Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SE K800 napokon! K510
    Operater
    VIP
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bimbi, vidim da se fakat dosta razumijes, pa da te pitam samo u savjetu za jedan od ovih Sonya do 2soma kuna.
    Sad su i W50 i T5 i P200 svi po 2000.

Koji bi po tebi bio najbolji, jer mi se cini da sva 3 spadaju u slicnu kategoriju.
    Things will not calm down, in fact, they will calm up!
    Definitivno su u pravu!! Ja sam postao zvukoholicar!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao refugee
    Bimbi, vidim da se fakat dosta razumijes, pa da te pitam samo u savjetu za jedan od ovih Sonya do 2soma kuna.
    Sad su i W50 i T5 i P200 svi po 2000.

Koji bi po tebi bio najbolji, jer mi se cini da sva 3 spadaju u slicnu kategoriju.
    Ponajprije samo opaska da sam otvorio novu temu, jer bi u onoj u kojoj si ostavio post prvotno, navedena tematika bila off.

E, sad dalje...sto se trojbe tice...ona i nije tako teska!

Vrlo je jasno da, ako si vodjen samo cinjenicom da zelis sto bolji aparat za ulozeni novac, imas samo jedan logican izbor...Sony DSC W50!

Naime gore spomenuti model ima SVE karakteristike bolje od druga dva modela iz naslova. Jedina, ali doista jedina komponenta koja je bolja na T5 je rezolucija display - a (W50 ina 2,5 insh display sa 115 000 pixela, dok T5 ima 2,5 inch display sa 230 000 pixela, dakle radi se o dvostruko boljoj rezoluciji). P200 je dobar i nagradjivan model, vrlo prodavan, ali je u ovoj konkurenciji inferioran.

Dakle, W50 ima kvalitetan objektiv, bolje svjetlosne vrijednosti od oba konkurenta, vece, i to znatno vece, vrijednosti ISO (veliki plus), kvalitetan movie mod, nesto bolje performanse zatvaraca od konkurenata...s obzirom na jednaku cijenu...dovoljno argumenata da se odlucis za njega.

Jedino sto te u tome moze pokolebati, jest da si na ustrb nesto malo losijih performansi, pozelis priustiti doista vrhunski ultra compact model, izuzetnoga dizajna...u tome slucaju trebas odabrati T5.

Ja bih osobno u ovoj konkurenciji uzeo T5. Razlog je jednostavan. Doma vec imam ozbiljnijih digitalnih foto aparata...tako da u zahtjevnijim situacijama znam sto cu koristiti. Ovako za svaki dan i za uvijek i po svugdje uzeo bi T5 u ovoj konkurenciji jer doista mislim kako se, kada o T seriji pricamo, radi o najboljim aparatima ultra compact klase, ciji bi model, onako za igru, volio imati.

Jos jednom ponavljam, ako su ti samo preformanse za ulozeni nivac nit vodilja, tvoj aparat je W50!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SE K800 napokon! K510
    Operater
    VIP
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zbilja si aktivan u odgovorima, svaka cast!

Znaci, P200 bi bio zadnji izbor, usprkos vise megapixela.

Sto se tice T serije, i meni je zapela za oko jos otkad je, mislim, whiteboy, recenzirao T1.
    Ali mi se i nova W serija.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znaci, P200 bi bio zadnji izbor, usprkos vise megapixela.
    Broj MP ovisi primarno o velicini chipa. Moguce je medjutim, "nagurati" veci brojh MP na isti chip (dakle imas chipova koji u jednome modelu foto aparata imaju 6 MP, a u drugome uz iste dimenzije 8 MP).

Takav nacin produciranja MP nije produktivan i ne donosi vecu kvalitetu fotografije...dapace moze donijeti i negativnosti poput povecenja suma i pada ostrine na fotografijama.

Takodjer chip je iskoristiv samo uz objektiv, objektivi dimenzija poput onih na ultra compact ili compact aparatima ne mogu svojim dimenzijama i performansama ne mogu iskoristiti velike brojeve MP.

U konacnici sve gore navedeno cini na ultra compace i compact aparatima razliku izmedju 6 i 7 MP gotovo neprimjetnom, pa cak i onu izmedju 5 i 7 MP.

Upravo radi toga razloga 7 MP na P200 i nije neka prednost, a posto su mu ostale karakteristike vidno slabije od ostala dva aparata, jasno je da bi on bio moj zadnji izbor!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SE K800 napokon! K510
    Operater
    VIP
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala.

A daj mi, molim te, reci koja je razlika u ovim podacima koje sam nasao u usporednoj tablici.

Senzor size 1:1.8" i 1:2.5"
    te aperture grill F2.8 - F5.2 i F3.5 - F4.4 / F8

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala.

A daj mi, molim te, reci koja je razlika u ovim podacima koje sam nasao u usporednoj tablici.

Senzor size 1:1.8" i 1:2.5"
    te aperture grill F2.8 - F5.2 i F3.5 - F4.4 / F8
    Ovo prvo ti je izraz za velicinu dijagonale senzora digitalnoga foto aparata.

Ovo drugo ti je tzv. svjetlosna vrijednost objektiva foto aparata. Termin stoji i u digitalnoj i klasicnoj fotografiji. Ovu velicinu zovemo jos i otvor blende. Da bih to iz korijena razumljivo objasnio trebao bih napisati jedan podulji post, pa za sada samo jednostavno, sto je velicina manja to bolje. Takodjer ako se radi o responu, sto manje velicine navedene u rasponu to bolje. Konkretno ovaj objektiv koji ima blendu 2.8-5.2 je bolji od ovoga koji ima blendu 3.5-4.4/8.

Inace ako je otvor blende konstantan pri svim zarisnim duljinama objektiva onda je notacija samo jedan broj...npr. F2.8. Ako pak blenda nije konstantne tada se navodi kao interval...npr. 2.8-5.2. U tome slucaju prvi broj stoji za maksimalni otvor blende pri min zarisnoj duljini objektiva (min opticki zoom) a drugi broj stoji za max otvor blende pri max zarisnoj duljini objektiva (max opticki zoom)!

3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SE K800 napokon! K510
    Operater
    VIP
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Danke schön

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Sony DSC P serija
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 26-05-2007, 10:41
  3. Sony Ericsson novosti
    By KaKaV NeReD in forum Sony Ericsson