Ja sam koristio Adobe ActiveShare koji sam dobio sa printerom.
Koji program za uklanjanje crvenih očiju mi možete preporučiti. Baš mi treba neki koji je orjentiran za uklanjanje artefakata sa digitalnih fotografija, da ima dobre i automatizirane alate, ali da opet dopušta dovoljno manipulacije. Dakle ne Photoshop nego neki jednostavniji i brz program više usmjeren uklanjanju artefakata.
Ovu temu ostavljam ovdje, makar bi mogla i u 'računalni softver', zato jer je tema orjentirana baš na digitalnu fotografiju.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Ja sam koristio Adobe ActiveShare koji sam dobio sa printerom.
Evo kada već želiš nešto jednostavno, ako imaš AcdSee 5.0 ili noviji full pack sa dodatkom FotoCanavas otvoriš sliku u fotocanavasu ili u acdsee i samo pritisneš ctrl+e.. otvori ti se editor i dole u traci sa alatima imaš red eye eliminator
...ili ACDsee 6.0 ... dosta je automatiziran, ali imaš mogućnost da i sam manipuliraš dodatcima i uređivanjem...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Odličan mi je program Paint Shop Pro 8.0, stvarno je dušu dao za lagano igranje s fotkama i red eye removal tool me na prvi pogled oduševio, ali ipak sam kasnije skužio da mi nije baš predobar u tom pogledu...
Odlična mi je fora koju imaju recimo HP-ovi (neki) printeri di soft sam detektira crvene oči i makne ih i oboji oči onak kak treba... sve sam. E sad ja bi tako nešto i na kompu, jer ne da mi se oko svake slike previše zadržavat samo radi crvenih očiju.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
pa solidan ti je i onaj program koji dobiješ uz sam digitalac
ali kako kažu ostali sa ACDSee 7.0 ti je isto jednostavno
ali naravno trebaš ipak malo vremena posvetit samoj fotki,a
ne onak kak si ti zamislio sve automatikom![]()
Ma ovaj kaj dolazi s fotićem je katastrofa...
Velim PSP je odličan, ali uzme vremena... rado bi 'automatiku'![]()
ma nije potrebno puno vremena uz acd-see kada naučiš skraćenice cca 10ak sek po slici. znači recimo 5 slika u minuti. što znači da bi za 20ak slika trebalo manje od 5 min.
a kakva je kvaliteta tog alata? dal samo 'zacrni' oči ili pita i za nijansu boje očiju, ostavi oštrinu, ili zamuti oko...?
Bed je i kad je PSP komercijalan prog..![]()
Najlakse sto sam ja vidio ja alatka na HP ovima! Osim toga imao sam jedan plug in za Photoshop, negdje sam ga zametnuo/izgubio/obrisao i ne mogu ga vise na netu naci da se ubijem! Imao je svega par MB i radio je savrseno! Jos uvijek imam isti takav plug in za brzinsko/automatsko izostravanje fotki i takodjer radi savrseno! Probaj naci gore navedeno, mozda ti podje za rukom!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Evo sad sam se malo još igrao sa Paint Shop Pro i u stvari brzo to ide kad se čovjek malo ispraksira... sad samo moram riješiti to što je prog trial i traje samo 30 dana...![]()
Ako ti se svidio i ako trebas full imam ti ga ja, pa ako prije ne nabavis...Izvorno postao whiteboy
![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
@Bimbi Koju verziju imaš?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ima i irfanview red eye remover
Imam v8.10! Imao sam i 9ku ali nesto sa njom nije radilo ok, kada si otvorio vise od dva filea..."program is not responding"!Izvorno postao Sljaka
![]()
Ima li v8.10 nekih bitnih razlika u odnosu na v 7.0?
Zadnji uredio Bimbi : 20-04-2005 u 01:26
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
@wb, imam ti ja sve kaj ti treba, samo pošalji narudžbu![]()
Relativno se malo sluzim navedenim programom, tako da mozda i nisam najbolji za opis razlika! Kada radim nesto oko fotki ili slika obicno je to u Photoshopu! Paint Shop mi najvise posluzi za neko cropanje, resize ili za maknuti red eye!Izvorno postao Sljaka
Koliko sam ja uz takav rad primjetio razlike su najvise kozmeticke prirode!
Za kropanje i resize, ako ti se već neda dizati photoshop, je acdsee sasvim dovoljan, a manji je...
Bas sam nedavno probao sa ACD jem (brijem da peticu imam) i stvarno je, kako kazes, cisto dovoljna! Nekako mi Paint SP bas vise i nema svrhe na kompu! Mislim da ce ostati ACD i Photoshop!Izvorno postao gog
![]()
Meni 7-ica puno bolja, stabilnija, a možda čak i brža...
Ma u photoshopu nema tih opcija za oči, tj. moraš sve ručno raditi a to mi se ne da... mislim stvarno nema smisla gubiti toliko vremena na jednu sliku, a s izlaska si ih donio recimo 185 i to slike s po par osoba u kadru i većina ih ima crvene oći... e a kod PSP-a mi je super što ima baš alat 'red eye removal' u kojem izabereš dal se radi o čovjeku ili životinji i onda samo biraš boju očiju, a ima hrpa nijansi svake boje i stvarno je jednostavno sve za napraviti...
evo sad si idem instalirati PSP 9.0 pa vidjeti dal ću pronaći rješenje za tiral...![]()
Istina i po meni najbolji alatIzvorno postao kinfa
![]()
Seriously?
Sa microsoft wordom 2003 bi trebal dobit program Microsoft Office Picture Manager i snjim možeš micat crvene oći.
imaš u MS Office 2003 ja s tim ukljanjam
Bookmarks