evo kako sam naslov kaze kupujem fotoaparat do 4500kn
nekako sam najblizi fuji-u s9500
jedino na tom modelu kaj me muci je to kaj nema IS
jel ima mozda neko iskusniji pa da mi kaze o kojim jos fotoaparatima da razmislim?
hvala
evo kako sam naslov kaze kupujem fotoaparat do 4500kn
nekako sam najblizi fuji-u s9500
jedino na tom modelu kaj me muci je to kaj nema IS
jel ima mozda neko iskusniji pa da mi kaze o kojim jos fotoaparatima da razmislim?
hvala
Pa za te pare imaš izbor aparata: Sony H5 ili Canon PowerShot S3 IS koji ima stabilizaciju, a košta 3600-3800Izvorno postao jed2i
Pogledaj linkove
http://www.e-fotografija.com/cro/pub...icle_216.shtml
http://www.dpreview.com/news/0602/06022111canons3is.asp
Znam da ovi aparati nisu iz iste klase koju ti navodiš ali...
Camera Obscura - the best camera ever :)
Pa, ja cu biti dosljedan savjetima koje dijelim ljudima u posljednje vrijeme, a koji misle izdvojiti svotu slicnu ovoj koju i ti podrazumijevas dati za buduci foto aparat.
Dakle, da malo i obrazlozim zasto zastupam stav koji zastupam.
Klasa ultra zoom aparata profilira se sve vise u smjeru modela koje smo nekada nazivali prosumer klasom. Izmedju dvije spomenute klase sve se vise desava svojevrsna fuzija, tako da u zadnje vrijeme na trzistu dobivamo hibridne modele koji uzimaju najbolje iz obiju klasa. Ti modeli cijenom su se izrazito priblizili donjoj granici, odnosno entry level DSLR foto aparata.
E sad, podrazumijevam da ljudi koji se odlucuju na kupnju u ultra zoom ili prosumer klasi, imaju vec nekoga pojma o fotografiji. Znaju sto hoce i ocijenili su da su im ipak performanse najbitniji dio foto aparata. Od aparata traze vise i imaju odredjeno znanje da potencijal foto aparata iskoriste.
S obzirom na prethodni odlomak, zakljucujem kako takvom profilu ljudi ne bi bio bacen novac, a da ga uloze u neki SLR model. I to iz vise razloga. Naime, ako su vec planirali kupnju ultra zoom modela ili prosumer modela, imaju zbanje i zahtjeve koje ce vrlo dobro uklopiti u medjudjelovanju i koristenju i jednoga SLR modela. Nadalje, SLR aparat omoguciti ce im i neslucene mogucnosti, te vrlo vjerovatno i potaknuti zelju za ucenjem novih stvari i time zelju za iskusavanjem i provodjenjem u djelo novih fotografskih ideja. Posjedovanje ultra zoom aparata ili prosumer modela, vjerojatno ne bi dovelo do istoga, a da korisnik cak i krene u takvome smjeru, mogucnosti ultra zoom ili prosumer modela, koliko god velike bile, korisniku bi uskoro postale faktor ogranicenja.
Upravo iz svega navedenoga smatram kako bi opravdana odluka nekome tko ima odredjeni fond fotografskoga znanja i odredjeni fond kuna, slican ovome s kojime ti raspolazes, bila odluka na kupnju SLR modela digitalnoga foto aparata.
E sad, kupnja SLR digitalca ima i jednu veliku manu.
Najcesce, se ljudi koji kupe SLR, da to tako kazem, navuku na fotografiju, ima i iznimaka naravno, ali sad govorim o vecini. Posto je kolicina opreme koja se na trzistu za DLSR aparate nudi, ogromna, vecina od tih ljudi navuce se i na kupnju odredjene fotografske opreme, pa u konacnici u razdoblju od godinu, dvije, ne da 5000 kn koliko aparat kosta sa osnovnim objektivom, vec izdvoji cesto 10000 ili vise kuna.
Svejedno, moj savjet ti je u konacnici Nikon D50 u kitu sa osnovnim objektivom 18-55.
Cijena nevednoga aparata u ducanima u RH je nesto iznad 5000 kuna, ali ima i jeftinijih mjesta za kupnju, pa ti ja tako navodim jedno:
www.fotoaparati.net
Vise o iskustvima ljudi koji su ovdje kupovali i o nacinu na koji to sve funkcionira, na sljedecemu linku:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...otoaparati.net
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
bimbi puno hvala
sad sam vidio da izlazi i s9600 od fujia
tako da dok njega cekam imam vremena razmisljat o kupnji fotoparata
Mislim da treba pričekati, i čim izađe uzeti S9500 prije nego li ga povuku ako već hoćeš fuji-a.Izvorno postao jed2i
Jer će onda ovome S9500 na kratko pasti cijena.
To će biti dobar ubod.
Mislim da ti se neće isplatiti S9600 jer kao unaprijedili su procesor, malo veći vanjski lcd, i brži autofokus (sumnjam ali sve je moguće).
Od toga svega mislim da je jedino fokus bitan spominjanja.
Ali znajući fuji mislim da će mu poprilično dići cijenu u odnosu na S9500, a to ne opravdava ova unaprijeđenja jer sumnjam da je neka velika razlika.
A sve ostalo je ostalo isto.
Bookmarks