Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Hybrid View

Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Preporuka ultra zoom (Sony H... vs Canon S... IS)!

Znam da ste ovu temu prežvakali već sto puta, ali još uvijek sam u nedoumici iako sam pročitala sve stare postove.

Naime, kupujem prvi digitalac, što znači da nisam neki stručnjak, ali bih se htjela ipak malo "ozbiljnije" baviti fotografijiom, odnosno pokušati razviti svoju kreativnost.
    tražim aparat koji nije previše kompliciran, koji ima dosta mogućnosti, a što se tiče optičkog zooma i mpx dovoljan broj kako bih mogla fotografiju eventulano razviti na neki veći format.

Koliko sam čitala svi hvale Canon S1 IS i Sony H2, ali nisam sigurna da li sam im dorasla tj ne želim potrošiti toliku lovu a da aparat ostane neiskorišten.
    Čini mi se dobar i Canon powershot A 700, pa molim savjet vezano za navedene aparate i preporuku za evetnualno neki drugi digitalac koji bi mogao doći u obzir.

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    canon s2 is je star vise se i ne prodaje ja imam nasljednika (s2 is) a sad je vec dosao i s3 is. uglavnom vrlo hvaljeni, i rekao bi best buy fotic, a imas topic o njemu i slicnima u klasi...
    a ti se smisli za sto ti treba aparat zapravo pa prema tome tj tim karakteristikama i trazi aparat
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...pa reci koliko si spremna izdvojit za aparat, i da li si sigurna da ćeš ga koristit onoliko kako si rekla...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Canon S1 IS ti ne bih preporučio, ne zato što je loš aparat već jer ga je vrijeme pregazilo. Što se tiče Canon powershot A 700 kojeg kako vidim možeš dobiti za malo više od 2200 kn, smatram da je sasvim ozbiljan aparatić za široke mase, sasvim pristojnih specifikacija u tom cjenovnom rangu.
    Ali kako si i sama rekla "ali bih se htjela ipak malo "ozbiljnije" baviti fotografijiom, odnosno pokušati razviti svoju kreativnost", za takve ideje ti ne preporučam dotičnog Canona. Tvoj drugi odabir doduše (ovo sada govorim kao svoje mišljenje jer nisam radio s njim), Sony H2, ide za 400 kn više ali ti donosi mnogo za tvoju kako si i sama rekla "kreativnost".
    Preporučam ti dotičnog Sony-a ako se dvoumiš između njih dva (a onda opet probaj pogledati okolo još malo pa možda nađeš nešto i bolje).
    Navedeni Sony će ti pružiti mnogo više slobode što se tiče videa i ručnih postavki na aparatu prilikom fotografiranja (a ako se namjeravaš malo bolje ufurati u fotografiju, mogućnost ručnih podešavanja su ti neophodna). Nudi bolji raspon zarišne daljine (čitaj "zoom"), podjednak senzor ali bolju optiku.Bolje će sigurno kompresirati video i ima bolji osjetljivost senzora pa će ti i fotografije ispadati kvalitetnije. Čudi me jedino to što ima poprilično dugo trajanje najkraće ekspozicije (1/1000). Drugim riječima definitivno daj više pažnje navedenom Sony-u pred navedenim Canon-om, upravo zato što bi htjela eksperimentirati, makar su mu kartice skuplje kao i on sam. Jer kasnije ćeš se gristi ako uzmeš tog Canon-a a od ručnih postavki samo ono za djecu.
    Nemoj me hvatati sve za riječ jer nisam ga osobno isprobao pa ne znam niti kakvu je popratnu opremu moguće nabaciti na njega pa ti preporučam da prošoblaš još malo za nekakvim Panasonicom ili Fuji-em (Panasonic ima prednost).

Ako ti je Sony preskup (a niti panasonicovi slični modeli nisu daleko po cijeni) preporučam da si pogledaš Fuji S5600, ima nešto manju rezoluciju ali hrupu ručnih postavki i ide za 2242kn u InfoGami.
    Zadnji uredio Bimbi : 18-05-2006 u 11:00

Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na iscrpnom odgovoru, sa kojim si se u potupnosti iskupio za prijašnji post.
    Inače, ja sam greškom napisala S1 IS, a mislila sam na Canon S2 IS, koji mi se čini po kritikama najbolji, ali je dosta skup jer sam mislila potrošiti negdje do 3.000,00 kuna.
    Čini mi se da ću se orjenitarati na Sony-a.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ponajprije svakako savjetujem da procitate sljedece teme u kojiima se prilicno koncizno obradjujeu teme istih dvojbi i nedoumica koje i sami imate pri kupnji digitalnoga aparata:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=16987
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=20291
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=21373
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=21872
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=21652
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=21888

Nadalje nesto opcenitije! Za kako ste sami naveli "razviti kreativnost" u fotografiranju i za fotografiranje u nesto zahtjevnijim uvjetima neke stvari su od izuzetne vaznosti. Tu ponajprije zeliim naglasiti mogucnosti manuelnih postavki foto aparata, zatim mogucnosti, trajanja, ekspozicije kod pojedinih modela i za kraj ISO osjetljivost koju aparat moze ponuditi. Tu jos mozemo ukljuciti, na nesto visim razinama zahtjevnosti, i same performanse i brzine fokusiranja, te mogucnosti postavki WB (white balancea) ili kombinacije kod auto modova AWB, AF i AE.

Posto ipak, vjerujem ne pucate, tako visoko da vam je zadnja racenica prosloga odlomka vrlo bitna, osobno bih se da sam na vasemu mjestu, koncentrirao na mogucnosti manuelnih postavki i ISO osjetljivosti modela koje uzinate u obzir i koji vam odgovaraju cijenom.

S obzirom na gore navedeno savjetujem vam odabir jednoga od modela iz ultra zoom klase digitalnih foto aparata. Odabir nije jednostavan, jer je ova klasa, pogotovo u zadnje vrijeme, prerasla u vrlo popularnu za kupnju, jer nudi doista dosta za relativno prihvatljiv novac. Tako da dans u ponudi u ovoj klasi imamo jedan poveci broj modela.

Sklon sam savjetovati ljudima kako je trenutno mozda ipak Canon S2 IS best buy u ovoj klasi. Premda su razlike medju par modela koje mozemo svrsteti u sam vrh ove klase, neznatne. Cijena navedenoga Canona S2 IS je oko 3200 - 3300 kn! Dolazi skoro i S3 IS, koji ce vjerojatno srusiti cijenu S2 - jki, pa ako vam se bas ne zuri...

Panasonic kao i Fuji imaju u ovoj klasi modela za ponuditi (da istaknem one najzanimljivije Panasonic FZ5 i Fuji 5600) koje rijetko savjetujem za kupnju, pogotovo onima nesto zahtjevnijima, i to ponajvise zbog neupotrebljivosti Panasonica pri visim ISO vrijednostima, radi generiranja visoke razine suma na fotografijama u tim slucajevima. Fujije pak ne savjetujem zbog njihove "prosjecnosti" i nedostatka sustava za stabilizaciju slike.

Olympus ima nesto modela, kao najzanimljivijega navodim SP 500, koji su po meni ispod razine ponude ostalih proizvodjaca i koje nikako ne bih savjetovao.

Jos nam ostaje Sony...o trojbi medju njihovim najzanimljivijim modelima u ovoj klasi, H1, H2 i H5, mislim da sam sve rekao u nize navedenoj temi:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=21872

Dakle, ako vam nakon svega navedenoga moram pretpostaviti neki model, neka to bude Sony H2...aparat je dobar omjer ulozeno/dobiveno i definitivno ce zadovoljiti sve potrebe koje bi mogli imati u skorije vrijeme.

Eto toliko za sada, ako bude jos kakvih nejasnoca...slobodno pitajte!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Bodovi
    13.279
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.279, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo da ne otvaram istu temu;
    Sto bi sada preporucili uzeti od ponuđenih modela:
    H2 2650kn
    S2 IS 2700kn
    FZ7 3000kn

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran250 Experience Points10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    S 8
    Operater
    ,E-plus,ortel.de
    Godina
    50
    Bodovi
    11.242
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.242, Nivo: 25
    Bodovi: 11.242, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 54,0%
    Ukupna aktivnost: 54,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Čuj imaš ih više evo samo par mojih preporuka i cijena za njih.
    Canon digital ixus 40-od 2200do 2400kn(zavisi gdje kupuješ)
    HP-photosmart m-417-od1350do1600kn
    Olympus(MJU)mini digitals-oko 2400 kn
    HP photosmart r-607BMW-od 2000 do 2500kn
    To bi bio mij izbor a naravno onaj Canon digital ixus ti preporućam jer ga i sam koristim
    I feel the need -the need for speed!!!!!

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Bodovi
    13.279
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao SEGA
    Evo da ne otvaram istu temu;
    Sto bi sada preporucili uzeti od ponuđenih modela:
    H2 2650kn
    S2 IS 2700kn
    FZ7 3000kn
    Odluka je pala na S2 IS nakon nekoliko procitanih tema i dosta reviewa, tako da je moj dio topica

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Sony DSC P serija
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 26-05-2007, 10:41
  3. Sony H1+tele konverter vs. Canon Eos 300D
    By zec_111 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti