Join Today
Zatvorena tema
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Hybrid View

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kako sastaviti sve komponente štapa za ribolov?

Dobio sam na dar malo rabljeni štap za ribolov, sa svim djelovima, dakle ono vitlo, najlon, udice, plovak, olova...
    Sad, nemam nikakvih uputstava kako sastaviti sve to... dakle kako privezati najlon za vitlo, gdje što provući, gdje objesiti plovak, olovo, kako to zavezati...
    Malo sam guglao ali nigdje nisam našao neki step-by-step guide sa slikama. Pa ako se netko time bavi, bio bih zahvalan da mi malo objasni.
    Nisam se prije s tim bavio, niti ne znam da li ću imati ovog ljeta uopće vremena za skočiti do mora, ali kako sam dobio štap na dar, ne bi želio da u dijelovima skuplja prašinu...
    A možda se ovaj vikend zaletim i na Mrežnicu...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Sep 2003
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    23.242
    Nivo
    37
    Bodovi: 23.242, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovako:

Prvo na vitlo zaveži najlon da se nemoze micati.Onda vrti vitlo , da ti se i najlon namotava oko bubnja (obavezno pazi da ti je ona metalna žica koja drži najlon spuštena!). Kad ti se namotalo dovoljno najlona (zavisi koliko ti treba) odreži ga i pazi da ti se ne odmota .

Sad zavisi za kakvo pecanje ti štap treba.
    Ako hoces pecati na plovak prvo stavi na najlon plovak (neznam kako bih ti to objasnio zato sto ima razlicitih vrsta) i ispod plovka ostavi kojih 60-80 cm najlona. Na 30 cm ispod plovka pricvrsti kojih 10-ak grama olova (opet ima vise vrsta) a na vrh najlona zavezi udicu (ako pecas na plovak bilo bi ti dobro da stavis neku manju zato sto ce ti tesko vece ribe gristi), i na udicu stavi crva,glistu ili sta vec oces.

Ako pecas dubinski ne treba ti plovak, nego samo kojih 50 cm od vrha najlona pricvrsti oko 50g olova i na vrh stavi udicu i na nju glistu, crva , kuruz...I udica ima vise vrsta tak da neznam kako da ti objasnim kako da ih zavezes, to treba pokazati, neznam objasniti.

EDIT: imas na ovoj stranici nesto za pocetnike pa prouci ako hoces

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ajd hvala puno, samo nisam shvatio gdje točno na vitlo da privežem najoln i na koju stranu mora ta metalna stvar biti spuštena? Čemu služi ona kao vodilica na toj metalnoj stvari?

Evo malo slika:
    Čemu služi (strelice)?:

Što je 'spušteno', a što je 'dignuto'? Čemu uopće služi to dizanje/spuštanje?:

Kutija sa priborom:
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    spušteno-zakočeno
    dignuto-otkočeno
    vitlo-rola
    najlon-flaks
    plovak-čep

eto, to su izrazi koje ja koristim.

dakle, čemu služi spušteno-zakočeno i dignuto-otkočeno;

kad ti je ona žica preko role, koja fotmira najlon-flaks u namotavanju spuštena-zakočena, onda rulčicom namotavaš na flaks na bubanj, dakle, kad "vučeš", a kad zabacuješ, moraš otkočit tu žicu/ne znam kak bi je nazvao koja je na principu opruge, staviš štap iza sebe, kažiprstom držiš flaks da se ne odmota, jer je rola otkočena, i zabaciš. kad udica, olovo i čep bučne u vodu(ne pogodit pijanog lika preko jezera, on spava), nakon nekoliko sekundi, čep sam isplovi na površinu, flaks je labav, a sljedeći korak je da ručicu(za palenje -> serem naravno) trzneš, tako da ti ona opruga koja je bila otkočena, se zakoči, i laganim zavrtanjem(u smjeru kazaljke na satu-> opet serem, sjetio sam se filma rat na mom otoku kad onaj vrti onu ručicu) namataš flaks na rolu/bubanj i to toliko da on bude što napetiji, tako da kad riba počne grist, ti gledaš čep kak se polagano utapa, i onda kad se zakači som od 15 kg, i povuče sve to skupa, ode i čep i štap u k****, moraš brzo skočit i naglo povuć, tako jako da mu želiš usta iščupat, al to sigurno nećeš napravit, jer sila vode je veća od sile povlačenja, i pošto je rola zakočena, flaks napet, automatski ako je ribica dobro zagrizla, udica joj probija usta, i to je to. e sad s vremenom treba znat neke tehnike, a to su; zabacivanje(najlakše se nauči), kad povuč(jedno od težih problema, jer ima riba koje samo grickaju, pa ne znaš kad pravo zagrise, povučeš il prerano il prekasno, onda uglavnom stradaju živci i štap) i naravno mijenjanje i vezivanje udice(recimo ako si na nekom jezeru, pa udica u vodi zapne za neko granje i onda nemoš izvadit, pa moraš vuć ko konj da bi iskinuo udicu). eto, mislim da sam donekle pojasnio, ako još nešto nije jasno, pitaj.

:wonderfull electric:
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia Z
    Operater
    tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    22.828
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.828, Nivo: 36
    Bodovi: 22.828, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ak nema nigdje ništa vidljivo di bi se moglo zavezat, onda zavuzlaj za vitlo i malo omotaj selotepom

3. slika ti je spuštena vodilica. Kad ti vrtiš, najlon prolazi kroz nju, a vitlo se giba naprijed i nazad tako da se ravnomjerno namata. Dizanje/spuštanje je za lakše rastavljanje ili u slučaju da de zapetljaš.

Znači namotaj, stavi vitlo na štap, učvrsti, spusti vodilicu, pronuci najlon kroz vodilicu i prstene do vrha štapa.

kroz plovak:

edit:
    vezanje kuke
    When shit turns to gold, the poor will be born without ass

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Sep 2003
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    23.242
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao V3rt!g(o)
    Ima različitih vrsta udica, neke nemaju gore rupu.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Mentioned