Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    slvr
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

savjet canon s3is-eos300d

pozdrav svima na forumu
    dakle trebam savjet za sljedeću dilemu: nedavno sam kupio s3is, na koji sam prešao sa sony w1, i s kojim sam izuzetno zadovoljan. intenzivno sam ga koristio na ljetovanju i dobio zaista dobre fotke... no danas sam dobio ponudu da ga zamjenim za eos300d i nisam siguran dali da to napravim. zamjena bi bila aparat za aparat, oba imaju standardnu opremu; torba, kartica 1gb, punjač i baterije a eos ima standardni objektiv iz kita u kojem je prodan. s3 je star 2 a eos 6mjeseci.
    fotografijom se bavim amaterski i s ljubavlju ali s obzirom da sam novinar i namjeravam upisati tečaj fotografije na otvorenom u zg. lako bi mogao prijeći na profesionalnu stranu.
    zanimaju me sva razmišljanja o ovoj temi i unaprijed se na istima zahvaljujem.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da nemaš što razmišljati.
    300D je ipak DSLR koji pruža toliko mnogo mogućnosti pogotovo sa dodatnom opremom se S3 gubi već u samim početcima utrke, tj nema teorije da ga S3 prati bez obzira na rezoluciju.
    Ali onda opet to je tvoja odluka. Ja znam da bih ju doneo na tvome mjestu u korist 300D.

Mislim ipak si rekao da se misliš ozbiljnije baviti fotografijom, a to sa S3 ti baš neće ići.
    Da imaš neki napredniji prosumer možda, ali S3 ne spada čak niti u tu klasu.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    slvr
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala na odgovoru, no malo sam pretražio cjene po netu i odustao od zamjene. koliko vidim novi eos400d je oko 6500kn, što bi trebalo značiti da će seriji 350 sada pasti cjena pa računam da ću radije tražiti takvu ponudu. a možda se i zadržim na svom fotiću jer je zaista dobar a pitanje koliko bi znao koristiti slr.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pogledaj novi Panasonic FZ 50. Cijena mu vrlo brzo pada i on je zamjena za FZ 30 kojeg će povući sa tržišta. 10MP, extendid zoom, brdo opcija, brz aparat sa mogućnošću ručnog zumiranja preko prstena na objektivu. Sve u svemu, aparat je jako dobar (bar se meni takvim čini)
    Imaš ga za 4300 u dućanima (ne svim ali se da naći)
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    slvr
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala na savjetu ali mislim da su canon i panasonic do neke mjere ista stvar samo što je panasonic napredniji jer je i noviji model, ne znam dali zaista spada u neku drugu kategoriju; ultrazoom ili nešto drugo, ...s druge strane canon mi već nudi, bez dodatnih troškova, manualne kontrole i upoznavanje sa stvarima koje će na dSLRu biti osnove i koje tada neću morat prolaziti. a panasonic je samo tisuću i koju kunu skuplji od eos350d-a, a koliko shvaćam iz tekstova po forumu slr kakav takav je vrhunski fotić ostalo su manje ili više dobre zamjene prilagođene širokim prostranstvima potrošačke elektronike.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao kluk
    hvala na odgovoru, no malo sam pretražio cjene po netu i odustao od zamjene. koliko vidim novi eos400d je oko 6500kn, što bi trebalo značiti da će seriji 350 sada pasti cjena pa računam da ću radije tražiti takvu ponudu. a možda se i zadržim na svom fotiću jer je zaista dobar a pitanje koliko bi znao koristiti slr.
    Promakla mi je iva tema do danas...ne znam kako...sve mi se to cesce dogadja...damn

Ali evo da kazem nesto, bez obzira sto je prica vec zavrsena.

Koliko god bi ovo moglo od mene cudno zazvucati, mislim da si ispravno odlucio. S3 IS je odlican aparat, naravno po performansama se ne moze mjeriti sa SLR modelima, ali niti njegove mogucnosti nisu za potcijeniti, naprotiv. Navedeni aparat, je po mome sudu broj jedan ultra zoom klase, danas, a najveci manjak mu je cijena, koja je ipak visa nego u konkurenata. Pored toga aparat je vrlo kratko na trzistu i spada u recentnije modele, sto je svakako plus ako se odlucis na eventualnu prodaju.

300D je pak stara raga od aparata. Prvi DSLR digitalac za siroke narodne mase...ne zaboravimo da prvi vrlo cesto nose odradjene djecje bolesti. Tako i 300D. Naime ima SLR modela koji su na trzistu i desetak i vise godina pa jos uvijek dobro kotiraju. 300D nije jedan od tih. To je daleko najneuvjerljivije SLR kuciste ikada napravljeno. Nepostojan je, prilicno ne ergonomski izveden, "jeftin" na izgled i dodir. Plastika je cak lose kvalitete i vidjeh par modela kojima se nakon godinu dvije guli boja... Dakle sve u svemu ne bas ideal SLR aparata.

U konacnici s obzirom na cinjenicu da se ne radi o kupnji novoga aparata vec o zamjeni, ja bih ostao pri S3. Radje bi se odlucio na prodaju S3 - ojke i kupnju DSLR modela nesto vece kvalitete i novijega datuma od 300D (dakle, 350D, 400D, Nikon D50, Nikon D70s, Sony alpha...).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    slvr
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala i tebi bimbi. čitao sam tvoje postove i drago mi je da je netko s tolikim znanjem potvrdio moja razmišljanja. da zaključim ovu raspravu; odlučio sam se još neko vrijeme zadržati na s3 pa ga kasnije prodati i zamjeniti dslrom, ali mislim uzeti rabljeni analogni slr i krenuti s njim...no to je druga tema. hvala još jednom svima na savjetima.

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove