Mogu li se dva računala (laptopa) spojit bežično bez antena, i koje još vrste bežičnog spajanja imaju?:bunny:
Mogu li se dva računala (laptopa) spojit bežično bez antena, i koje još vrste bežičnog spajanja imaju?:bunny:
A life? Cool! Where do I download one of those?
pa ako imaju bluetooth, mogli bi se preko BT-a spojiti...
toliko ja znam![]()
Ne mogu se spojiti bez antene, ali mogu s antenama koje su već ugrađene u laptop.
Tako većina novih laptopa ima Wireless (802.11b/g) i antena za njega je ugrađena u samo kućište.
Druga, ali lošija mogućnost je spajanje Bluetoothom (manji domet, sporije)
Znači ako imaju 802.11b/g WLAN mogu se spojit bez dodatnog kupovanja antene? Moj ima 802.11b/g i neki priključak sa strane vjerovatno za antenu...acess point?
Tako je, ako oba imaju WLAN, mogu se spojiti bez dodatnih antena (dodatne antene trebaju ako je ta udaljenost veća od ~50m (~100m na otvorenom))
Tnkx!![]()
kako se onda spojiti ?? jeli se mozemo direktno ili preko necega??Izvorno postao Dark
Ako su dvojica-trojica, onda ad-hoc, a za više ljudi svakako stavit neki AP.
Ovisno o tome da li je unutar te udaljenost i da li bi to bilo za stalno ili samo trenutno.Izvorno postao Skener
Ako je unutar te daljine i trebalo bi ostati duže vrijeme, najbolje rješenje je kupiti neki Wireless Access point (npr. ovaj - ja imam gotovo isti i super radi) tako da on bude posrednik, a ako je to na kraće vrijeme, onda se može postaviti da jedno računalo glumi AP (sporije i lakše može doći do zagušenja, ali i jeftinije)
Ako je udaljenost veća od gorenavedene, onda trebate wireless kartice sa priključkom za vanjske antene, antene (omnica, kantena...) i LOS (optička vidljivost)
Bookmarks