I ako treba prevest, znam jednog prijatelja, polu englez polu hrvat koji bi ovo mogo lako prevest.. eto, ako je potrebno..
Pozdrav svima na forumu.
Pošto se na ovom forumu pojavio (ne)određen broj ljudi koji nikako nisu zadovoljni radom i uslugama generalnog zastupnika Motorole za RH odlučio sam u svoje a nadam se i u ime mnogih vas obavijestiti nekoga u Motoroli (Europa ili SAD -nebitno) o trenutnom stanju i odnosu zastupnika prema korisnicima.
E sad ima jedan problem; naime ja ne govorim /pišem/ engleski dovoljno dobro da bih bez grešaka slijedeće pismo:
Poštovanje!
Šaljem Vam ovaj e-mail u svoje ime i ime dolje potpisanih, s namjerom da Vas obavijestimo o trenutnom (lošem) stanju za korisnike. Kao što vjerojatno znate generalni zastupnik za Republiku Hrvatsku je poduzeće RAM 3 iz Zagreba. Najveće kritike uputili bismo radnu njihovog servisa i odnosu prema kupcima. Poto ne znam koliko ste obaviješteni o stanju na našem tržištu smatramo se dužnima reći da ovo poduzeće jednostavno ne trudi ponuditi niti osnovne informacije o svojim (Vašim) proizvodima. Naime njihova stranica ( www.ram3.hr ) već je nekoliko mjeseci u izradi i ne pruža baš NIKAKVE informacije. Ukoliko netko zatreba samo običan telefonski broj servisa za svoju Motorolu tu informaciju neće tamo pronaći. Isto tako jednostavno nam je neobjašnjivo da neki Vaši telefoni na naše tržište dolaze za velikim zakašnjenjem u odnosu na ostatak Europe. Primjerice model MPx 200 došao je na naše tržište sa gotovo godinu dana zakašnjenja. Svjesni smo da naše tržište sa 4,5 milijuna stanovnika ne može biti niti približno značajno, kao npr. njemačko, ali smatramo da barem nekoliko primjeraka uređaja može doći u neko razumno vrijeme. Ne znamo da li je za takvo stanje "zaslužan" generalni zastupnik ili netko drugi, ali korisnici su opet zakinuti. Nadalje, sustav davanja jamstva (u odnosu na druge proizvođače telefona) iznimno je rigorozan. Pomalo je neshvatljivo da primjerice kod generalnog zastupnika, u njihovom servisu, niti pod kojim uvjetima display (unutarnji/vanjski) ne ulaze u jamstvo. Nekoliko korisnika prijavilo je neugodna iskustva sa izmjenom ekrana na telefonu, gdje im je novi ekran naplaćen više od polovice vrijednosti novog telefona. Nadalje, jamstva (barem u Hrvatskoj) jednostavno pokrivaju gotovo samo softverske kvarove, što jednostavno ne može biti realno stanje. Pošto mnogo država uživa puno bolju podršku, smatramo da bi i hrvatski korisnici mogli barem dobiti jedni Web stranicu na kojoj bi mogli pronaći informacije o proizvodima i eventualno nešto dodatnog sadržaja. Iako je adresa www.motorola.hr uredno registrirana u Hrvatskoj, upisivanjem te adrese u browser jednostavno se ne dobiva ništa, pa makar i ona legendarna poruka da je stranica u izradi. Evo nekoliko informacija o toj registriranoj domeni:
Vlasnik: MOTOROLA GmbH
Adresa : Bosutska 9 , Zagreb
Odgovorna osoba : Adrijan Vazdar
Admin.- tehnička kontakt osoba : Lejla Bjedov
Smatramo da bi ionako loša situacija bila još i lošija da nije Vodafone-a i T-Mobile-a, jer preko njihovih centara i partnera korisnici barem nešto dobivaju. Nije niti potrebno reći da je su njihovi telefoni brandirani što im ograničava upotrebu, ali barem rade koliko-toliko dobro. Ponuda nebrandiranih modela kod generalnog zastupnika također je siromašna.. Zapravo da budemo precizniji, ne znamo kakva je, jer to nemamo gdje provjeriti. U današnje vrijeme interneta , osobni odlazak do zastupnika da bi se saznale samo neke osnovne informacije, smatramo u najmanju ruku smiješnim. Naravno da ne stanuju svi korisnici u blizini, pa bi neki korisnici trebali prijeći više stotina kilometara.
