofila, pedera i odnosa sa casnim sestrama. U jednoj crkvi u Slavoniji je svecenik napravio dijete casnoj. Zasto im ne dopustit da i oni imaju obitelj.
Caution: I can go from 0 to bitch in 6.8 seconds
Bookmarks