hm....
ja imam puno programa na svojem uiq-u, ima stvarno zgodnih, ali stvarno nijedan mi nije bas 'must-have'...
najbolja stvar mi je slanje sms-a preko kompa (desktop message) jer mi se neda tipkat na mobitelu
eto, ja imam "dummy" 6280 i želim uvidjeti prednosti symbiana u praktičnom smislu (ne zabavnom)...
naslov bi zapravo trebao biti :
programi koje svaki dan koristim i bez kojih ne mogu (a nekima i zarađujem) i samo su svojstveni za symbian...
molim vas za suradnju![]()
"Istina je pitanje (ne)prijateljstva"
hm....
ja imam puno programa na svojem uiq-u, ima stvarno zgodnih, ali stvarno nijedan mi nije bas 'must-have'...
najbolja stvar mi je slanje sms-a preko kompa (desktop message) jer mi se neda tipkat na mobitelu
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Evo recimo da od stvarno programa koji koristim ama baš svaki dan na svome 6600 je Call Recorder koji zabilježava sve razgovore bilo dolazni ili odlazni i bilo kojega vremenskoga raspona(naravno ako u postavkama stavite MMC kao spremište)
Još često koristim Flash Sms preko kojega šaljem poruke koje primatelju idu odmah na zaslon mobitela (tako je inače moj broj nevidljiv bar za večinu mobitela ili bar dok se ta ista poruka odmah ne umemorira).
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Evo ja cu navest samo neke koji su meni najkorisniji : Office za symbian ( word, excel , power point ) , adobe PDF ( citanje PDF formata ), Answering mashine ( sekretarica koja se javi nakon odredjenog vremena u koliko nisi u mogucnosti javiti se i pozivatelj je u mogucnosti ostaviti ti poruku na memoriju telefona tak da nemoras trosit novac na sekretaricu kod preslusavanja poruka ), blacklist ( program s kojim moze blokirat ili dopustit pozive ), Control Freak ( program s kojim mozes kontrolirat kompjuter preko bluetootha, mozes takodjer i kontrolirat winamp - prebacivat pjesme, utisavat / pojacavat,..) handy zip ( program za zipovanje/unzipovanje fajlova ) Theft ( program koji onemogucuje/zakljucava mobitel u sucaju kradje ili promjene SIM kartice sa alarmom koji se oglasava i porukom na ekranu koja ispise nesto kao : "This mobile phone is lost/stolen!! Please contact.. blablabla ) Smart Com Pro ( Program s kojim mozes postavit sliku pozivatelja preko cijelog ekrana i slicno ) Smart Settings ( nesto kao start meni od windowsa s kojim mozes dodavat hrpu programa na lijevu tipku na standby-u ) Moble Search ( pretrazivac mobitela - nesto slicno kao search na windowsu ) TomTom ( GPS navigacija ) Photo Editor ( program za editiranje slika , dodavanje efekata na slike, objekata,... ) Photo twister ( program koji izoblicuje slike, zezalica za kameru s kojom mozes napravit super smijesne slike ) Eti CamCorder ( program s kojim mozes snimat kvalitetne video zapise jel nekodira u 3gp vec sprema u avi format ) smart movie ( program za gledanje avi formata i filmova ) Screenshot ( program za pravljenje screenshotova ekrana mobitela ) Appman ( system tool za killanje procesa, kompresiranje RAM memorije,... )
Eto to su programi bez kojih nemogu, a ima jos hrpa pored ovih koje sam naveo...
2Shamanix: čovječe to sve koristiš na 6680? max respect!!! baš mi je žao kaj više nemam 6600, još na njoj si mogao gasit telke!
...manje je više...
Yep, to obavezno moram imat instalirano na mobu, koristim i jos neke izledjuostalih.. kao sto je FlashSMS, System Explorer, itd..Izvorno postao Vex
![]()
Meni je zao sto 6680 nema IrDA, pa bi mogao i s njom mjenjat programe i gasit telke sa IrRemote ( program koji pretvori mob u univerzalni daljinski )![]()
Koristim dosta programa, ali must have su mi jedino slovoed(Rjecnik, jako pomaze pri pisanju skolskih zadaca-č,ć,ije,je,đ,dž...) i smart movie (program za gledanje avi formata i filmova-filmovi na netu su oko 90mb tako da svakodnevno mozes skidati najnovije naslove).