Neki proizvođači su uložili malo vremena i dobre volje i ponudili podršku za svoje proizvode na hrvatskom jeziku. Na primjer Nokia http://www.nokia.com.hr/ ili SonyEricsson http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...te=ph1&zone=ph .
Za kraj nekoliko pitanja:
1. Hoće li ikada hrvatski korisnici doživjeti bolju podršku od strane generalnog zastupnika?
2. Možemo li u skoroj budućnosti (za 12 mjeseci) očekivati otvaranje neke službene stranice na kojoj bi korisnici mogli pronaći nešto upotrebljivo?
Pozdrav u moje ime i u ime svih niže potpisanih.
P.S.
Pošto ovaj e-mail smatramo nekim ozbiljnim pokušajem da se promijeni krajnje loše stanje svi se potpisujemo pravim imenom i prezimenom i pripadajućom e-mail adresom.
Josip Sinković - motorola10@gmail.com
-----------------------------------------------
Eto narode, ako je tko voljan prevesti neka se javi, a svi ostali ukoliko smatrate da niste zadovoljni podrškom ubacite svoje cijenjeno ime i e-mail adresu.
Svi prijedlozi,dopune i ispravci ovog pisma dobrodošli su.
Pozdrav!!!!
Zadnji uredio merlin10 : 13-08-2006 u 17:08
WEB:/Merlinova učionica
*/\/\otorola Moto G, Defy*
I ako treba prevest, znam jednog prijatelja, polu englez polu hrvat koji bi ovo mogo lako prevest.. eto, ako je potrebno..
Zadnji uredio prof.Immortalis : 13-08-2006 u 21:04 Razlog: micanje imena i prezimena i maila
Prvo i osnovnom, neznam kome tocno u Motoroli bi trebal poslati ovaj mail, a da budes 100% siguran da ce ta osoba to i procitat, te da ta osoba ima dovoljno utjecaja da odreagira na ovaj mail, bilo da ga prosljedi nekome vaznijem, bilo da provjeri stanje u RAM-u. Dakle to je prvaq stvar kaj moras odkrit!
Drugo, ja bi skratio pismo, jerbo ipak treba dosta vremena da ga procitas te koncentracije. Definitivno bi izbacil ovo di spominjes nokiu i SE.
Trece, da bi ovo pismo imalo sto jaci effekt, trebal bi "dokaze", dakle ne samo rijeci da nismo zadovoljni uslogom, vec to i na neki nacin dokazat. Dakle, ak imas racun, potvrdu od servisa gdi pise nesto sto nebi smjelo pisat, to bi trebalo priloziti ovome pismu, tek tad ce dobiti na tezini!
Ja na svu srecu jos nisam moral u servis, odnosno nisam trebal posjecitav RAM, al definitivno me zivcira kaj im je stranica u izradi vec 6 mj. to je totalno ne profesionalno, ak su i krenuli u izradu nove stranice, mogli su staru ostavit dok nova ne bude gotova, al nekak mi se cini to kaj im je stranica dolje, nema veze s izradom nove![]()
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
Možda bi bilo pametnije da ne ostavljate svoja puna imena tu na forumu, nego da recimo šaljete na neki mejl koji ćete odrediti (recimo merlinu, s obzirom da je on idejni tvorac ovoga), pa nek ih on sve kasnije skupi i lijepo stavi u taj mejl. Tak će imati puna imena i vaše mejlove, a opet neće nitko morati na javnom forumu to ostavljat.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Editirao sam i makao ime i mail.
Di sad trebamo poslati podatke?
Potpuno te podržavam![]()
Možda bi se dalo prevesti nekim programom, potražit ću malo po netu...
Imam prijedlog...
Jeli se slažete da svako prevede po malo teksta, tako ćemo brže obaviti to?
Ja znam engleski dosta dobro. Tko još ima volje prevoditi?
OK prijedlog prihvaćenIzvorno postao whiteboy
Ime i e-mail adresa može na slijedeći e-mail:
motorola10@gmail.com.
Ukoliko ste već poslali svoj mail ne PM ili na drugi moj mail bit ce dodano.
