Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bljeskalica za sony h2

Pitanje za iskusnije od mene: da li je sa h2 moguće korisititi isključivo njegovu bljeskalicu ili ipak postoji neka varijanta priključenja vanjske, mada ne postoji integrirani priključak?

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Nino_SA
    Pitanje za iskusnije od mene: da li je sa h2 moguće korisititi isključivo njegovu bljeskalicu ili ipak postoji neka varijanta priključenja vanjske, mada ne postoji integrirani priključak?
    Ne vidjeh pitanje prije!

Odgovor, je vrlo jednostavan...NE!

Dakle koliko je meni poznato, a obicno sam prilicno upoznat nema nacina da na ovaj aparat prikljucis vanjsku bljeskalicu i to iz vise razloga. Pa da objasnimo.

Dva su nacina da na neki aparat prikljucid dodatnu ili vanjsku bljeskalicu (external flash):

1. Prvi je da aparat posjeduje hot shoe, dakle podnozje na gornjoj strani aparata, na koje je moguce nasarafiti dodatne bljeskalice kompatibilne sa tim suceljem i SW - om aparata (naime svaki proivodjac voli napraviti specifican hot shoe za svoje aparate, pa cak i za svaki model svojih aparata, kako bi se zastitio od koristenja konkurentskih bljeskalica na svojim aparatima).

2. Ako aparat ne posjeduje hot shoe, koji je najelegantnije i najjednostavnije rijesenje, moguce je kupiti drzace, koji se nasarafe na dolju stranu aparata, tocnije sarafe se na onaj tripod mount (dakle navoj za stativ), te se na takav drzac onda fiksira objektiv. Sve skupa je prilicno nezgrapno i tesko koristivo. Medjutim cak i kada izvedemo ovo sa drzacem, aparat nam treba imati jednu sitnicu da bi to radilo. Naime aparat na neki nacin mora biti povezan sa bljeskalicom, da bi se uskladio njihov rad (okidanje i intenzitet svjetla u najmanju ruku). To spajanje se obavlja kablom, kojim spojimo bljeskalicu na sync port na aparatu. Dakle aparat mora imati ovaj port da bi ova opcija bila izvediva.

Trece opcije nema.

H2 nema niti hot shoe niti sync port.

Dakle...ishod je jasan...

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na odgovoru.
    Logika mi je sama nalagala ovakav odgovor, no ipak sam probao...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Sony DSC P serija
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 26-05-2007, 10:41

Bookmarks

Pravila postanja