Kako sam danas naišao na sajt na kojem su stavljene najzanimljivije slike skinute sa Google Eartha, mislio sam kako bi bilo zgodno imati temu u kojoj bi mogli postati vlastite screenshotove različitih dijelova svijeta... Znači, postatajte sliku i lokaciju.
Richate, Sahara, Afrika - ni samom mi nije jasno što bi to moglo biti.
Sibir - zalijev koji izgleda kao da se u njega izlila sva nafta ovoga svijeta.
Obala Monte Carla.
Nekakva umjetna jezera u Ciudad de Mexicu.
Nadite odredeni zatvor u San Diegu![]()
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
http://blog.outer-court.com/archive/2006-11-08-n32.htmlIzvorno postao rospaya
Druga slika![]()
Swastika in San Diego![]()
![]()
![]()
Odlična tema frish-ki!![]()
Ja sam osobno našao hrpu zanimljivih stvari... idem sad to shotat pa ću postat!
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Evo sud u Hagu - jedina stvar na Google Earth koju sam ja pronašao da je 'maskirana'. Čak niti Pentagon niti Bijela kuća nisu, ali ovo je. Osim, naravno, onih zelenih točaka u Nevadi ("Area 51").
Na slici su dvije zgrade 'maskirane', jedna je markirana, druga je lijevo od nje.
Aerodrom Pleso - iz malo veće daljine, sljedeća će vam tek pokazat zbog čega ovo postam:
Dakle, malo krupniji plan - naši MIG-ovi 'skirveni' u žbunju... vide se i MIL helikopteri...
Evo jedne zanimljive sa Frankfurtskog aerodroma - 3 Boeinga 747 polijeću jedan za drugim - vide se sjene na zemlji!
Ista stvar, veći zoom:
Još veći zoom:
I sad na prvi avion, max zoom, vidi se mlaz iz motora! Skoro pa se i pilot vidi...
Na žalost, sad vidim da su update-ali London, pa tako i Heatrow, gdje se je moglo vidjeti 3 aviona kako slijeću jedan za drugim, valjda 30 sekundi razmak među njima, izuzetno impresivno i užasno mi je žao što to nisam na vrijeme slikao, ali nisam očekivao da će to tako skoro update-ati...
Zadnji uredio whiteboy : 09-11-2006 u 01:38
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
To je sve isti avion. Malo je premala udaljenost da bi tak letili.Izvorno postao whiteboy
dobar grah daleko se čuje
Moguće je i to, ali nije mi jasno zašto bi tako slikali superpozicijski?Izvorno postao KaKaV NeReD
Inače Frankfurtski je aerodrom zajedno sa Heathrow-om najprometniji na svijetu, poljetanja i slijetanja se na Heathrow-u događaju uzastopno svakih 46 sekundi.
Na Heathrow-u je npr. bila snimka (od update-a je više nema) kako su jedan za drugim avioni (njih cca 3, 4) slijetali, a bili su različite konstrukcije i boje (kompanije) koliko se sjećam. Opet razmak sličan ko na ovim gore snimkama...
Bilo kako bilo, ipak se radi o impresivnim, tj. zanimljivim Google Earth screenshotovima...![]()
Evo još malo slikica...
Hehe, da, volim avione i aerodrome...
Concorde:
Beograd, aerodrom, galebovi, Mig-ovi i ostala starudija...
Moskva, ista stvar:
Bahrain, vojna baza, hangari:
Bahrain, GP, F1 staza:
GP Europe, Nurbergring:
Nevada, zanimljive točke, ne znam što predstavljaju... ima ih hrpa prek cijele Nevade (gdje se navodno nalazi i Area 51).
![]()
Na frankfurtskom aerodromu sam radio oko dvije godineIzvorno postao whiteboy
i istina je da je frekvencija slijetanja i polijetanja vrlo velika ali se slijetanje i polijetanje vrsi sa razlicitih staza a "ova tri" reoplana su u istoj putanji". Druga je stvar da Jumbo za 30 - 40 sekundi prevali puno veci put nego sto je razmak kod ovih na slikama. Dokaz da se radi o istom avionu su ti autici na autoputu. Vidjet ces u paru po dva automobila ili kamiona nekoliko puta na slici.
dobar grah daleko se čuje
Istina, to sam baš gledao jučer.. Kuži se po onim šleperima i onom kamionu sa daskama... opet ostaje ono s Heathrowa gdje su bili različiti avioni u pitanju, pas mater kako mi je žao kaj to nisam 'slikao'!Izvorno postao KaKaV NeReD
Nego, baš me zanima zašto tako superpozicijski slikaju (slika na sliku, merge)? Jer samo tako to mogu objasniti, a ne produženom ekspozicijom koja bi dala mutan trag aviona i automobila...
A drugdje nisam nigdje uspio pronaći takav uzorak ponavljanja (autiju na cesti, aviona...).
[img=http://img152.imageshack.us/img152/4159/screenhunter001ez9.th.jpg]
[img=http://img151.imageshack.us/img151/2527/screenhunter003tr7.th.jpg]
Negdje u Egiptu (najblizi grad Hosh Isa).
Bookmarks