Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5
    Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Wink Panasonic NV-GS37 - 2,300kn

Pozdrav!

Planiram kupiti kameru, prvenstveno mi treba da snimimo snowboard film, dakle na snjegu i hladnoci, a volio bih s njome i snimati ribolov na otvorenom moru... Pošto nemamo previše para za kameru, molim savjet izmedju ove dvije:

Panasonic iz naslova: LINK
    2,913kn u HGspotu, u METROU akcija za 2,305kn
    vidim da ima neke opcije za snjeg i za svijetla na moru, negdje sam pročito i da ima firevare izlaz i da je to važno?!?, Mene konkretno zanima dali postoje širokokutni objektivi za tu kameru i nadam se da to nije skupo?? I kako ta kamera snima po noći (na feštama, u kafiću)??

SONY DCR HC-24 LINK
    2400kn u hgspotu

Zanima me da me savjetujete koju kameru da uzmem izmedju te dvije, koja ce bolje zadovoljiti moje potrebe!

Još sam gledao i OVU sonyevu kameru, ali je skuplja tisucu kuna, al ja nekuzim jel bolja osim sto snima na dvd pa nemoras prebacivati rucno s kamere na komp???

PS. Onog tko me kvaliteno savjetuje ili da savjet za neku drugu kameru i ja budem zadovoljan s njom, castim s par sati instrukcija snowboarda!!!!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S obzirom na modele koje si odabrao, moj savjet za kupnju bi bio Sony DCR HC-24.

Razlog je vrlo jednostavan. U RH Sony digitalne video kamere su najprodavanije. Shodno tome i distributeri opreme, najvise dodatne opreme nude upravo za Sony digitalne video kamere, a s obsirom na cinjenicu da ocito mislis dokupljivati konvertere (barem wide), navedeno ti je vrlo bitno. Bitna je takodjer i cinjenica da je ponuda dodatne oprema takva da ne moras kupovati ogiginalne Sony dijelove (konvertere) vec se na trzistu nude jeftiniji zamjenski, drugih proizvodjaca, identicne kvalitete, ali puno povoljnijih cijena.

Konvertere ta Sony kamere, filtere i ostalu zamjensku dodatnu opremu potrazi ovdje:

http://www.praxis.hr/proizvodi/proizvodi.asp

Sto se specifikacija navedenih kamera tice one su vrlo, vrlo slicne, rekao bih gotovo identicne, tako da sa te strane ne mogu dati izrazitu prednost niti jednoj od njih. Ova zadnja razlike u cijeni 1000 kuna od ostale dvije ima mogucnost snimanja na DVD medije, i kako si dobro i uocio to je jedina razlika od ostale dvije. Navedeno ima i svojih prednosti i nedostataka. Vise o time mozes naci ovdje:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=21868

Sto se bitnosti firewiew porta tice, potvrdjujem da je bitan, a vise o tome zasto, citaj ovdje:

http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=325055&postcount=9

I samo za kraj da spomenem snimanja na snijegu predstavljaju prilicno zahtjevne uvjete za bilo koju kamer. Naime razina i refleksija svjetla je vrlo visoka, pa cesto blenda ne moze biti dovoljno zatvorena da bi kompenzirala tu svjetlinu. Tada dobivas efekas spaljene snimke, u kojoj se zbog prejaka svjetla gubi na perspektivi i bojama.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ha, hvala na opseznom savjetu...

sto se tice tih specifikacija, pa panasonic ima 30x zoom, a sony 20x...?!?

onda cu ili uzeti ovu sonyevu kameru ili pricekati da metro ili tko drugi bude imao kakvu akciju s nekom slicnom sonyevom kamerom, mozda i s boljim performancama...

ovo za tecaj borda vrijedi, pa ako budes mogo javi se u zimu na bjelolasici!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao bananko
    ha, hvala na opseznom savjetu...

sto se tice tih specifikacija, pa panasonic ima 30x zoom, a sony 20x...?!?

onda cu ili uzeti ovu sonyevu kameru ili pricekati da metro ili tko drugi bude imao kakvu akciju s nekom slicnom sonyevom kamerom, mozda i s boljim performancama...

ovo za tecaj borda vrijedi, pa ako budes mogo javi se u zimu na bjelolasici!
    Hvala na ponudi za board!

Ne bi vjerovao ali prosle sam se godine nekako navuka na to i zarekao se da cu ive zime probati...imam par frendova koji se bave time, pa ce oni uskociti...

Dosta off topica...

Sto se zooma tice...ne pati toliko na tu komponentu u specifikacijama.

Snimanje za vrijeme boardanja ili nekoga kako boarda, jest snimanje brzih i pokretnih objekata, kamera ne miruje i slika vrlo cesto i previse podrhtava da bi snimljeni materijal bio gledljiv.

Koristenje zooma u tim uvjetima samo povecava taj dojam drhturenja. Stoga bez obzira koliko ga imao na raspolaganju, vrlo ces brzo uvidjeti da ces dobivati bolje snimke ako ga upotrebljavas sto manje.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pozdrav, evo tek danas prvi put idem prebacivati snimke i vidim da nije bas jednostavno... zanima me zasto svi spominjete fireware kabel, kad i preko usb-a mogu prebacivati u realnom vremenu?
    i slika mi je dosta losija nego kad je gledam na displayu od kamere... I koji program koristiti za pakiranje u divx (tj. da zauzima manje memorije) i za obrađivanje filmića...?

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove