Kod 6630 možeš promijenit font, mislim da je to već negdje u forumu opisano, potraži malo...Izvorno postao dakky21
Koja novija Nokia ima sto veci ekran i sto veca slova kod pisanja i citanja SMS-a ?
Treba za starog, do sad je koristio 6610i i bila su mu slova OK, ali bi bilo dobro da su jos malo veca.
Do nekih 1200 kn po oglasnicima (6630, 6070, 6103, 6101, 6020 itd.)
Moze i neki totalno entry model tipa 1100 ali mi se cini da je ekran dosta malen bez obzira sto slova mogu biti velika...
Pozeljno ali ne i neophodno, kamera, mp3 zvona, bluetooth.
Funkcija koja nece biti nikad koristena: internet.
BTW, moze li se na S60 staviti kakav patch ili nesto da slova budu OGROMNA ? (ako da, idemo na 6630)
Pozdrav i hvala
Kod 6630 možeš promijenit font, mislim da je to već negdje u forumu opisano, potraži malo...Izvorno postao dakky21
Nije bas i bitno za sad kako, to cu skuziti lako, mene zanima samo ako (vidi rimuje se) je moguce promijeniti velicinu slova i staviti neki ogromni font
jel bas mora bit nokija?ako mora onda je to 6630 ako nemora onda nek bocne samsung zato sto svi imaju velika slova
E moze jedno pitanje: Zasto ti treba ogroman font kod sms-a? Npr. na 6630 je stvarno dosta lako vidjeti text iako font nije velik. Za promjenu fonta, odnosno promjenu velicine fonta na 6630 nazalost nisam cuo. Jedino mozes zamjeniti style fonta, ali u praksi ti se najbolje vidi onaj sto dobijes sa telefonom.
@dakky21: ja bi birao ili 6101, mob ima velike tipke i veliki brojevi se prikazuju na ekranu... A i u porukama su isto dosta velika slova... ili 6070, zavisi dal više hoćeš preklopni ili candy-bar...
Moj glas ide 6070, jer ipka ti je to mob za oca, i zasigurno mu nije do symbiana i do malo "čudno" postavljenih tipki koje i nisu baš nešto velike, a kada upisuješ broj, onda su slova mala (znam jer koristim 6630)...
6070 jer je noviji od 6101,6020![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Eto takav odgovor sam htio.Izvorno postao Ico86
A da svima odgovorim. Nokia mora biti jer se na N naviknuo a starijim ljudima je malo teze shvatiti cijeli princip iznova. Sad sam mu uzeo K610i ali osim sto su mala slova, tvrdi da je tezak za skuziti, tj. puno treba klikati i citati. Nama mladima to i nije neki problem, pogotovo onima tehnicki potkovanima
No, moj stari bi bio najsretniji da moze dobiti 6610i sa 1 cm vecim ekranom, vecim slovima i npr. VGA kamerom, a da sve ostalo ostane isto.
Ili pak, iz krajnosti u krajnost, da dobije najnoviji telefon koji ima veliki ekran, velika slova i brojke, totalno jednostavno sucelje, velike tipke a malo funkcija. (ili da ih ima vise pa da se mogu skrivati po zelji i slicno)
(primjer: menu sa Imenik, Poruke i nista vise a ekran kao na S60 telefonima
Nazalost nije mi jasno zasto se jedna Nokia nije sjetila starijih ljudi i napravila telefon koji i odrasli mogu koristiti i kojima je takva tehnicka novotarija nesmisljiva...
BTW ako su poruke sitne kao na slici s ovog linka onda 6070 bas i nije pravi izbor?!
link
Pozz
6131 zbog ogromnog ekrana, naravno ako baterija nije prioritet.
frend ima 6131 i ekran je zbilja velik ali su slova u sms-u zbilja malena. i nisam nasao nacina da ih povecam.........Izvorno postao zicozg
čini mi se da su slova malo veća... Uglavnom, bar se meni čine veća kada pišeš poruku nego na 6610...Izvorno postao dakky21
Najbolje bi ti bilo da se zaletiš u neki T-mob centar i tamo malo pregledaš mob (tamo imaju i 6070 i 6101 i 6020)...
uzmi si 3310
ne mozes promashiT !
ja sam starijima oko sebe (mama, tata...) uzeo takvu !
vrlo jednostavan, VELIKI masni font i besprijekoran rad !!
iskreno, ni meni se ne svidjaju ovi noviji modeli...jednostavno je font premali...
meni je moja 6233 ok, ali font..da povecalom citas....
RoBee
mene niko neslusa nek uzme samsunga jer imaju najvece brojke
To definitivno stoji... Samsung ima najveći prikaz brojeva koje tipkaš kada nekog hoćeš nazvat... Ali je zato prikaz imena u imenuku manji nego kod Nokija...Izvorno postao sonyck
![]()
sve to super ali htio bi da bude NokiaIzvorno postao sonyck
BTW
danas imao u rukama 1600, u porukama se moze upaliti veliki font, onda je sms u samo dva reda, pa moras listati, ali su zato slova ooooogromna!!!
kao sto robee kaze, sa 3310 neces pogrijesiti. najjednostavniji mob, uz to nepoderiv. font i slova ok, malo para.
ti si nekaj pobrkao,slova-tj. font na 6131 i općenito na najnovijoj series 40 inačici ,se može mijenjati od malog do srednjeg i velikog fonta-pri ćemu je ovaj dotićni dosta velikiIzvorno postao dakky21
![]()
da na 6131 promjenom veličine slova na "velika" mislim da bi dobio baš ono što tražiš. soft. je dosta lagan i za starije ljude a ima i super kameru tako da mislim da bi mu to odg. osim ako mu smeta punit bateriju svaka dva dana
tesko da cse nac neku nokiju sa ogromnim slovima evo sad sam gledao na 6020 slova su prilicno mala a i jucer na ostalim njokama.
Na 6230i možeš u postavkama staviti velicinu fonta za pisanje poruka.Ja bih ti savjetovao da starom uzmeš 6020 iz t-mobilove ponude u simpa paketu za 700kn jer predpostavljam da se i na njemu može birati font..
6630 ili neki samsung (uz promjenu velicine, mozes mijenjati i boju fonta i pozadine)...
Bookmarks