Jel imaš što u tome PCMCIA slotu?
imam hp nx 6110 i vec me par tjedana zeza! Iz cistog mira mi zastane i ne ragira! I da bi ga pokrenuo moram "malo jace" pritisnuti s rukama tamo di se nalazi ulaz za pcmcia kartice i kad pritisnem stalno mi javi da su mi usb hub-ovi puni i da mi jednog nemoze prepoznati a svi su prazni! I tak radi neko vrijeme i onda opet isto! Jel zna itko sta bi mu bilo?
nema potpisa
Jel imaš što u tome PCMCIA slotu?
Izvorno postao casper1
Mislim da je to hardware-ski problem, ali neznam do čega...
Jesi probao reinstalirati windowse, možda je ipak software-ska greška...
Očito je hardware-ski problem ako se rješava fizičkim pritiskom. :bunny:Izvorno postao a.k.
Nego, možda ima neke veze sa kontrolerom za PCMCIA adaptere.
Ja sam imao sličan problem, samo nakon smrzavanja mi ništa ne pomaže osim reseta:
http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=21086
Pa zbog toga i mislim, ali ono za USB? Možda ima i SW i HW grešku...Izvorno postao observer
Ne znam...moguće je.
Znam da je mene taj kontroler zezao (zapravo još me zeza povremeno), nisam probao nikada stiskati ništa....al sada budem
Mislim da je kod njega isključivo hardware problem, čim ga se uspije fizički rješiti.
Mislim da bi bilo najbolje da ga odnese u servis ako ima garanciju.
u petak mi je otisao hard disk mozda od tog silnog pritiskanja i jucer sam nabavio novog i stavio sam windowse i opet mi je ista stvar a garancija mi istekla prije mjesec dana i sad mi je vec glupo lupati po laptopu da mi ne ode i ovaj novi hard jer ja inace imam srece s hard diskovima
nema potpisa
Ne! PCMCIA slot uopce ne koristimIzvorno postao observer
nema potpisa
Joj nemoj tako... Koliko sam ja prije puta znao izlupati računalo... i sve se seftwarske greške u mojoj glavi srede...Izvorno postao observer
![]()
Dosta šale hehe... Kaj nemaš ti na to garanciju?? Vjerojatno je nešta unutar laptopa pa je najbolje da to odneseš na reklamaciju...
Ma ti si moj uzorIzvorno postao Krompirko
![]()
![]()
![]()
Da, to sam mu i ja za garanciju rekao.
No ako ju nema neka proba sam otvoriti laptop i vidjeti koji dio se kako ponaša po pritiskom, tj. neka vidi ako se gdje kakvi kontakti pod pritiskom diraju ili slično.
evo pomozite i meni, imam presario 1200us 700mhz 120 mb ram (trident cyberblade i1 8 MB shared max) 14gb disk, i pitam se zbog cega mi je toliko spor xp na njemu pa vas molim da mi odgovorite jel preslab za xp ili nesto treba promijeniti, napominjem da imam od takodje compaqa 733mhz 128 mb ram kompjuter i radi osjetno brze? ajde da ne otvaram dzaba tolike teme, kad mi se cini da je i ovo hw problem...
EDIT: ako ne zelis ekspermentisat po laptopu bolje odnesi na servis, kazes da ne koristis kartice, pa zasto ih ne izvadis iz laptopa, moguce je da je doslo do toga primjenom fizicke sile, mom laptopu ima jedno 4-5 godina i jos se drzi, jos koristi transformatore i sve tehnike da zauzima vise mjesta neg komp.
Hehe, pa recimo da je HW problem, fali ti RAM-a, nemozes ocekivati da ti radi XP sa 128MB, kad sam XP po sebi tolko zauzme i ne ostane ti nista, znaci dokupi jos RAM-a i stvari ce se osjetno poboljsati...Izvorno postao dino123456789
Bookmarks