Join Today

Vidi rezultate ankete: Kakvi su vam BS mobiteli?

Glasači
37. Ne možeš glasati u ovoj anketi
  • Odlični

10 27,03%
  • Osrednji

14 37,84%
  • Loši

13 35,14%
Zatvorena tema
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 37
    Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC One
    Operater
    Tele2
    Godina
    34
    Bodovi
    8.726
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.726, Nivo: 22
    Bodovi: 8.726, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Proizvodi li BS dobre ili loše mobitele?

Potaknut mnogim raspravama o kvaliteti, funkcionalnosti, cijeni i dizajnu BenQ-Siemens mobilnih telefona, odlučio sam otvoriti ovu temu da svi mogu izraziti svoje mišljenje.
    Mislim da bi se rasprava pretežito trebala bazirati na one modele koje imamo priliku vidjeti na našem tržištu. (C81, EF81, EL71, S68)

Moje osobno mišljenje je da su mobiteli stvarno best buy u svojim cijenovnim kategorijama. Za male novce dobiješ mobitel s mnogim alatima, dobrom cijenom i odličnom opremom. Evo uzet ću za primjet C81, za 800 kuna dobiješ mobitel s BT_om, EDGE_om, 1.3 MP_om kamerom, solidnim zaslonom i memorijskim proširenjem do 1GB. A uz njega dobiješ stereo slušalice i RS-MMC od 128MB! Istina je da nisu na dobrom glasu, ali ljudima poput mene to ne smeta. Ono što se govori o softwareskim bugovima se riješava instalacijom novog fw_a. Što se tiće kvarenja, tu je garancija od 1 godine (iako ja kao dugogodišnji korisnik Siemens i BS mobitela nisam imao ama baš nikakvih iskustva s nekim velikim kvarovima). Dizajn neću komentirat jer je to subjektivno.

Sada meni nije jasno, zašto neki non-stop govore protiv BenQ-Siemensa? Ti ljudi imaju stvrano prevelika očekivanja za mobitel od cca 1000 kuna. Drugi proizvođači puno masnije naplaćuju proizvode poput ovih.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne pratim baš BS niti sam imao koji od ovih novijih, ali ono, slažem se s ovim što si ti napisao. Samo ja osobno recimo ne izdvajam BS ni kao odličan za te novce, a pogotovo ne kao odličan. No s druge strane ne smatram ih ni lošima. Zato sam ti u anketi i glasao za osrednji.
    Ali podsjetio si me na neko generalno stanje što bi ljudi htjeli sve najbolje za minimum love. Nije to samo kod mobitela ili BS-a specifično. Mene recimo malo ljuti kad u novinama ili na netu čitam reviewe od ljudi kojima su prošli (a možda pretjerujem, ali...) skoro svi mobiteli kroz ruke. I onda naravno da će tip koji je radio sa ne znam, N93, K800 ili bilo kojim iz te klase čudno gledati na nešto od cca. 1000kn. Ali nije to zato što netko to tako vidi, kao "to je smeće", nego jednostavno se čovjek navikne na kvalitetu i podsvjesno komentira jeftini proizvod kao loš ne imajući uopće na umu da će nekome taj mob biti maximalni doseg i da ima ljudi koji su presretni kvalitetom (jer mob čuvaju, a ne rade crash testove...) i funkcijama. Nije to uvijek slučaj, nekad je nešto jednostavno smeće. A jasno je da ima i ljudi koji vrlo objektivno i kvalitetno recenziraju proizvode...
    Stoga evo čisto zanimljivu si temu (barem meni) otvorio jer me zna nekad razočarati ponižavanje nekih firmi/proizvoda koji za klasu u koju spadaju zadovoljavaju.
    Na kraju krajeva, onaj tko recimo voli BS kupit će ga pa makar bio zadnje smeće na svijetu, iako je sve na tržištu prošlo barem minimalne provjere tako da je makar upotrebljivo kao rezervni mob ako ništa drugo. Zna se što u koju klasu spada...
    .ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
    MUSIC @ djdevelox.filefront.com