Prijatelj prijateljevog prijatelja, porijeklom Hrvat radi u support Motorole u SAD-u, covjek dovoljno dobro pozicioniran, da e-mail ovakvog sadržaj primi na znanje. Reakcije ipak ovise o nekom drugomIzvorno postao Smrt
Zašto izbaciti, nek vide da se i veći od njih trude postići nešto u Hrvatskoj. Ako tražimo malo možda ne dobijemo ništa, zato tražimo što više pa možda dobijemo barem malo. Ali ako ne tražiž ništa ništa ćeš i dobiti.Izvorno postao Smrt
Njihovi računi su uvijek u redu (i visokiIzvorno postao Smrt
... Ali bit problema i jest u tome da potaknemo nekoga da promijeni ono što se ne može tako lako dokazati. Npr. ako ti neko u servisu spomene (žensku) rodbinu u negativnom kontekstu ako nema svjedoka nemožeš to dokazat, kao što ja ne mogu dokazat da mi je ekran otišao tvorničkom greškom. Jedno jutro upalim mob i ekran ima sive fleke po sebi, onda ostane bez boje i fajrunt. Nema servisa. Ekran košta 800 kuna, a mobitel platio 1300 i dva tjedna ranije. To su stvari koje bole. Čemu onda dobivamo granciju, ako se ne može iskoristit?
Vidiš i sam, nema NIŠTA, a zašto? Zastupaju velike firme, a ne nude ništa. Da živimo 20 godina ranije nikome ništa, ali danas...tako ne bi smjelo ići.Izvorno postao Smrt
Zadnji uredio Inovator : 13-08-2006 u 23:10
Ram3 je vrh sprdanja sa korisnicima i strankama hrvatskoj , a vjerojatno i šire.
ti mobovi i tak ne rade nikako nego su poluproizvodi a oni još samo pogoršavaju cjelokupan dojam.
mogle bi se knjige o tome napisat
Zadnji uredio AutoXpert : 13-08-2006 u 17:48
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
@Merlin
I dalje mislim da u pismu bi se trebali navesti konkretni primjeri zasto ljudi nisu zadovoljni s njima, a evo i vise razloga zasto:
1. stavi se u poziciju odgovornog covjeka u Motoroli, on ce citat taj mail, zakljucit ce da se nekoliko ljudi pobunilo zbog cijena servisa kod njihovog distributera, sto oni vrlo vjerovatno nemaju s time nista i sto sad?, nista oni tu ne mogu/ ne zele se mijesat, odnosno nie im u interesu, il ces jednostavno dobiti odgovor, da oni zale zbog nekih problema koje ste imali, al da za sve ostalo je nadlezan RAM i da se njima obratite
2. ako je praksa, odnosno standard, da niti u jednom motorolinom servisu diljem svijeta pod garanciju ne ulazi disply, onda RAM-ovci nisu nista lose napravili, tj oni nisu kriv
3. covjek moze pomislit, da neka druga firma zeli preuziti zastupnistvo, pa da sad podmece ovoj firmi da ne valja, te je na vrlo jednostavan nacin prikupila brdo potpisa i mailova.
Ali ako ti dodjes s mailom, gdi ima stotine navedenih primjera konkretnih stvari, koje jedan distributer i serviser ne bi smio raditi, onda ce to imat 100 puta vecu dezinu, te ce se covjek koji ce to citat bogme zabrinut te ic provjerit kak stvari stoje.
Probaj cim vise konkretnih primjera prikupit!
Kaj se tice tog poznanika, od njega nabavite mail covjeka kojem morate poslat to pismo, dakle nekog tko radi s zastupnicima, tak da mail dojde direktno k njemu.
Da nebi bilo zabune, ja totalno podrzavam ovo pismo, samo zelim da ima svoju tezinu, kako bi se neke stvari onda i pomaknule na bolje![]()
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
Ok nema frke, hvala na prijedlozima. Dakle poziv svima koji su na neki način u mogućnosti dokazati neažurnost i/ili neprofesionalnost poduzeća RAM3 neka na gore navedeni mail šalju sve što imaju, dakle kopije nepravilnih računa, naplatu rada koji nije izvršen ili bilo što bi moglo poslužiti kao dokaz. Neka iskustva možeta pronaći na: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...akav+zastupnikIzvorno postao Smrt
svaka cast ljudi,to je perfektan potez(svaka cast merlin).Jedino sta mislim da bi prije svega trebalo napravit,jednostavno poslat e-mail ili otici nekoj drzavnoj instituciji koja ce se pozabaviti sa RAM3.Osim toga bilo bi dobro kad bi netko prosao i pod navodnike"kao da mu je phone pokvaren"otic i odnest im,te ih snimit sa nekakvim diktafonom ili kamericom kako postupaju sa korisnicima,te uz onaj navedeni e-mail poslat i neki video ili audio isjecak,pa da vide kakv im je odnos sa korisnicima.