Ove programe koristim svakodnevno:
slovoed (jedini pravi program)
SmartMovie
FlashSms
OggPlay
Evo ostalih koje ne koristim baš mnogo ali ih je dobro imati:
FExplorer
MumSMS
Painter
Instantsis
ControlFreak
Jelly
Advanced English dictionary
Scientific graphical calculator
PhotoRite
Quickoffice
Postoji puno programa koji nisu za zabavu,samo treba znat šta ti treba.
Zadnji uredio rage99 : 11-06-2006 u 21:34
It has to start somewhere it has to start sometime what better place than here what better time that now!!!
ljudi svaka čast na odzivu...zbilja mi je drago da ste ovako reagirali...
hvala svima....
e, a sad malo o tome što ste napisali:
najtočnije je napisao/la flOorKilla - no čak i ovaj koji ona navodi postoji i za "dummy" 6280 stoga to nije svojstveno symbianu (običan) nokia pc suite to podržava....
@ Vuki: takav call recorder nokia 6280 podržava u svojoj platformi kao najobičniji standard, a flash sms iako zgodno ne cini mi se uopce bitno
@Shamanix: puno zanimljivoga ali opet osim officea (koji postoji i kao java ali nesto lose - nije mi se svidjelo) sve drugo postoji kao java aplikacija. A i d600 ima nešto takvo. funkcionalnost officea na zaslonu mobitela i uz takvu tipkovnicu je u najmanju ruku upitna da ne kažem potpuno beskorisno...najbolji minijaturni hardware za office (isključujem notebook-ove) su nokie communicatori a to je nesto drugo... svi drugi navedeni programi se ne koriste svakodnevno ili barem većina ljudi ne, a nesto od navedenog vec postoji u sadašnjem softwareu 6280 (Smart Com Pro, Smart Settings...naravno ne zove se tako).
uređivanje multimedije na mobitelu mi se čini kao sizifov posao (ili ti kazna), budimo objetivni.
ono što je evidentno je da symbian ima velike mogućnosti proširenja i to zbilja treba cijeniti.
ipak, dosta je upitno da li to vrijedi razliku u cijeni u odnosu na 6280 i da li to uopće treba (nekad to može izgledati i kao nepotreban balast)...
Meni je potrebna mogucnost nadogradnje software-a na mobitel i prosirivanje njegovih mogucnosti, zato sam kupio takav mobitel..
Tebi ako to nece koristit takve mogucnosti i te zadovoljava 6280 onda nemoj nepotrebno bacat lovu za razliku u cijeni i koristi taj sto imas![]()
@dred
Ja mislim da ne možeš baš to tako gledat, šta to bi značilo da ako neki program ne koristiš svakodnevno da je smeće npr. GPS
Šta se tiče cijene ima i jeftinijih symbiana.
Symbian će uvijek biti bolji![]()
It has to start somewhere it has to start sometime what better place than here what better time that now!!!
S ovim se slažem...Izvorno postao rage99
Inače od programa koje ja koristim redovno na svom symbu:
Quickoffice (naziv govori sve)
Time Machine - koristan programčić. Služi kao alarm, štoperica, tajmer. Možeš namjestiti do 8 alarma i odrediti kada se ponavljaju...
Opera - web preglednik...
FxExplorer - za pregledavanje šta imam na mobu i memo kartici...
SmartMovie player - već je rečeno čemu služi...
MoreMedia - program za gledanje 3GP filmova (nekako mi je praktičnij od RealOne-a)
Mplayer - kvalitetan player za MP3 ce, sa iPOD skinom...
FullScreen Caler - omogućuje prikaz slike pozivatelja preko cijelog ekrana...
