već dugo nisam čuo tak' pametnog glasnogovornika
![]()
MARJAN JURLEKA, glasnogovornik T-HT-a, u razgovoru za Novi list, u kojem je trebao objasniti nagli porast iznosa telefonskih računa, izrekao je nevjerojatnu glupost. Prema Jurleki tako postoje "zloćudni virusi koji nabijaju račun iz ugašenog računala".
Kako piše Novi list, šalteri za reklamacije telekomunikacijskog giganta ovih su dana pod opsadom ogorčenih građana, koji od T-HT-a zahtijevaju objašnjenje za enormno visoke telefonske račune za mjesec rujan.
Ogromne iznose na telefonskim računima za Novi list pokušao je objasniti Marjan Jurleka, glasnogovornik T-HT-a. On tvrdi kako je glavni razlog za naglo povećanje računa pojava dialer programa (Novi list pogrešno piše "dealer"), koji se bez znanja korisnika Interneta spajaju na telefonske brojeve Internet providera lociranih u egzotičnim krajevima, čime je sama cijena poziva bitno veća od uobičajene.
Iako Jurleka tvrdi da se u slučaju dialera radi o virusima (što je posve pogrešno, dialeri spadaju u zasebnu skupinu zloćudnih programa), u pravu je kad tvrdi da takvi programi mogu napraviti nemali telefonski račun.
No, čini nam se da se Jurleka malo zanio u procjeni vlastitog znanja, što je vidljivo iz njegove sljedeće rečenice: "Postoje i takozvani najzloćudniji dialeri koji se naprosto nasele na računalo poput trojanskog konja. Kako imaju u sebi instaliran sat, korisniku se i kad prekine vezu s Internetom i ugasi računalo aktivira sat iz zloćudnog programa. Tako dok korisnik spava, iz ugašenog mu se računala nabijaju skupi impulsi."
Dobro ste pročitali, glasnogovornik najveće telekomunikacijske tvrtke u Hrvatskoj tvrdi da se ugašeno računalo pod utjecajem zloćudnog softwarea putem modema spaja na telefonski broj s posebnom tarifom. Mehanička analogija toj izjavi zvučala bi otprilike ovako: Kad se probuši auspuh na vašem automobilu, vaš auto troši benzin i kad je motor ugašen.
Većina surfera u Hrvatskoj na Internet se spaja modemom, koji koristi fiksnu telefonsku liniju. Kad računalo nije zaraženo zloćudnim programima, korisnik sam bira broj svog Internet providera, koji tada modem poziva koristeći fiksnu telefonsku liniju.
Ono što bi trebalo biti jasno i osnovnoškolcima, ali izgleda nije jasno glasnogovorniku T-HT-a, osnovna je pretpostavka rada modema i njegovog korištenja telefonske linije - upaljeno računalo i podignut operativni sustav.
Nevjerojatno je da tvrtka poput T-HT-a ne može za odgovorno mjesto glasnogovornika naći osobu koja barata najosnovnijim pojmovima telekomunikacijske struke.
već dugo nisam čuo tak' pametnog glasnogovornika
evo mom kumu je stigao racun 2000kn s brojevima zvanim za alžir. a covjek nit koga ima u alziru nit je koga bilo doma u to vrijeme kad na racunu pise da je zvano. internet ovaj mjesec nije koristio. otisao im je sve psovat u centar sad ne znam kak je zavrsilo, moram ga pitat
mislim da je ovaj t-com prevrsio svaku mjeru. najprije nabubaju sve zivo s reklamama ne znam otkud im novci) a onda kradu da bi sve to nadoknadili
very smart... ko je tog kriksona stavil za glasnogovornika
Ti stvarno ne znaš od kud im novci?
znam. koja svrha. s nasom lovom placaju reklame koje porucuju nama. i onda jos kradu
......koji blesan...svaka mu čast...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Moj frend kaže da ima račun 2000 kn samo internet i stara mu je rekla da mora prodati motor!
Pa ionako se ne stigne voziti na njemu ako je toliko na internetu![]()
Meni je stara rekla da cu mroat prodat sve svoje gaće ak racun premasi 100 kn.
koje gluposti ... e a dal ise virus siri i ak iscupam sve zice iz kompa prek noci
Čuj vjerojatno... ako imaš IC na kompu, onda ako ti je daljinski u blizini kompa, će ti virus na njega preći, pa na televizor pa sa televizora na kablovsku mrežu i onda korisnicima kablovskog modema, pa onda oni kad odu na net, prijeđe ostalima koje poznaju i s kojima se dopisuju na chatu...
A da imaš bluetooth, virus ti uđe u mobitel, pa ti nabije računa na mobitelu...
a nedaj bože da imaš Wifi, onda ti cijeli kvart zarazi virusom...
LOL
(moram se i ja malo šaliti)
nasigurnije je spalit komp
i nećete brinuti nikakvi virusi
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
Imam ti jednog kupca....Izvorno postao Gruntovčan
![]()
LOL
Ali stvarno, katastrofa kaj ovaj iz HT-a brije... ali naravno da ne samo da nebu kažnjen (otkazom, kako bi to bilo gdje drugdje u svijetu napravili), nego bu dobil i Božićnicu...
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
on več dosta dugo ne radi u HTu![]()
dobar grah daleko se čuje
Da, kad je 1. post iz star preko godinu dana....
Hihi. Koji lajbekKoji gelipter
![]()
![]()
Nisam znao da ima takvih, stvarno nisam.
Jednom sam ko klinac imao onaj sat sa digitronom. Pa sam dobil kolac iz matematike. Viš, dosad sam mislio da je to zato jer se nije smjelo koristit kalkulatore, ali sad ZNAM da sam popušio neki virus koji mi je sj*bo kalkulator.
Eh, kud ide ta teknika...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
ja imam otvorenu jednu stranu kucista , i sad .. jel bi m ise jedne noci moglo dogodit da virusi poiskacu van i zaraze me dok spavam?
ja koristim raid!
a ja ogrlicu protiv buha.
Ja Se Svake Godine Cijepim.
A U Kompjutor Guram Tablete I Poljevam Ga Cajem.
a kaj bu onda s mojim? ja komp opće nemam u kučištu! zbilja nemam jer neke sere, neće se upalit kad je u njemu
Ma gle, opčepoznata stvar da je viruse iz kompa najbolje čistiti alkoholom i hidrogenom. Treba kom potopit u alkohol i ostavit preko noči. I sigurni ste od virusa.Izvorno postao ipavli19
![]()
Kupujem minsko polje za ugodne šetnje s punicom.
Ahahah, kako sam se pokido dok sam čito ovo...Kantidat za prvo mjesto u najvećim glupostima stoljeća, LOL.
Bookmarks