Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Hybrid View

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pomoc oko Benq DC E53+ ????

Naime, kupio sam fotic prije nekih godinu dana u autronic-u, dakle, garancija jos vrijedi (2 godine). Odpocetka su mi slike koje radim u zatvorenome (s blicom) bile cudne (tamne i zrnate), dok sad skroz nisam popizdio vidjevsi fotke od nekog sonija.( isto 5 mpix) To je strasno, fotke su ciste i fine, skroz. Slikali smo skoro pa iste kadrove u crkvi, s iste udaljenosti, kod mene strava, a on ima slike superishka.
    Zasto? Mislim, kako god da namjestim i sto god da kliknem slika nikako da bue dobra, kao da fali svijetla, kao da je slabi blic. Neznam. Mislim si da nije nesto dobro s aparatom. Slike koje radim vani, bez blica, su ok. Stvarno dobre, s ok kontrastom i ostrinom.
    Molim upucenije, pomoc u svezi s time sto da radim.
    Da vratim aparat u ducan i da im kazem da ga istestiraju, ili?
    Prosjecno su slike dobre, ali ne zadovoljavaju tu kvalitetu mpx-ela. Skoro da su slike s blicom bolje s SE K750i (mobacom). Neznam sto da radim, aparat je bio skoro 2K kuna kad sam ga kupio, nisam puno slikao, ali sad sam imao priliku usporediti s drugim digitalcem (slicnih karakteristika) i to je za popizditi.

bok

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benq nije neka fimra za fotoaparate, tako da ga nikada ne bih kupovao a da toliko košta, pogotovu ne. No sada si na vlasititom prumjeru vidio zašto neki aparati vrijede a drugi ne. Pomiri se sa tim i furaj dalje. Neka ti sljedeći digitalac bude od neke firme koja je poznata po tome što proizvodi.
    i pogledaj review-w prije nego daš pare za neki aparat
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slazem se, medjutim, taj put sam bio u vremenskoj frci (rodila mi se kci), pa sam morao uzeti nest jako brzo. i tako na nagovor u autronicu, uzmen benq (tada best bay u bug-u). Zato sada mislim da mozda stvarno nesto nije u redu s foticem, jer nevjerujem da bi samo tako prosao sve one konkurente na testu, recimo nekih 30-ak digitalaca, a stvarno su ih dobro testirali.
    (imao sam taj broj bug-a).

Kako dalje....
    Vidim da i dalje drze cijenu. U getrou cca 1900 kn.

Buuuu...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Negativnost koje opisujete, a koje se javljaju na fotografijama koje slikate sa svojim digitalnim aparatom, ne bih pripisao greski u softwareu ili kvaru na komponentama aparata.

Pojava koju ste opisali (dakle zrnatost i variranje tamnih dijelova na fotografijama) opznata je kao sum, i posebno dolazi do izrazaja u uvjetima smanjena svjetla (dakle mracni prostori ili prostori u kojima je kolicina svjetla daleko manja od onoga danjega). Rezultat je nesto nekvalitetnijega chipa i nedostatka algortiama za obradu podataka dobivenih iz chipa prilikom fotografiranja. Aparati koje navodite, a koji imaju bolje rezultate u istim uvjetima, upravo su u prednosti u kvaliteti dviju malo prije navedenih komponenti.

U uvjetima sa dovoljno svjetla ove mane ne dolaze do izrazaja i tu kod Benq aparata Pentax optika odlicno odradjuje svoj posao!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Novi modeli...
    By 3aTmr in forum Siemensi X6x i X7x
    Odgovora: 276
    Posljednji post: 07-03-2006, 23:00

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove