Bitno je pitanje koliko planiras boraviti u Engleskoj?
Ako je na krace vrijeme...definitivno ti se ne isplati kupovati prepaid neke njihove mreze, ako je na dulje onda vec i o tome mozes razmisljati!
sada cu ici u englesku i zanima me koja je najeftinija varijanta razgovaranja i slanja poruka prema hrvatskoj:
dali da ponesem hrvatsku karticu (simpa,vip,tele2 svejedno) i onda preko roaminga koristim tu karticu
ili da u engleskoj kupim neki sim karticu i preko nje razgovaram i šaljem poruke prema hrvatskoj (ako da koju da kupim)
hvala!
Bitno je pitanje koliko planiras boraviti u Engleskoj?
Ako je na krace vrijeme...definitivno ti se ne isplati kupovati prepaid neke njihove mreze, ako je na dulje onda vec i o tome mozes razmisljati!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
tri tjednaIzvorno postao Bimbi
,
Zavisi koliko planiraš telefoniratiIzvorno postao Bimbi
Još ako imaš tamo nekog s kim se moraš/hoćeš čuti...
Hmm...to je bas nekeko nejnezgodnije razdoblje jer ne isplati se bas kupovati njihov pre paid, a dosta ces potrositi razgovarajuci sa nasim SIM - om u roamingu.Izvorno postao vanessa
Ovako...bio sam nedavno u Velikoj Britaniji i moj savjet ti je sljedeci:
Ako mislis zvati brojeve unutar GB dok si tamo, dosta, svakako kupi neki njihov pre paid. Ako ne mislis zvati puno unutar GB, vec najvise prema RH, onda ti se definitivno ne isplatiuzimati GB prepaid, jer ce ti cijena prema RH biti vrlo slicna kao da razgovaras sa nekim nasim operaterom u roamingu.
Sto se cijena tice...GB ti spada u C zonu i cijene su ti otprilike ovakve:
Pozivi unutar GB u roamingu i prema RH...cca 13 kn/min
Ostali odlazni...cca 20 kn/min
Dolazni pozivi...cca 8 kn/min
SMS...cca 4 kn/min
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Valjda 4kn po poruci.Izvorno postao Bimbi
![]()
ali sa SIM karticom iz GB ne trebam placati dolazne pozive i poruke koje mi dolaze a sa Hrvatskim karticama trebam platiti kad me god netko nazove ili kad dobijem porukuIzvorno postao Bimbi
Nabolje ti je uzeti Virgin Mobile prepaid karticu, dođe 10 funti, i ima uračunatih 5 funti kredita. Ne sjećam se točno njihovih cijena poziva i poruka, al znam da sam u dućanu dosta dugo pričao sa prodavačem i uspoređivao cijene, i ispalo je da je ovo bila najpovoljnija varijanta (za boravak od 10 dana). Obavezno uzmi GB SIM, jer onda ne plaćaš dolazne pozive i poruke!
Testis unnus, testis nullus!
Najbolje ti je da odes u trgovinu ili trafiku, svuda ih ima, karticu tel. dodje ti 5funti, imas oko 70 min razgovora.
Mozes zvati preko moba, preko tel, bilo kuda.
To je najbolje, osim sto nemozes slati sms, a btw sms je cca 5 kn.... sto se sigurno ne isplati...
A i druga stvar je ako ides kod nekog od frendova, rodbine i tako nekoga, sigurno znaju nekoga tko ima isto polovne kartice pa si nabavis neku, ili posudis od nekoga tko ne treba i samo si kupis karticu.
Sigurno ce ti netko posudit od tvojih...
Im great in bed
I can sleep for days
minuta razgovora je 13 kn a sms-a 4,4 kn(stari mi je bio u eng. prosli tjedan pa znam)ima t-mobile karticu
vodafone pre-paid kartica
http://www.vodafone.co.uk
Bookmarks