Prva stvar koja mi pada na pamet je Hamachi, al uzmi u obzir da se to sve naplaćuje po prenesenim megabajtima... Ako ti je prijatelj blizu, razmisli i o WLAN rješenju - trošak će vam bit od 300-tinjak kn na više, ovisno o udaljenosti.
Kako da spojim dva kompa preko ADSL-a.
Zelim se spojit sa prijateljem, da si mozemo slat razne fileove, pa me zanima kako da to napravimo.
Oprostite ako sam otvorio u krivom forumu thread, ili ako je vec bilo govora o tome, i ako je bilo govora , moze link na taj thread?!?
Prva stvar koja mi pada na pamet je Hamachi, al uzmi u obzir da se to sve naplaćuje po prenesenim megabajtima... Ako ti je prijatelj blizu, razmisli i o WLAN rješenju - trošak će vam bit od 300-tinjak kn na više, ovisno o udaljenosti.
Udaljeni smo nekih 0,5-1 km tako da od WLAN-a nista...
A gdje ono mogu skinut?
Pa zašto ne? Ako imate LOS (Line Of Site = direktnu optičku vidljivost da ništa ne smeta) možete bez problema uz pomoć dvije WLAN kartice (svako po jednu) te (satelitskih) kantenica.
http://www.hamachi.cc/
Ma nece ic preko WLAN-a, jer ima puno zgrada između nas.... a i ne zelim to...
A hvala za ovo![]()
moze li meni netko objasnit kako taj program radi!!?! hvala
Uf to ti je najveći problem. Pa ako nisi skinuo na hrvatskom jeziku onda skini jer je jednostavnije. Dalje bi trebao sve sam znati.
Program kreira virtualnu P2P LAN konekciju pa ti se u Network Connections pojavi dodatna veza kao da si na normalnom LAN-u. Prije toga netko mora napravit server, a ostali klijenti se spojit na njega. Nadalje shareaš nešto i to je to.
aha, nisam primijetio, ok hvala![]()
evo ovako kupi mrežnu wirles karticu ap i omnicu it o spoji i imali bute signal oko 70% možda i više samo ako ste u zgradama po mogučnosti da tvoj fren stavi kantenu na zgradu i ti stavi omnicu na zgradu ali omnica i ap su dosta skupi pa raže napravi satkantenu kupi tanjur za satelitcku antenu u usmjeri ga prema svome frendu tako on i prema tebi
kud izvuce ovu temu???
A i reko sam vec, necu preko wlana..
Ai uspjeli smo se vec povezat preko ovog...
Kako to spojiti na wireles karticu??? Mislim satelitsku antenu , jel se spaja na LNB ili???Nisam nikad cuo za to. Na koju udaljenost moze hvatati???Izvorno postao LORRY
Satelitski tanjur postavis naopako i maknes LNB , zatim napraviš kantenu od npr. pixe od Nitro razređivača , kupiš kabel i odgovarajuče konektore i spojen si. To je sad "bukvalni" opis. Ja lovim signal na priblizno 7-7.5km od AP-aIzvorno postao Black_Hawk
Može i kutijica od Nescaffea.![]()
Bookmarks