U svakom slucaju imate moj glas![]()
samo mala nadopuna prvog posta, koliko vidim motorola.hr radi tj. preusmjerava na http://direct.motorola.com/hellomoto/index.htm
inace nisam nikada bio kod njih na servisu pa ne mogu ni komentirati kako rade![]()
Možda su neki od vas imali Motorolin katalog modela za hrvatsko tržište(E2, L7,V3x, U6, V3, V3i, V235, V177, C139, C118, L6, L2, C261, V360v)
Tamo piše: Motorola GmbH, predstavništvo u RH, 10000 Zagreb, Bosutska 9
Besplatni broj za podršku korisnicima: tel:0800/223003, fax 0800/223009
e-mail: info@motorola.hr
Bit će da je RAM3 dobio otpusno pismo...![]()
Koliko sam upoznat, RAM3 je "podružnica" nečeg što se zove (drumroll...): RAM2. A RAM2 je u Sloveniji.
Odnosno, da budem precizniji, Slovenci imaju zastupništvo za, ako se ne varam, cijeu ex-Yu, od Vardara pa do Triglava, i od Đerdapa ap do Jadrana. KAo što je i slučaj sa AutoCommerce-om i zastupstvom Fiat/Lancia/Alfa, kad su se naši htjeli pobunit i oduzet zastupništvo Slovenciam ovi su dali takve garancije u banku da naši (svi skupa zbrojeni) nisu mogli ni izgovorit taj broj. A Fiata boli neka stvar, dok god zarađuju.
Brijem da je s Motorolom ista stvar, i da će eventualne pritužbe ovog tipa završit (više-manje) forwardirane od neke Motorole GMBH (ili koje već) u Motorola.Slo, kao "vidite vi to, to je vaša stvar") a ovi će to proslijedit u RAM3 koji će opalit reply na mail s tekstom tipa "žao nam je ... blebete blabete ... ako izvolite navratiti do nas sigurni smo da ćemo sve probleme riješiti na Vaše i naše zadovoljstvo". Tako nekako, uz "srdačne pozdrave". I to će na tome ostat.
Jedini način za promijenit nešto je da se neki drugi igrač zainati, pa da uz njega stane hrpa korisnika, pa da se promijeni zastupnik. A to je loooooooong shot, koji ima mikroskopske šanse za uspjeh. Ako i takve.
U svakom slučaju, ja ću se potpisat drage volje, čak i punim imenom i prezimenom, ali mislim da to neće pomoći. Trebalo bi imati konkretne slučajeve, pa krenut od hr. društva za zaštitu potrošača, pa onda dalje. Ovako ćemo ispast 10-20 ljutih Hrvata, što je njima zanemarivo.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
do prije godina dana pratija san nekoliko stranih foruma/stranica na kojima korisnici pisu svoje reviewove i ni tamo korisnici nisu bili zadovoljni motorola servisom
radilo se o korisnicima iz vise drzava, ukljucujuci i one velike tipa Njemacka, Francuska, VB, SAD ...
e sad ako u motoroli citaju ta iskustva korisnika onda vec znaju situaciju, a ako ne citaju znaci da ih nije ni briga
kazem da je to bilo prosle godine, kakva je situacija sada - neman pojma
mislim da se ovim neće ništa riješiti...![]()
Motorola MPX220@T-mobile
imaj nade...Izvorno postao Buky
![]()
Da, mislim da ću se i ja potpisati. Zbog toga što sam a vipu dobila garanciju za v3 samo godinu dana, a moja rođakinja u švicarskoj dobila je za istu v3 2 godine garancije. Ostalo sve super, samo me smeta ta garancija.
to je zato što nismo u EU, protiv toga ne možeš ništa jer večina proizvoda što se radi u EU(radim sa sličnim stvarima) ima 2 god. garancije za njih, za sve ostale je godina.Izvorno postao Baby_Blue
Bookmarks