Ovako, trebao bih si napraviti neku malo jaču omnicu za wireless cca 12-15 db. Zna li tko kakve dobre linkove o samogradnji omnica...
Ovako, trebao bih si napraviti neku malo jaču omnicu za wireless cca 12-15 db. Zna li tko kakve dobre linkove o samogradnji omnica...
Daš 670 kn i nemaš brige vjeruj mi,ja sam pokušao,poludio pa kupio.I radi mrak.
To je 12db, kaj ne?
Evo onda par pitanja:
Na koji AP, s kolko kabla i s kakvim kablom si spojen na nju?
S čim se spajaš s druge strane na AP i na koju udaljenost?
Koliko imaš signala?
15db,Siemens se555,7 metara kavela.S druge strane kantena sa sat.tanjurom signal 75 %.Mreža i net rade bez beda.Udaljenost oko 2 km zračne linije.Izvorno postao geniusboy
12 odnosno 15 dB dobitka !?
kod omnidirekcionalne antene!?
U odnosu na koji izvor zračenja?
U odnosu na dipol to je nemoguće, problem je postići toliko decibela i kod usmjerene antene. Netko tu nekog jaaakkkkkkkkkooooooo vara.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Izvorno postao Sljaka
Gle, ja ti mogu samo jedno potvrditi...
Sa Sat-kantenom i 15m Cavela703B u odnosu na 1km udaljen D-Link DWL-2000+ sa tvorničkom, 2db antenicom svojedobno sam imao 95-100% signala.
Svašta je moguće ali je glupo stavljati 20-25 db sat-kantu na jednu, a 2db antenicu na drugu. Najbolje je ravnomjerno rasporediti snagu antena na AP-u i na klijentu, ako je to moguće, pošto na AP često idvu vrlo skupe omnice...
Kolko sam ja skužio ova omnica od 15db je na Siemensu SE555, a na drugoj strani sat-kanta a onda je to sasvim moguće... (naravno, ako na Siemensa staviš odvojivi konektor, što sam ja upravo jučer napravio![]()
)
A uostalom buraz, ako radi i ima signala, koga briga za antene....![]()
![]()
![]()
Bookmarks