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    iPhone 8gb
    Operater
    Telje2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam imao c81, el71 i ef81, svaki me u necem razocarao (c81 los ekran, el71 losa kamera, ef81 ubitacno spor) ali sve u svemu mobiteli nisu losi. Sad im je jako pala cijena tako da nema razloga za pljuvanje po njima, toliko definitivno vrijede. Prije je situacija bila drukcija, ja sam ih imao cim su se pojavili i tadasnja cijena nije bila opravdana. (El71 sam mijenjao za novi d600 a ef81 za nokiu 6230i + debela nadoplata)

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    za sadašnju nabavnu cijenu c81-550,el71-oko 650 i ef81-850kn nisu loši i do te cifre bolji čak i na razini i bolji konkurencije po spec...ali ih je živa muka koristiti,boli glava..naviše me ef81 razočarao kao top klasa..-počevši od tipkovnice,do kamere pa do samog softa-katastrofa..

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    galaxy s
    Operater
    V.I.P.
    Bodovi
    9.796
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.796, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao BM0021 Pregledaj post
    Ja sam imao c81, el71 i ef81, svaki me u necem razocarao (c81 los ekran, el71 losa kamera, ef81 ubitacno spor) ali sve u svemu mobiteli nisu losi. Sad im je jako pala cijena tako da nema razloga za pljuvanje po njima, toliko definitivno vrijede. Prije je situacija bila drukcija, ja sam ih imao cim su se pojavili i tadasnja cijena nije bila opravdana. (El71 sam mijenjao za novi d600 a ef81 za nokiu 6230i + debela nadoplata)

takodjer imao c81 , el71 i ef 81.... svi do jednoga su imali nedoradjen soft. i po meni su to poluproizvodi . pod zadnje sam imao ef81 , imao je neku noviju verziju softa pa nije bio tako spor, al zato se je uredno resetirao kad bi slao malo veće podatke preko bluetootha, pa malo vibro neradi . uglavnom nikad više BS.
    www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
    moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    iPhone 8gb
    Operater
    Telje2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa da, za 850kn je ef81 odlican! Puno bi rađe njega nego k750 npr posto mi kamera nije najvaznija. Ali u doba kad sam ga ja imao vrijedio je oko 2000kn i tu cijenu definitivno nije opravdavao. El71 je bio oko 1500 sto je isto debelo previse ali sad cu mozda i dat 600tinjak kn pa si ga uzet za drugi mob.

Ja recimo nisam tak razocaran s BS i moguce da cu opet uzet neki mob (el71 najvjerojatnije)...
    Zadnji uredio Sljaka : 10-02-2007 u 19:03

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    galaxy s
    Operater
    V.I.P.
    Bodovi
    9.796
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao BM0021 Pregledaj post
    Ja recimo nisam tak razocaran s BS ...
    ja jesam i to full . po meni ne vrjede ni te novce ..
    Zadnji uredio Vatrogasac : 09-02-2007 u 10:59
    www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
    moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    N79
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    super su mobiteli samo sto nisu neka konkurencija ni po cijeni ni po kvaliteti
    After all...

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    bb pearl; nokia n93
    Operater
    T-mobile;Tele2
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Yo!Gurth Pregledaj post
    super su mobiteli samo sto nisu neka konkurencija ni po cijeni ni po kvaliteti
    bs su po meni konkurencija i po cijeni i po kvaliteti
    iPhone je tu....

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne pratim bas trenutno stanje BS-a i ne znam kakvi su im modeli, ali koliko vidim od ljudi koji ih posjeduje da nisu bas previse za preporuciti..

Prije sam stalno koristio siemense ali kad je stigla konkurencija, vidio sam koliko zapravo imaju mana i da ih je konkurencija pomela..

Od prijasnjih modela siemensa, mislim da su modeli SL45, SX1 te S65 bili strasni telefoni dok danas ovi noviji u kombinaciji sa Benq-om, prilicno zaostaju za npr SE-om ili Nokiom..
    Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!

