Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6
    Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    T630
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

PowerShot A610 (A620) i IXUS 750

Proučavanjem i čitanjem postova zaključio sam da je Canon PoweShot A620 (A610) idealan fotoapart za mene po zahtjevima i cijenovno. To se je baziralo na cijenu od 1900 kn + 200kn za baterije i punjač + 160kn SD kartica od 512M. Međutim po ovoj cijeni više nije moguće nać taj fotoaparat. Prodavač mi nudi drugi model, Canon IXUS 750 po cijeni od 2350kn i dodatnu punjivu bateriju za 130kn. Zanima me usporedba ova dva aparata i mogući prijedlozi za druge aparate u toj klasi. Inače to bi bio obiteljski fotoapart ( imam klince od 6 i 10 godina).
    Lijep pozdrav!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ponajprije, usprkos tome sto kazete, kako ste vec proucavali postove po forumu, vam zelim skrenuti paznju na teme od kojih bi mogli imati koristi s obzirom na vase nedoumice pri kupnji:

http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=22305
    http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23301
    http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23399
    http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=24359
    http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=18607
    http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=22305

Na navedenim linkovima mozete pronaci doista mnogo korisnih informacija o dva navedena aparata (Canon A610/620), njihovu medjusobnu komparaciju, te podosta toga o eventualnim alternativnim modelima u istome cjenovnome razredu.

Moram i spomenuti da A620 nije dobavljiv po cijeni od cca 1900 kuna, medjutim A610 jest dobavljiv po toj cijeni. Vise tvrtki ga u ZG nudi po cijenama od 1950 do 2050 kuna. Tako da ako vam je on favorit...ne morate cekati kupnju niti razmatrati alternative. Jer kako ja razumijem po ovoj cijani vam odgovara s obzirom na novac koji ste predvidjeli izdvojiti za foto aparat.

Ako ipak nadjete ili ste vec nasli neki model oko kojega dvojite bez obziran na cijenu A610 modela, pisite ovdje pa cemo se potruditi pomoci!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    T630
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zahvaljujem na odgovoru.
    Cijena mi je odgovarala kod A610, međutim koju god firmu, koja je imala aparat u cijeniku, sam nazvao, nisu ih više imali na lageru. Na ponudu IXUS-a gledam ovako: Ako platim (ako ga uspijem nać) za A610 cca 2.000 + punjač i baterije , dođem na cca 200 kuna razlike do IXUS-a. Kod fotoaparata pored kvaltete slike, zanima me brzina okidanja i brzina punjenja blica (koliko sam skužio mislim da je to kod A610 prilično brzo). Postavljam si pitanje dali se isplati dat dodatnih 200 kn za ovaj slijedeći aparat, odnosno koju stvar dobivam odnosno gubim.
    Pozdrav!

Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    T630
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo samo da javim, da sam A610 pronašao za 2.000 kn kod Optimum računala. Tako ako je još netko zainteresiran, da ne luta previše (kao ja).
    Lijep pozdrav!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Buckom
    Evo samo da javim, da sam A610 pronašao za 2.000 kn kod Optimum računala. Tako ako je još netko zainteresiran, da ne luta previše (kao ja).
    Lijep pozdrav!
    Upravo sam na Optimum racunala i mislio kada sam pisao svoj prosli post!

Ovaj vas upit u pretproslom postu...mislim da se ne bi trebali zamarati sa razmisljanjem o Ixus modelima, jer ako krenemo u te vode, onda vese ne govorimo o istim klasama foto aparata. Ixus modeli su ultra compact klasa foto aparata, odlikuju ih slabije mogucnosti, ali zato bolji dizajn i manje dimenzije. A610/620 modeli, kao uostalom i svi modeli iz A serije Canon dogotalnih foto aparata, spadaju u compact klasu, i uz nesto vece dimanzije i masu (u komparaciji sa ultra compact modelima) daju sasvim pristojan paket opcija (zastupljene su i neke opcije manuelnih podesavanja parametara fotografiranja) koji je vecini korisnika sve sto od foto aparata traze.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    T630
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala Bimbi !
    Znao sam da su aparati različitih klasa, ali nisam znao komparaciju između serija A i Ixusa. Sada u grubo znam i još jedamput zahvaljujem. Također, sada mi je još draže da sam našao A610 i željno očekujem dostavu.
    Pozdrav!

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Canon Ixus 40 vs Canon PS A610
    By Flashy in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 26-08-2006, 17:50
  2. CANON PowerShot Digital Ixus 330
    By nimda in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 22-05-2003, 19:33

Bookmarks