Evo, tema je vraćena...
Slažem se sa ovim isključenjem
Ne slažem se sa ovim isključenjem
Uopće me ne interesira reputacijski sistem
Otvaram ovu temu samo zato da vidim reakcije drugih članova na ovo.
Po meni dobar potez, ali i s time vjerujem da će mnogo članova polako napustiti forum jer je nekima reputacija bila važna.
No i žao mi je puno članova koji su zaslužili tu reputaciju i zbog njih mi je krivo.....
Mislim da je potrebno i glash cijelog foruma, a ne samo admina i ostalih moderatora
Poštovanje![]()
Zadnji uredio GoGs : 11-07-2006 u 23:42
Evo, tema je vraćena...
to se traži
Hendrix bi bio ponosan
E sad, ja mislim, ja mislim da je dobro što je ukinuše zbog onih raznih pitanja i tako toga. Al opet nije isto bez reputacije. Meni nije značila nešto puno, al je bilo ludo vidit šta ljudi ostavljaju
Eto još jednom pohvaljujem ovaj potez moderatora kojim su vratili slobodu govora kolegama forumašima
lol, ovo već baljezgam
aje odoh spavat
peace...
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
U jednu ruku, sistem se dosta puta zloupotrebljavao, a ipak, nekako se gubi jedan vid ovog foruma, jedan sloj.
Trebalo bi omoguciti svakom clanu davanje reputacije onoliko puta koliko ima postova, u tjednom rezimu. Ako ja imam npr. 300 postova mogao bi dati 3 reputacije tjedno, bile one pozitivne ili negativne. To mi se cini kao smisleno rjesenje.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
misliš da se to da napraviti...Izvorno postao rospaya
Moje mišljenje je da su reputacija super stvar, no naćin na koju su je korisnici koristila nije, te su reputacije nažalost postale utopijska ideja.
Istina je da je većina kvalitetnih članova isplivala na površinu, no isto tako je i činjenica da je puno korisnika se naoružalo kućicama samo zato što dijele reputacije ukrug, pa im ljudi vraćaju.
Reputacije nisu zamišljenje kao "social networking" i prepoznavanje pojedinaca koji je ostvario najviše kontakta već kao naćin da se oda rad istaknutim pojedincima koji su puno napravili na forumu, te da se u startu iskorijene problematični članovi, ili da se barem na njih ne obazire.
Nismo jedini forum koji je nakon dugo patnje morao ukinuti ovaj sustav i naravno da će biti puno onih koje će to smetati. No, kao što rekoh, meni je prvome žao što to ne može funkcionirati onako kako je zamišljeno, a za to su pak krivi korisnici. Vjerojatno isti oni koje će ovo najviše i pogoditi. Uglavnom, dugo sam se borio da to tako ostane, no nakon što sam vidio neke stvari siguran sam da je ovo najpametniji potez koji smo mogli napraviti.
S ovim se slazem. Apsolutno sam protiv ukidanja reputacija, ali ih nekako treba ograniciti. Ovo kako je ROspaya rekao se cini prilicno OK.Izvorno postao rospaya
Duhovitost je drskost koja je stekla obrazovanje. - Aristotel -
da se napraviti.Izvorno postao ipavli19
nema smisla nakon nekoliko godina opet bi isto bilo...
Seriously?
Ako je pravilno zamisljen, sistem bi mogao raditi odlicno i odvojiti zito od kukolja![]()
Just for the record, imao sam 92 boda![]()
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Modifikacije reputacijskog sustava neće biti, jer ga se ne može mijenjati iz admin panela Mada smo otvoreni za ideje. Ukoliko netko isprogramira môd za vbulletin koji će omogučiti kojekakve egzibije možda se repke i vrate![]()
Meni je, iskreno, tako svejeno za te reputacije, jer nisu imale nekog smisla... Kad bih pogledao koji su sve useri imali po 3 ili 4 zelene kockice, znao bih da ih nisu dobili svojom zaslugom... Pa čak ni ja... Dođeš na forum, ostaneš tjedan-dva i odmah skužiš od koga možeš očekivati pomoć, čiji će te postovi nasmijati ili s kim ćeš se klati dok netko ne pobere ban...![]()
onda napravite takIzvorno postao GoGs
ja se slazem s ovim potezom. Kao poznati tajni agent primjetio sam da se repke djele po velicini ku++a ili ppo nekim drugim stvarima koje davatelji nisu dotakli.
Ja sam u principu za reputaciju ali ako ista ima smisla, a ako ja nazovem Goga, Tomu,Capana, Sljaku,WB-a i BDa i velim daj decku udjelite, pa di bi mi bio kraj.
Ja sam za, nazalost
dobar grah daleko se čuje
A, misliš da je to "sam tak"?
ne mislim ja ništa jer ja misliti nemoguIzvorno postao frish-KI
...
razmišljalo se o samom poboljšavanju sistema, no ili nam je falilo ideja ili su bile prekompleksne.
također podržavam reputacijski sustav kao takav, po meni imao je nekoliko pozitivnih osobina;
1. motivirao je mnoge da se trude pisati kvalitetno, često i svrsishodno.
2. koristio je u prepoznavanju problematičnijih članova, osobito korisno pri korištenju usluga oglasnika, a nekad i za "zanemarivanje" nečijih komentara.
3. nagrađivao je one koji su se odviše trudili.
No, svi znamo i negativne strane, najveći problem je nastao što se sistemom "ja tebi, ti meni" izdiglo po rep bodovima i mnoštvo onih koji su imali postova u tematskim forumima 2% od ukupnog broja postova. A i ti su često manje kvalitetni.
usput, molim vas sve da u ovoj temi, koja je tu na vašu inicijativu zadržite mjeru dobrog ukusa i držite se biti
1. motivirao je mnoge da se trude pisati kvalitetno, često i svrsishodnoovo je jako dobro rečeno. Barem sam se ja oko toga trudio, no ne zbog nekih kockica, nego zbog zajednice. A kockice su povremeno dolazile kao znak zahvale na bezuvijetnoj pomoći i nekog poštovanja prema tom članu.Izvorno postao Inovator
Potpisujem. Nadam se da su moji postovi barem nekome pomogli.Izvorno postao GoGs
Duhovitost je drskost koja je stekla obrazovanje. - Aristotel -
hvala.Izvorno postao GoGs
često sam, priznam, zbog akumuliranog poštovanja nekog člana, odabrao možda i neki post koji sam po sebi i ne zaslužuje bod, dodijelio reputaciju. sjetim se čovjeka, vidim trudi se, zna, radi, troši vrijeme, naletim na prvi post i eto reputacije. nekome tko kasnije gleda reputaciju, pomislit će da je udjeljena bezveze, no eto, može i ne mora biti tako
Usporedivši malo ovaj forum sa ostalima koji imaju rep sustav, ovo nije niš kaj se tam odvija. No, ugl. Ovo za modifikaciju sustava, mislim da je nemoguče. Trebali bi izmisliti neku mašinu koja bi odredila dal je post zaslužan ili ne, pa dozvoliti ili zabraniti "repanje". Dakle science-fiction....
Jedino kaj sam našao su user grupe koje bi odredile ko smije repat a ko ne, no to isto nema previše smisla....
