To je dobro !
Zašto bi netko telefonirao na tuđi račun - nije pošteno !?
![]()
Izgleda da je ukinuta tarifa na tuđi račun na tomatu,nema je više na službenoj stranici.
To je dobro !
Zašto bi netko telefonirao na tuđi račun - nije pošteno !?
![]()
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Meni je fora ta tarifa - služi za pohranu nepotrošenih minuta na drugim mrežama...a nakupi se tih minuta koje bi propale a plaćene su (i kod mene i kod bližnjih)... Dobro dođe onda za zvati u inozemstvo ili kada sam u inozemstvu bez razmišljanja zovem...
Da se ne mogu "pokvariti" minute koje platimo ne bi bilo potrebe za ovakvim tarifama!
Jel službeno ukinuta tarifa ili samo prčkaju po webu? Pretpostavljam da koji su aktivirali imaju dok koriste...?
meni je čudno što je takvo nešto opće napravljeno. dajte ljudi kakva tarifa za pohranu minuta koje nisu potrošene, stavite se u poziciju operatera![]()
vjerojatno je bilo puno pritužbi zbog zloupotrebe pa su morali i one flat tarife srezati. pa se došlo do toga da ljudi imaju neke opcije "flat" pa od 5000 minuta prema tomatu imaju 1000 ili 200 minuta samo. takav nam je mentalitet, operateri nas varaju kolko god mogu, a čim se nama pruži prilika odmah uzmemo flat opciju i onda nazovemo tomato broj i ostavimo "slušalicu na prazno" da se minute pretoče... kraj takvog mentaliteta naje** oni koji umjereno koriste te tarife, zato imaju 200 minuta prema tomatu i 5000 prema ostalima.
stavimo se u poziciju operatera... sori, operater je to ponudio, a bogme i masno naplatio... pa da, zato bi si ja pretocio preostale minute, nek si oni grade nebodere i kupuju bemveje -.-
Ne zanima me pretakanje, ali zanima me dal će mi propasti 150 minuta koje dobijem što plaćam t-mobile pretplatu 2 godine. Isto tako i brat. Ne vidim kakve veze ima tarifa na tuđi račun sa time hoće li neki operater dati flat!? Ako daju neograničeno - to će uzeti netko tko želi neograničeno ili u najmanju ruku značajno više pričati - pa i prema ostalim mrežama...Očito operateri sami sebe nisu stavili u svoju poziciju! To što vip tj. tomato daruje svojim korisnicima kune za minute (tj. minute za minute) nema nikakve veze s drugim operaterima! Bonbon daje 1000min, 1000 sms, tele2 daje 5000min, neki daju nešto za nadoplatu 50 ili 100kn, neki za dolazni poziv! Ne vidim što je tu loše - naravno zloupotreba je nešto sasvim drugo! I bez tarife na tuđi račun su moguće zloupotrebe - zato trebaju imati bolji uvid u stvarno stanje i sve abnormalnosti rješavati odmah!
Da se vratim na svoj primjer koji ne smatram zloupotrebom: Ostane mi mjesečno 100-tinjak minuta na t-mobile koje prebacim na tomato - to postane 100kn na tomatu, ali to gledam kao onih mojih 100min koje potrošim za zvanje po hrvatskoj i inozemstvu. Bratu isto ostane 100...mami na bonbonu ostane možda 100min, zna i meni na bonbonu ostati 50-100min... U konačnici nakon par mjeseci sada na tomatu imam 1000min (kn) koje neće propasti - a plaćene su!
Zloupotrebom smatram to što ako ne potrošim minute one propadnu - a platio sam ih!
Zloupotrebom od strane korisnika vjerujem operateri smatraju i korištenje neograničene tarife neograničeno! Najbolje bi bilo da ja imam pretplatu, redovito plaćam račune a ne potrošim ni minutu! Onda ne bi bilo zloupotrebe! Tarifa na tuđi račun je dobra stvar za pohraniti minute koje nisam stigao potrošiti! Tako onda kada nemam za bon jedan mjesec - imam drugi mobitel na kojemu su ranije kupljene minute pohranjene...
A to što operateri kao zbog tomata moraju ograničini na 200 ili 1000 ili 5000min to su puste bajke za malu djecu! I bez tomata na tuđi račun bi im pasalo što manje ograničenje, i da ljudi ne koriste neograničeno - ali da ipak plaćaju neograničeno!
A nitko ne smatra zlopupotrebu sto operateri (naravno i u ugovoru navedeno) nepotrosene minute iz proslog mjeseca brisu odnosno oduzimaju iako si ih uredno platio?
Kada operator iznebuha promijeni uvjete ili ukine tarifu, ne plaća nikakve penale!
Jest, korisnik može otkazati ugovor, ali kakva je svrha toga ako si prisiljen otkazati ono što ti je odgovaralo?
Dio će korisnika promijeniti operatora, ali će operator ipak profitirati jer će se riješiti neprofitne tarife.
Ni zakonodavac se nije proslavio jer ne dopušta otkaz ugovora ako poraste PDV.
A to utječe na cijenu koju neki korisnici ne žele plaćati.
No i dalje su prisiljeni plesati kako drugi sviraju jer povećanje cijene zbog PDV-a zapravo nije povećanje i zakonodavac to smatra nekom vrstom fatamorgane!
I nakon svega operatori se usuđuju pričati o zloupotrebama ako korisnik želi spasiti nepotrošene minute!?
Meni ta čudna tarifa "na tuđi račun" ne izgleda baš normalno , a ovo što piše kolega
@mlesic pročitao sam nekoliko puta , ali nisam baš shvatio ( možda sam malo trvrd) ...
