Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17
    Pravi forumaš
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    P1i
    Operater
    t-mobile
    Godina
    41
    Bodovi
    9.515
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.515, Nivo: 23
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony DSC-S600, DSC-W30 ili Pentax Optio S60 pomoć pri kupnji

pozdrav!

znam da se ova tema ponavlja i ponavlja... ali trebala bi mi mala pomoć.
    tražim fotić do nekih 1500 kn + 300 kn za karticu. meni treba većinom za turističke svrhe, ali mi je stari slikar pa će trebati i njemu da si snimi slike. da li mu za to treba baš SLR fotoaparat ili bi se mogle dobiti slike razumno dobre kvalitete i s nekim od ovih fotića navedenih gore? da li ima možda neko iskustva s njima? koja je uopće razlika između DSC-W30 i -W40, osim u boji. ima li možda neko prijedlog za još koji fotić kojeg bi vrijedilo pogledati (i do 1800 kn ako prima sd kartice)? kakva je optika kod optio s60 naspram Carl Zeiss Vario-Tessar lećama kod sonya? koliko je bitna razlika u ISO osjetljivosti? ovi sonyevi imaju 1000 a s60 ima 400.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da je jedina razila u iso osjetljivosti W40 ima ISO 1000
    Sto se tice izbora moj prijedlog bi bio ovakav, ako zelis aparat malih dimenzija bio bi Sony DSC-W40, a ako zelis malo bolji aparat koji ima mogucnosti poluautomatskih i rucnih postava bio bi to Canon powershot A620.
    Samo racunaj da je A620 jako tezak aparat i koristi cetri AA baterije.Sony ti je lagan i mal i koristi litiji-ionske, punjive baterije.Slike sa W-40 ce ti biti dobre za amatersko slikanje, ali ako tezis necem vise definitvno bolji izbor je Canon A620

SONY DSC-W40 1.649,00 kn
    CANON A620 1.899,00 kn

I jos jedna stvar prije nego kupis aparat obavezno ga probaj u ducanu, da vidis, da li ti odgovara u rukama
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    P1i
    Operater
    t-mobile
    Godina
    41
    Bodovi
    9.515
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    thanks Raul!
    CANON A620 stvarno super djeluje, ali di ga ima za 1.899,00 kn? trazio sam malo po netu i nigdje ga nisam uspio naći ispod 2000 - 2500 kn a toliko na žalost ne mogu izdvojiti.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Bodovi
    34.126
    Nivo
    45
    Bodovi: 34.126, Nivo: 45
    Bodovi: 34.126, Nivo: 45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.nabava.net/katalog/trazil...ra%9Ei&od=&do=
    Peti rezultat (Acquisitum Magnum - http://www.adm.hr/) ima za 1895kn

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bio je i u HG spotu, samo neznam dali ga jos imaju.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao newbie
    pozdrav!

znam da se ova tema ponavlja i ponavlja... ali trebala bi mi mala pomoć.
    tražim fotić do nekih 1500 kn + 300 kn za karticu. meni treba većinom za turističke svrhe, ali mi je stari slikar pa će trebati i njemu da si snimi slike. da li mu za to treba baš SLR fotoaparat ili bi se mogle dobiti slike razumno dobre kvalitete i s nekim od ovih fotića navedenih gore? da li ima možda neko iskustva s njima? koja je uopće razlika između DSC-W30 i -W40, osim u boji. ima li možda neko prijedlog za još koji fotić kojeg bi vrijedilo pogledati (i do 1800 kn ako prima sd kartice)? kakva je optika kod optio s60 naspram Carl Zeiss Vario-Tessar lećama kod sonya? koliko je bitna razlika u ISO osjetljivosti? ovi sonyevi imaju 1000 a s60 ima 400.
    Što se ISO osjetljivosti tiče to ti određuje kolika je osjetljivost senzora na svjetlost... Što je veća ta brojka to će svijetlija slika biti... No nije to toliko bitno, zapravo baš me zanima što ćeš sa ISO 1000... Mislim da se ne isplati samo radi ISO osjetljivosti uzimati Sonya... Moj savjet ti je onaj Canon A620... Mislim da ćeš dobiti daleko bolji fotoaparat... Sony je ovako više za home, jednostavnu upotrebu, za opaliti koju sliku bez puno mozganja... Danas-sutra se možda zaželiš malo eksperimentiranja sa fotografijama, a tu nastupa Canon. Već od ovih modela A serije nude manualne postavke i sve što ti treba na jednom dobrom fotoaparatu. Ogromna prednost kod Canona su ti i SD kartice koje su jako jeftine pa ti se isplati dati više novaca za A620 jer ćeš karticu jako povoljno dobiti...
    U svakom slučaju: Canon A620, mislim da nećeš pogriješiti...
    P.S. Ako ikoga zanimaju specifikacije, reviewi i sl. fotoaparata, evo jedan jako dobar site: www.dpreview.com
    .ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
    MUSIC @ djdevelox.filefront.com

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    P1i
    Operater
    t-mobile
    Godina
    41
    Bodovi
    9.515
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    definitivno mislim uzeti canon. a što mislite o A700? linkovi s detaljnim reviewom za:
    A700
    http://www.cameras.co.uk/camera-revi...rshot-a700.cfm
    i A620
    http://www.cameras.co.uk/details/can...rshot-a620.cfm

meni se vise dopada A700. ima megapixsel manje ali mislim da to i nije toliko bitna razlika. laksi je i manji i više mi se dopada lcd od 2.5'', makar je preklopni s A620 vjerojatno praktičniji. također je i brži u okidanju od A620. u cijeni nije bas neka razlika. što kažete?
    sad još samo treba skupiti lovu za fotić i upisati neku radionicu fotografije.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    definitivno mislim uzeti canon. a što mislite o A700? linkovi s detaljnim reviewom za:
    A700
    http://www.cameras.co.uk/camera-revi...rshot-a700.cfm
    i A620
    http://www.cameras.co.uk/details/can...rshot-a620.cfm

meni se vise dopada A700. ima megapixsel manje ali mislim da to i nije toliko bitna razlika. laksi je i manji i više mi se dopada lcd od 2.5'', makar je preklopni s A620 vjerojatno praktičniji. također je i brži u okidanju od A620. u cijeni nije bas neka razlika. što kažete?
    sad još samo treba skupiti lovu za fotić i upisati neku radionicu fotografije.
    Megapixel manje definitivno nije boljka tolika... Ne znam zašto ljudi prvo gledaju megapixele. Imate fotića od 9MP koji ne vrijede ničemu... Pa valjda se prvo gledaju fotografski elementi i kvaliteta same slike...
    A700 vs. A620....
    Zavisi o tebi... Osobno ti mogu reći da od tog rotacijskog ekrana nećeš imati puno korisiti jer sam ja imao A90 s takvim ekranom i nikad mi nije bilo jasno što bih pametno s tim radio... 2.5" ekran se više isplati... Ako sam dobro vidio letimično gledajući specifikacije A700 je noviji, praktičniji i čak malkice bolji od A620... Eto moj glas ide za A700. Sve što A620 nudi (1MP više, rotacijski ekran i sl.) nije toliko presudno jer je A700 ipak nešto noviji model i mislim da će ti bolje odgovarati njegov 2.5" ekran... Moj glas ide za A700

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Potpisujem gornji post, ako ti nije frka zbog cijene slobodno uzmi A700

http://217.14.221.177/mol/euweb/Star...Mog8rlM8cOtQTg
    Zadnji uredio RAUL : 09-07-2006 u 13:54

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaboravili ste nesto vrlo bitno!

Pored svega sto ste naveli, moram skrenuti paznju i na jednu veliku prednost modela A700 nad modelom A620. Radi se o rasponu objektiva. Naime model A700 ima raspon objektiva 35-210 mm, sto je ekvivalent 6x optickoga zooma, u odnosu na A620 koji ima raspon 35-140, dakle 4x opticko povecanje.

Navedeno je prilicno bitno i izrazita je prednost A700 modela.

Sa svime ostalim recenim u ovoj temi nacelno se slazem, osim sa cinjenicom da je flip out and twist display beskorisna mogucnost.

Osobno bih radje uzeo foto aparat sa manjim display - em ako mi on pruza flip out and twist mogucnost, nego li neki foto aparata koji ima display vecih dimenzija ali ne posjeduje doticnu mogucnost. Nasao sam se u mnogim situacijama, kada su ovakvi display - evi odlicno posluzili!

Bez obzira na gore navedeno, u komparaciji ova dva aparata prednost bi definitivno dao modelu A700!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    Zaboravili ste nesto vrlo bitno!

Pored svega sto ste naveli, moram skrenuti paznju i na jednu veliku prednost modela A700 nad modelom A620. Radi se o rasponu objektiva. Naime model A700 ima raspon objektiva 35-210 mm, sto je ekvivalent 6x optickoga zooma, u odnosu na A620 koji ima raspon 35-140, dakle 4x opticko povecanje.

Navedeno je prilicno bitno i izrazita je prednost A700 modela.

Sa svime ostalim recenim u ovoj temi nacelno se slazem, osim sa cinjenicom da je flip out and twist display beskorisna mogucnost.

Osobno bih radje uzeo foto aparat sa manjim display - em ako mi on pruza flip out and twist mogucnost, nego li neki foto aparata koji ima display vecih dimenzija ali ne posjeduje doticnu mogucnost. Nasao sam se u mnogim situacijama, kada su ovakvi display - evi odlicno posluzili!

Bez obzira na gore navedeno, u komparaciji ova dva aparata prednost bi definitivno dao modelu A700!
    Ja sam samo letimično prešao specifikacije oba aparata tako da nisam uočio 6x zoom, ali to je svakako velika prednost...
    Što se ovih "twistera" tiče, ja na svome A95 nisam imao nikakve koristi od toga, ali to je samo subjektivni dojam tako da se neću u to upuštati jer nema smisla o tako nečem raspravljati raspravljati...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao DJ DeVelox
    Što se ovih "twistera" tiče, ja na svome A95 nisam imao nikakve koristi od toga, ali to je samo subjektivni dojam tako da se neću u to upuštati jer nema smisla o tako nečem raspravljati raspravljati...
    Svakako da je to podlozno subjektivnosti!

Navedena stvarcica ima primjene samo pri fotografiranju iz nekih "cudnijih" kuteva!

E sad o navikama i zahtjevima korisnika ovisi koliko ce se on puta naci u takvim situacijama. Netko tko voli fotografirati kukce, zivotinje, male i napasne, cesto vrlo brze kucne ljubimce, macro fotografije, definitivno ce ovakav dodatak smatrati nezamijenjivim.

Netko tko pak nema gore spomenutih sklonosti, nece niti primjetiti da mu je display flip and twist!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    Svakako da je to podlozno subjektivnosti!

Navedena stvarcica ima primjene samo pri fotografiranju iz nekih "cudnijih" kuteva!

E sad o navikama i zahtjevima korisnika ovisi koliko ce se on puta naci u takvim situacijama. Netko tko voli fotografirati kukce, zivotinje, male i napasne, cesto vrlo brze kucne ljubimce, macro fotografije, definitivno ce ovakav dodatak smatrati nezamijenjivim.

Netko tko pak nema gore spomenutih sklonosti, nece niti primjetiti da mu je display flip and twist!
    Naravno. Svakako podržavam upotrebu takvih ekrana, za one koji znaju što će s njime... Ja jednostavno nisam imao potrebe za time i što ću... Nije me toliko zanimala "extremna" fotografija... Ali svaka čast onima koji znaju iskoristiti taj ekran kako treba, to znači da znaju i zanimljive fotke snimiti.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    P1i
    Operater
    t-mobile
    Godina
    41
    Bodovi
    9.515
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    znam da sam već jaaako dosadan ali pročitao sam nešto što me prilično zapanjilo(dolje na dnu je citat). uskoro kupujemo fotić, pretežito za turističke nakane, proslave i slično kao što je napisano u prvom postu. kad je Raul spomenuo CANON A620 sam počeo kopkati po višoj cjenovnoj klasi i naletio na A700. dopao mi se jer se može koristiti kao point and shoot fotić i zato jer ima ručne kontrole koje bi trebale omogućiti izradu kvalitetnijih fotografija što mi je bitno za staroga, a i mene zanima fotografija. stari mi koristi SLR fotić iz 80-ih (nadam se da sam se dobro izrazio), nekoliko objektiva, bljeskalica,... i fotografije koje radi su stvarno na visokoj razini. fotografira pejzaže, portrete, cvijeće, životinje,... koje kasnije koristi kao model kad slika doma u atelieru. vrlo mu je bitna razina detalja i boja, oštrina. trebali bi također napraviti digitalnu zbirku njegovih radova. do sad je u tu svrhu svoje slike nosio u foto studio gdje su mu digitalne fotografiranje masno naplačivali. prilično je skeptičan prema digitalcima kompakt klase i jedino što priznaje je SLR koji previše košta za naše prilike i stari fotić s filmom koji koristi. da li bi se A700 mogao koristiti za ispis npr. pejzaža do formata A4 i kolika bi bila kvaliteta fotografije? Da li bi fotografije njegovih slika bile dovoljno visoke kvalitete za kasnije pregledavanje i obradu na računalu, izradu digitalne zbirke, zumiranje detalja na računalu do te razine da se vide potezi kistom?
    evo i link na jednu od njegovih slika ako nekoga zanima što bi trebalo fotografirati (slikano sa d750i):
    mrtva priroda

e, sad. ljudi pomozite. da li je bolje uzet neki obićni fotić za cca 1500 kn, samo za turističke svrhe ili bi A700 zadovoljio i potrebe staroga???
    Ja bi A700 ali fotić će pretežito starci koristiti na putovanjima i ako ga stari ne bi mogao koristiti za svoje slike mislim da bi im bolje došao neki manji i jeftiniji model?

...ovi aparati imaju nekoliko mizerno izvedenih "manualnih kontrola", zbog čega ih kupuju zagrijani naivci koji "se žele ozbiljnije i kreativnije baviti fotografijom". Zapravo, tim "manualnim kontrolama", zapravo hrpom kriptičnih i neergonomskih opcija u menijima, ne može se napraviti ništa korisno, jer gdje elektronika nije u stanju dobro napraviti posao, ovako implementirane "manualne" opcije neće biti od nikakve koristi...

ovo me gadno prepalo. spominje se baš Canonova A serija
    preuzeto sa:
    http://www.telfon.net/dig/foto_nabava.php

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...ovi aparati imaju nekoliko mizerno izvedenih "manualnih kontrola", zbog čega ih kupuju zagrijani naivci koji "se žele ozbiljnije i kreativnije baviti fotografijom". Zapravo, tim "manualnim kontrolama", zapravo hrpom kriptičnih i neergonomskih opcija u menijima, ne može se napraviti ništa korisno, jer gdje elektronika nije u stanju dobro napraviti posao, ovako implementirane "manualne" opcije neće biti od nikakve koristi...

ovo me gadno prepalo. spominje se baš Canonova A serija
    preuzeto sa:
    [URL="http://www.telfon.net/dig/foto_nabava.php"
    http://www.telfon.net/dig/foto_nabava.php[/URL]
    Slušaj... Canonova A serija DEFINITIVNO nije PRO klasa aparata... Netko tko je ovo napisao je stvarno pametnjaković koji očito ima para na bacanje pa naravno, zamisli čuda, smatra Canonovu A klasu nedostojnom oni D-SLR aparata... Naravno da te manualne kontrole nisu ni blizu SLR aparatima niti D-SLR, a niti profesionalnijim digitalnim fotoaparatima... Pa ljudi, o čemu pričamo? O fotoaparatu kompaktne klase ili o profesionalnom aparatu ranga 10000kn?! Naravno da to nije profesionalna klasa i da nećeš moći dobiti rezultate kakve ćeš postići fotoaparatom cjenovnog ranga 6000+ kn... Ali svakako i nepobitno imat ćeš više kontrola nego u fotiću za 1500kn koji će služiti kao point&shoot u prilikama kada jednostavno trebaš neku sitnu uspomenu... Što se Canonove A serije tiče, ima manualnih opcija koje jesu riješene kroz meni-e i elektronski, ali definitivno nude daleko više nego aparatići klase 1500kn. Taj citat je točan samo s te strane da Canonova A serija nije dostojna profesionalnih digitalnih fotoaparata što je apsurdno uopće spominjati... Naravno da nije, ali pruža daleko više od bilo kojih aparata na tržištu za taj cjenovni rang... Mislim da se nemaš čega bojati, to ti mogu reći jer sam koristio Canonovu A seriju...

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    P1i
    Operater
    t-mobile
    Godina
    41
    Bodovi
    9.515
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nisam ni mislio da je kvaliteta blizu nekom SLR fotiću. samo me zanimalo da li bi zadovoljio za navedene stvari.
    thanks DJ DeVelox! nadam se da ću uzeti A700.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nisam ni mislio da je kvaliteta blizu nekom SLR fotiću. samo me zanimalo da li bi zadovoljio za navedene stvari.
    thanks DJ DeVelox! nadam se da ću uzeti A700.
    Ovo što si ti naveo Canon će odraditi perfektno... Tvoj stari će se morati naravno naučiti na na digitalca i na njegovo sučelje, ali moram ti reći da ćeš biti zadovoljan fotografijama... Moj ujak ti je inače fotograf i ima foto radnju, i kada je koristio Canona bio je prilično zadovoljan... Tvoj stari naravno neće imati osjećaj onog SLR aparata, daleko od toga, pa već na prvi pogled vidiš razliku u izgledu samom. Ali bitno je to da će imati pri ruci kontrolu ekspozicije, blende, manualni ISO i sve ostale stvari koje će mu dati kontrolu nad slikom... U svakom slučaju imat će daleko više mogućnosti nego na aparatićima ranga 1500kn gdje je jedino podešavanje odabir moda snimanja. Što se tiče ispisa na A4 format i uvečavanja... 6MP je i više nego dovoljno za to! Razine detalja, boje i svi ti fotografski elementi su na Canonu najvjerniji i najbliži fotografskim standardima... To sam čitao po raznim reviewima, časopisima i osobno se u to uvjerio... Canon je najbliže kvaliteti fotografije na koju je tvoj stari navikao, naravno u tom cjenovnom rangu.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Sony DSC P serija
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 26-05-2007, 10:41
  3. Pentax optio s60 Vs Sony DSC-S600