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
ukrao mi post iz prstaIzvorno postao GoGs
![]()
Seriously?
mislim da sam dovoljno puta objasnio - mi koristimo softver koji nudi ono što nudi na način na koji nudi. reputacije ne nude ništa drugačije od onog kako su funkcionirale do sada, dakle ono što je netko rekao da bi bilo okej - ne funkcionira tako kako si je to netko zamislio i zato se ne može tako postaviti.Izvorno postao xianfu
a da se to može tako napraviti - može. sve se može isprogramirati. tko isprogramira rep. sustav kao plugin za ovaj forum koji bi funkcionirao po tim 'pravednim' principima koji su navedeni tu na forumu i u ovoj i u još nekim temama s idejama o tome kako bi rep. sustav trebao funkcionirati - slobodno mi pošalje taj plugin pa ćemo probati. do tada molim bez nepotrebnih 'ideja' kako bi to idealno moglo funkcionirati, nisu od koristi u praksi.
nisu kockice jedino mjerilo, prije ove verzije foruma kockica nije niti bilo pa se opet vrednovalo kvalitetne forumaše i kvalitetne postove. ovo je moglo biti kao naputak novima da se lakše snađu na forumu, ali zahvaljujući onima koji to ne žele koristiti kak bi trebalo, od takve pomoći novima neće biti ništa. morat će se snalazit čitanjem postova kao i prije. a zahvale prema zaslužnim članovima će uvijek stići na neki način i biti će prepoznate.Izvorno postao GoGs
Konkretno imam 2 prijedloga koji bi mogli promjenit neke stvari na forumu i o njima već duže razmišljam no nikako da se izjasnim.
Reputacijski sustav
Pretpostavljam
Prvo i prvo, naglašavam da pretpostavljam jednu stvar, a to je da sam i ja jednim dijelom zaslužan za ovo(možda i večinom), tj. da
trenutno mojih 6 reputacijskih kockica u vremenu od nešto manje od godinu dana nije opravdao moj dosadašnji trud, u usporedbi s nekim članovima koji imaju manje kockica a, svaki njihov trud je puno veći od mog, no očito nije dostojanstveno nagrađivan. No mogu samo reći jedno da ja tu nisam kriv, nikada nisam nikog molio da mi neopravdano udijeli nešto što ne zaslužujem. I zbog toga sam ZA ukidanje ovakvog načina zahvale. Dakle, ovo ja pretpostavljam, nikog ne optužujem, al u zadnje vrijeme se kuhalo o ovom.
Predlažem
Konkretno, ukidanjem reputacijskog sustava, donešene su određene promjene koje u skladu s dosadašnjim dodjeljivanjem nisu bile
pravilno upotrebljavanje, te razgovorom sa nekim članovima(i jednim super modom) došao sam do zaključka da bi reputacije trebalo
ukinut, baš iz razloga jer je bilo neopravdanih dodjeljivanja. No po reakcijama članova, vidim da se to izgleda nikom ne sviđa,
što je bilo i za očekivat. Pretpostavljam da će oni pravi, istinski ljubitelji ovog foruma, i dalje ostat vjerni svom radu
i trudu koji ulažu, no isto tako mislim da će kvaliteta postova pasti, tj. da će se smanjiti trud određenog broja forumaša,
kojima je ipak ta reputacija nešto značila. Ja predlažem promjenu dosadašnjeg reputacijskog sustava u oblik davanja riječi "Thanks", čisto
radi, kao što i sama riječ kaže, zahvale dotičnom članu koji mu je pomogao. To sam vidio na drugim vbulletin forumima, ne znam da li to ovaj podržava.
Dakle sistem bi bio da ispod svakog posta se nalazi opcija thanks i dotičnoj osobi bi se pribrojao 1 glas/bod. Na taj način se može stat(bar donekle)
dosadašnjem sustavu nekorektnog i neopravdanog dijeljenja reputacije, čime mislim i na žicanje i na neopravdane crvene.
VIP sekcija
Upravo gore navedenom opcijom zahvale, uveo bi i tzv. VIP sekciju, tj. mjesto nedostupno svima, već samo određenim članovima koji opravdavaju
svoj trud i status "pravog forumaša ili "forumaša sa stažem". Dakle, jedan dio ovog foruma bi bio zatvoren za još potpuno nepoznate članove i goste.
Na ta mjesta bi se mogle stavljati stvari poput DL linkova, crackova, rapidshare acc-a i sl.
Bookmarks