Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

snimanje legalne kopije original win xp na cd

Kako se može tj. kojim programom napraviti leglana kopija win xp? Dakle, trebao bih snimiti na cd win xp i molio bih pomoć kako da to napravim. Tako da original stoji na sigurnom na polici a kad instaliram/reinstaliram da to radim s tom kopijom.

Kažem legalna jer koliko mi je poznato da je dozvoljeno napraviti kopiju legalno kupljenog software-a na cd-u kako bi imali rezervni primjerak u slučaju oštećenja medija na kojem je software. Budući da je cijena medija zanemariva u ukupnoj cijeni koja se plaća za software pohranjen na njemu vjerujem da je tom logikom dozvoljeno načiniti kopiju za slučaj oštećenja cd-a jer tada ostajemo bez software-a kojeg smo platili a vjerujem da nitko(barem kod nas) ne nudi zamjenu oštečenog medija uz neku nadoknadu troška samog cd-a - opet pretpostavljam zato što svaka kopija win na svakom cd-u ima drugačiji serijski broj i nije moguće dati istu verziju na drugom cd-u. Ako je drugačije, neka me netko ispravi. Dakle, ne tražim savjet za nešto nelegalno, i vjerujem da je postavljanje ovakvog pitanja na forumu dozvoljeno. Ako nije molim neka moderator obriše post.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Najbolji program za izradu legalne kopije je CloneCD

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Možeš napraviti i 100 kopija ako hoćeš i sve će imati isti serijski broj. Zaštita nije u različitim serijskim brojevima, nego u autorizaciji i registraciji tog broja. Jednom kad ga autoriziraš taj broj je vezan uz tvoje podatke i nitko drugi ne može autorizirati isti broj ( o načinima zaobilaženja nećemo ) tako da za kopiranje možeš koristiti bilo koji program za snimanje CD-a.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sljaka
    Možeš napraviti i 100 kopija ako hoćeš i sve će imati isti serijski broj. Zaštita nije u različitim serijskim brojevima, nego u autorizaciji i registraciji tog broja. Jednom kad ga autoriziraš taj broj je vezan uz tvoje podatke i nitko drugi ne može autorizirati isti broj ( o načinima zaobilaženja nećemo ) tako da za kopiranje možeš koristiti bilo koji program za snimanje CD-a.
    Imaš pravo. malo sam se zeznuo, ali mi nije jasno zašto ne možeš ako ti se npr. izgrebe audio cd otić u tu diskografsku kuću,vratit im oštećeni cd i platiti za novi ali neku realnu cijenu npr. 10kn koliko košta tiskanje covera,kutija i cd tj. koliki je njihov trošak. Sad sam otišao totalno u offtopic, al eto, nisam čuo da se to može. Zato ću bez grižnje savjesti napraviti sigurnosnu kopiju

Kako misliš bilo koji program za snimanje cd-a? U Neri nisam mogao - javljao mi je da ga ne može kopirati. Ili nisam nešto napravio kako treba. Koju opciju da odaberem u Neri, skinuo sam i clone cd pa ću vidjet s njim bi trebalo valjda ić bez problema ako je za to namijenjen.

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Nije mi jasno zašto nisi mogao s Nerom? Prije par dana prijatelju sam radio upravo takvu kopiju i nisam imao problema.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za kopije zaštićenih cd-a, originalnih igrica i programa zabići Nero u širokom luku. Za čisto kopiranje bilo čega upotrebljavaj CloneCD

Svježe registriran
    Datum registracije
    Oct 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao blueled
    Imaš pravo. malo sam se zeznuo, ali mi nije jasno zašto ne možeš ako ti se npr. izgrebe audio cd otić u tu diskografsku kuću,vratit im oštećeni cd i platiti za novi ali neku realnu cijenu npr. 10kn koliko košta tiskanje covera,kutija i cd tj. koliki je njihov trošak. Sad sam otišao totalno u offtopic, al eto, nisam čuo da se to može. Zato ću bez grižnje savjesti napraviti sigurnosnu kopiju

Kako misliš bilo koji program za snimanje cd-a? U Neri nisam mogao - javljao mi je da ga ne može kopirati. Ili nisam nešto napravio kako treba. Koju opciju da odaberem u Neri, skinuo sam i clone cd pa ću vidjet s njim bi trebalo valjda ić bez problema ako je za to namijenjen.
    Imam dojam da nisi shvatio!!! Dakle idemo ponovo kako ti je prije već objašnjeno. Nije stvar u CD-u, kopiranju ili programu, legalnost windoza nije u tome već u serial keyu koji potvrđuje izravno Micro*oft kad se na kraju instalacije registriraju windoze i ako izbaci poruku "than you" to su legalni windoze ali drugi put to nećeš ponoviti sa tim serialom jer je samo jedna licenca. Ako ovo nisi shvatio uzlud je dalje objašnjavati.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    v360,2*V550,V3,Milestone
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    24.233
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.233, Nivo: 37
    Bodovi: 24.233, Nivo: 37
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao WarriorStarS
    Imam dojam da nisi shvatio!!! Dakle idemo ponovo kako ti je prije već objašnjeno. Nije stvar u CD-u, kopiranju ili programu, legalnost windoza nije u tome već u serial keyu koji potvrđuje izravno Micro*oft kad se na kraju instalacije registriraju windoze i ako izbaci poruku "than you" to su legalni windoze ali drugi put to nećeš ponoviti sa tim serialom jer je samo jedna licenca. Ako ovo nisi shvatio uzlud je dalje objašnjavati.
    Znaći kupio origin win xp pro cd, platiš 800Kn, instaliraš jednom, i to je legalno, ali nešto ti se sjebe, Hard recimo, i moraš ponovno instalirati operativni, drugi put već nije legalno!!?

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 1079
    Posljednji post: 09-01-2011, 21:38
  2. seemplayer i Gaintable
    By t.n.t. in forum Motorola
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 01-02-2006, 15:53
  3. MS: Windows Update samo za legalne kopije
    By Šile in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 30
    Posljednji post: 25-03-2005, 20:22