Veteran250 Experience Points250 Experience Points10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    HTC One Mini 2
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    15.912
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.912, Nivo: 30
    Bodovi: 15.912, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja odkad znam za sebe koristim Siemens mobitele,počevši od S25 preko MT50,S45,A50,A55,S55,C60,C62,S65,sve do BenQ-Siemensa EL71.
    I mogu reći da NIKADA nisam imao nikakvih kvarova niti neželjenih pojava(Istina kad sam stavljao novi fw na EL71,istina krepao je zbog slabe baterije,ali stavljanem novog fw u servisu trajanje baterije se deebelo produžilo.)
    I mogu reći da mi stvarno dođe muka kada pogledam ljude oko sebe sve same Sony Ericssoni i ne da su različiti nego svi od reda K750i....
    Tako jer kad izvadim svoj EL71,stvarno se osječam posebno...
    A to što ljudi pljuju po BQS telefonima,jer uz toliku poplavu SE(manje aikoN-ovih)telefona tko više mari za nekog BSQ,ali ja sam stvarno (BenQ-)Siemens ljubitelj i moram priznati da mi bi se bilo jako teško odvojiti od
    mog telefona jer ga jednostavno obožavam.
    Šta je tu je ali to se neće nikada promjeniti...
    Moje skromno mišljenje...
    Zadnji uredio Sljaka : 09-02-2007 u 19:50 Razlog: nema prostačenja
    He, who laughs last, laughs best. He who laughs at Chuck Norris … dies.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    SE W302
    Operater
    vip
    Bodovi
    7.227
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.227, Nivo: 20
    Bodovi: 7.227, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    procitao sam samo prvih par postova. slazem se sa futuramom. mob je po mom misljenju jednostavno ok (govorim samo za c81 jer s drugim bs nisam radio pa ih nemam pravo komentirati). na njemu tehnickih kvarova nema, nakon updatea softwer je odlican, oprema za cijenu skroz dobra, memorija moze do 1Gb.... ja iskreno ne kuzim zasto ih se pljuca. jedini problem kod ovog modela je da dok ne stavis novi softwer ima bugova. ovo stalno spominjem dosadija sam sam sebi. po meni skroz pristojan mobitel s kojim sam skroz zadovoljan. i za informaciju imao sam preko 30 modela mob (alcatel 3 modela, motorola l2 i c118 i neki period koristio V3, SE T630,K310i i K300 i koristio dosta w800, nokia 3310,3060.....) i c81 me u nicem nije razocarao. nije nista posebno ali definitivno ni po cemu nije los mob
    computer freak

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    Vip
    Godina
    40
    Bodovi
    4.382
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.382, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Futurama Pregledaj post
    Ti ljudi imaju stvrano prevelika očekivanja za mobitel od cca 1000 kuna. Drugi proizvođači puno masnije naplaćuju proizvode poput ovih.
    Ne,ti ljudi nemaju prevelika očekivanja već za njih ne valja ništa što nije SE ili Nokia....Naravno da su u zabludi,ali neka....Ovo si dobro napisao da drugi za ovakve mobitele uzimaju kudikamo veće cifre od ovih...
    Zadnji uredio Sljaka : 09-02-2007 u 19:53

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Prepucavanja obrisana, držite se teme.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    BenQ Siemens C81
    Operater
    VIP, Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imao sam Siemens c35i, c45, c65, cv65 i sad imam c81. Nikad nije bilo nikakvih kvarova (osim na cv65 mojom krivnjom ) i mogu reći da sam prezadovoljan sa Siemensom/Benq Siemensom.

Gle ovo, kolko biste morali zdvojiti za mob drugog branda s tim karakteristikama kao što je c81. Radi se o svoti većoj od 1000 i više kuna. Gledano s tehničke strane, BS ugrađiva dosta dobre komponente unutra (pogledajte samo c81, ATi grafički modul).

Što se tiče softvera, u zadnje vrijeme i nije tolko bugovit. Problem je u tome što nije sistem previše organiziran pa dolazi do manjih komplikacija. Ista stvar je i sa Microsoftom. Kolko bugova i propusta pa samo rijetki pljuju po Winodwsima.

Po meni je BS najbolji omjer uloženog/dobivenog što se ne može reći za druge brandove. Najviše me živcira kad neki visoko cijenjeni proizvođač mobitela na skupi mob stavi 3,5 mb memorije i proglasi najelegantnijim mobitelom (npr. CV65 je imao 10MB memorije, moglo se oslobodit do 8MB i cijena je bila oko 600 kuna dok je Nokia 6101 bila kao "hit" za koju se moralo izdvojit oko 1500kn i imala je 3,5MB memorije).