ETI camcorder - Shamanix je već rekao čemu služi...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Fexplorer, vSun, pa smart office, pa štimer
ima toga kolko oš![]()
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
vidim da koristite blacklist e pa moze li mi ko objasnit kako taj program funkcionira ja napravim listu i stavim par brojeva i program ne radi onda san malo kasnije skuzija da taj program triba aktivirat i kad ga aktiviran onda mi blokira sve pozive a ne samo one u na listi????![]()
Vedrane, koji tocno program koristis ??
Ja koristim Smartphoneware Best BlackList v1.0
moj je symbianWare BlackList v1.02
Bolje da ja ne pocinjem o tome sta svakodnevno koristim![]()
ali recimo Natural Recorder mi je non stop u pozadini (snima razgovore)
Ja mislim da je Dred ljubomoran na symbiane jer je u njega "glupi"telefon![]()
LOOOL...Dumbfonchichi ruuuulajuuuIzvorno postao IvanD
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nema razloga da budem ljubomaoran... mene je samo zanimala platforma i njena upotreba... evidentno je da će u budućnosti sve više biti zastupljen symbian (ili neka još jača, novija verzije) samo trenutno je upitno koju upotrebljivost ima ova platforma s obzirom na ograničavajuće čimbenike tipa: zaslona ili tipkovnice.... isto tako ne znam kako se ponaša ova platforma (koliko je bugovita, kakav je odziv - jel brza itd.)...nadalje dimenzije tih telefona su u pravilu veće i samim time takvi telefoni su teži - pa ne želim nositi poseban ruksak za mobitel ili da mi para džep košulje...
da tvrdim da je symbian lošiji bilo bi kao da tvrdim da je xp gori od 95...
ono što tvrdim da je 6280 dobro pogođen omjer u tehnologijskom - dizajnerskom - praktičnom smislu... jel se ne slažete?
osim toga, mislim da se symbian skupo plaća ali to je tako pa tko voli nek izvoli...
p.s. isto tako sam tvrdio da su kamere u telefonima totalno nepraktične i skoro pa besmislene sve do pojave 2Mpix - a i ona bi mogla biti bolja...
bugovita, možda, recimo Os na n80 je dosta bugovit, ali sve je riešivo novim firmwareom...što se tiče brzine, sporiji je od dummy telefona, pogotovo stariji sym. tipa 3650,6260,6600...isto tako ne znam kako se ponaša ova platforma (koliko je bugovita, kakav je odziv - jel brza itd.)
istina,ali nebre se reči da ni tvoj 6280 nije baš mrvicaadalje dimenzije tih telefona su u pravilu veće i samim time takvi telefoni su teži
Malo ste skrenuli s teme,ali nema veze...
Sa "must have" programa za Symiban presli ste na ljubomoru.
Meni je recimo must have :
ProfiMail
ProfiExplorer
RescoViewer
DO YOU THINK VALENTINO ROSSI
CAN WIN ANOTHER WORLD CHAMPION TITLE???!
--WHO DOESN´T?!-- ;)))
samo opiši kaj koji delaCode:ProfiMail ProfiExplorer RescoViewer![]()
koji je ovo mobitel na slici? ne prepoznajem ga....
što se tiče veličine 6280 on je na gornjoj granici (prema mom sudu) - dimenzije mu se neznatno razlikuju od npr. kompaktnog w800 ili k750i čija veličina recimo bi bila idealna... što se tiče mase - 100 g bi bilo otprilike idealno a ja sam 6280 "oprostio" 15-ak grama s obzirom da ima veliki diplay i rasklopni mehanizam... prije sam koristio 6230 dugo vremena (0d 2004.) i moram reći da su njegove dimenzije idealne ali mu je dimenzija displaya katastrofalna (u usporedbi s aktualnim modelima) - 6230 je bio savršen mobitel svog doba...
opet na symbian: ta činjenica da je ova platforma u pravilu sporija i da je bugovita i da zahtijeva neke intervencije, servise i kablove mi je ipak odbojna i morat ću čekati neka druga vremena...mada bih i sad rado da se nađe nokia 9500 za male novce uletio u takvu trgovinu - za ovaj model smatram da može iskoristiti kapacitete operativnog sustava - drugi ipak u manjoj mjeri...
Bookmarks