To mi izgleda na onu "Ovcu" iz TELE 2 , koja je toliko dosadila s glupim reklamama ,
da se već bojim gledat TV (rugoba odurnog izgleda i glasa) ... Nije Revolucija nego Teror.
Možda bi im tele (beba od krave) više odgovarala , s obzirom na ime ...
Izgleda da će Gregor s njegovom Revolucijom isto u povjest i to u gubicima , barem tako pišu ...![]()
A i Smoto je legenda!
Sada tek vidim da je u naslovu napisao da je Tomato ukinuo tuđi račun!?
Još da je pojasnio tko je taj tuđinac...
To je u stvari prava Tema , a mi drugi smo malo otišli u
Malo su mi smješni ovi Virtualni operateri , jeftiniji su nego recimo normalni , to je samo prividno , isto "deru po džepu" ko' i pravi samo na drugi način ...
T-Com i VIP barem na neki način vrate potrošene kune , nekom akcijom - povoljnom cijenom uređaja ...Većina od nas nebi imala dobre uređaje da ih ne
dobijemo na taj način , pogotovo iPhone , Samsung , HTC , Sony i druge ...
@walter66 - 100min sa t-mobile pretplate nazovem tomato. Tih 100min onda mogu potrošiti za par mjeseci a i na zvanje inozemstva! Istina, komlikacija ali i nužda...nemam kuna a ni minuta za bacanje!
Evo, to je moje viđenje ove sasvim logične tarife!
Istina, da su operateri pošteni ne bi bilo potrebe za ovakvim tarifama..
Super sad tele2 može krenut dalje!
Jedva čekam da vidim tu "eksploziju" kada je ova "šugava" tarifa i trn u oku mnogih ukinuta! Pa to ima sada da padnemo na guzicu koliko će biti neograničeno i jeftino i super za sve nas! Usrdno se nadam! Nadam se i da neće brisati plaćene minute, bilo u kupljenom paketu, bilo u odabranoj pretplati! Ako se ne varam, znalo je tako biti prije, na vipu mislim - nepotršeni iznos se pribraja u sljedeći mjesec itd.
Ali onda su skužili da bolje da uzmu korisnicima ono što su platili - zašto ne ako im može proći... Još uvijek mi nije jasno kako im je to prošlo...ne potrošiš - propada! A platio si! - evo, offtopic ali upravo zbog toga sam uzeo tomato na tuđi račun! Jer sam shvatio da mi propada brdo minuta!
Ajd sada kad tele2 krene dalje i daju ZBILJA neograničeno onda će nam biti super! Iako neznam kome to treba neograničeno (osim za zloupotrebu), ali opet - dobro da ima, cima konkurenciju, padaju cijene...Trend je svakako pozitivan! Zato je i tomato na tuđi račun dobar - cima konkurenciju, tjera ih da si čupaju runo...![]()
Ne će biti neograničenih tarifa jer je to čisti gubitak za operatora!
Problem kod ove tarife je bio što ju VIP nije punio. Jednostavno su ostali bili u neravnopravnom položaju. Virtualni operateri konstantno govore kako nemaju veze sa Vupom, T-Mobileom, kako su zaseban brend, a zapravo se pokazuje drukčije.
Tarifa je dostupna za uključenje od 9.12.2009. u 00:00 sati do 6.10.2011 te od 6.4.2012. do 14.9.2012.
Zaključak:
Čekamo treći put da je ponude. Od travnja do rujna 2012. ja sam ~100.000 minuta pretvorio u ~102.000 kn koje sam prodao za ~20.000 kn.
@walter66 - to je kartica s milijun minuta samo prema tomatu...a to ne vrijedi ništa![]()
ispravljach je prodavao kartice sa nekoliko tisuća kuna na računu koji su se mogli trošiti na bilo što (između ostalog i na parking, pozive u inozemstvo...)![]()
A možda je čovjek napravio više od jedne sim kartice -tj. malo vjerovatno da je napunio 100 000 min na jednu sim karticu i netko je pljunio 20 000kn za to..A i može se konferencijski poziv pa duplo računa...Možda promijeniti nick ispravljach u zloupotrebljavach...Hehe! Fora! Čovjek iskoristio što je operater ponudio - zašto ne!? Kriza je, treba zaradit gdje se može!
I sad bi kao svi trebali biti sretni što zbog Vipa i zlupotrebljača više nema šanse da će nam ponuditi flat (ili nešto slično) tarife?
Wow.... super. Još da malo slavimo kriminalce koji izbjegavaju poreze pa se država kompenzira na svima ostalima. Jiipiii.
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
Meni ništa nije jasno ( stvarno sam tvrd ) ! Kojih nekoliko ... čijih to mobitela "ujutro pustiš da se nekoliko mobitela raspriča ..." i da prebaciju minute kamo i na koga !??
Možeš to malo pojasnit onako po "naški" , normalno da Te i mi "seljaci" razumijemo ...
Baš bi volio znati !? Bez brige neću Ti uzeti zaradu ne mislim prijeći na nekog od "Virtualnih" operatera Bonbon , Tomato ... i pretakati iz "šupljeg u prazno" ...
Edit:
Sviđa mi se to što si ekološki osvješten "... dakako u izoliranom djelu kuće daleko od živih bića" zeleni bi ti trebali biti zahvalni ... Ne zagađuješ okolinu radiofrekvencijom ...![]()
Zadnji uredio walter66 : 18-09-2012 u 15:02
tvoj put do informacije započni odavde:
http://cafe.mobil.hr/threads/65414-N...-Tomato-tarifa
Bookmarks