Kao što je već napomenut, sve se greške riješe sa fw-om.

Toliko od mene, lijep pozdrav
    http://www.justbeonline.net @ web katalog
    jel bitno??!?

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    za 650kn je na crno,a ako se hočeš vrijeđat nastavi na pm,ja imam malo kulture i poštovanja prema kolegama na forumu pa takve uvrijede kao ti neću pisat,jer ne kanim zamarati time nikoga..
    iza svojih riječi stojim..imao sam preko 200mobova,tako da sam kompetentan raditi usporedbe...
    budalon ovde????kaj ti to znači?
    Zadnji uredio smogovac : 10-02-2007 u 03:11

Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benq-siemens nisam imao pa mi je tesko komentirati,ali sam zato siemensa ima pun k....
    jedanput mi je riknuo s45 star samo par dana i bio na servisu skoro mjesec dana.na c45 mi je riknula tipkovnica i to je to sto se tice kvarova.
    inace su stariji modeli siemensa(serije 25,35,45) bili ok i rado sam ih kupovao.
    sto se tice benq-siemensa,primjetio sam da svaki puta kad odem u t-mobile neko donese el71 na reklamaciju zbog kvara.da li je to stvar opcenito sa benq-siemensima,ne znam

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    Vip
    Godina
    40
    Bodovi
    4.382
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vjerojatno donesu na promjenu softweara.....
    Zadnji uredio Vedo : 10-02-2007 u 11:55

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zadnji siemens koji mi je ostao u dobro sjećanju je s75,bez obzira na neke bugove,odličan čvrsti markantni aparat...

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    Vip
    Godina
    40
    Bodovi
    4.382
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa recimo c81 ima isti hardwear kao i s75....

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    iphone 3g+ipod video 30Gb
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iako sam imao prije par siemens modela c45.s55,s65...ne bi se nikada više odlučio na njihovu kupnju.Nisam bio prezadovoljan zbog brojnih bugova ali i kvalitete izrade i siemensove boljke(na par modela serije S ispadaju tipke nakon par mj.).To je mobitel za kupit novi i koristit ga 3-4 mj.pa prodat.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SX1 je bio dobar telefon ali se meni dosta cesto resetirao pa sam ga frnuo, imao je svoje prednosti i mane ali dobar, ona tipkovnica je bila skroz cudnovata ali nakon tjedan-dva dana privikavanja, prva liga...

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da,u to su vrijeme dosta iskočili s tom tipkovnicom.Bila je svojevrsno čudo ako to smijem tako nazvat,na tržištu.Sx1 je bio stvarno super tel.i dobro se nosio sa nokiinim symbianima.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zatim S65 koji je stvarno bio dizajniran vrhunski, dan danas kad ga vidim kod nekoga u gradu, izaziva euforiju kao nekada...

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da,imao sam taj mob.Bio je stvarno o.k.Imao je lijep,robusan izgled sa srebrnom i crnom komb.boja.Jedan od prvih megapikselaša(1.3mpx) i to je ono što je bilo sranje.Kamera je bila ne osjetljiva na boje(tj.slabo osjetljiva).U to vrijeme bio je konkurent k700..ali se mogao sakriti iza kamere koju je k700 imao.

I naveo bi još SL45...u svoje vrijeme izazvao booom..mp3,čovječe!!!Tko je to tada imao bio je faca.Mob i dan danas izgleda bolje i modernije od večine telefona koji izlaze u današnje vrijeme.
    Nadam se da će jednog dana doživjeti reinkarnaciju sa svom new tehnology.
    Zadnji uredio Sljaka : 10-02-2007 u 19:05

Zatvorena tema
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Nokia 7610 - dobre i loše strane
    By dbogdanic in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 42
    Posljednji post: 14-03-2006, 13:01
  2. mpx200 - dobre i loše strane
    By Darko-zg in forum Windows Mobile
    Odgovora: 78
    Posljednji post: 22-04-2005, 22:48